Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Recenze (150)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Stručný obsah, POZOR krutý SPOILER: Svist! Bum! Prásk! Plesk! Hnnn, hnnn, hnnn, hhnnnnnnnnnnn. Ratatatatata! Íííííííííí! Svist! Plesk! Plesk! Ratatatata! Hnnnnnnnnnn! Hnnnnnnnn! Ííííííííííííí! Ratatata! Plesk! Plesk! Uf! Úplně to stačí mít jen v audiostopě, abyste si zbytečně nekurvili estetický dojem při pohledu na tu partičku odpudivých neherců, některých dokonce s obříma kozama, Dannyho, kterému Mountfield asi nezaplatil fucktury a Dougraye s Vingem, jež to patrně udělali kvůli důstojnějšímu pohřbu afrických dětí, které sklátila ebola. Velmi altruistické, ale na druhé straně budou teď Marabu chcípat hlady, tak moc doufám, že všichni půjdou i do čtyřky! Doporučuji výhradně mentálně vyzrálým jedincům, kterým se strašně líbil můj výstižný obsah. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ODPLATA JE SVINĚ“..... /// (Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, co očekáváte od ,,Béčka?) Hra na efekt, drsný modelky, málo keců, dobrej zvuk a akci. To fšechno by mohlo anulovat levnej casting, tlustou (drsnou) dozorkyni (která vlastně ani nemá žádnou roli, i ty vostatní, kterejm ten všechen humbuk kolem ani nejde věřit. (soráč Luku, ani u tebe si nejsu jistej….) Kdyby aspoň rejža tomu dal něco navíc…slabá ruční práce a záběry jako z inter počítačovejch her mu k reputaci nepomůžou (naštěstí Rallye Dakar má nakoukanou…). SLÁVA - modelky maj dobrý kozy! Bohužel mluvěj jako já a na rozdíl vode mně, to znich drsňáky neudělá! … Přesto je to ,,B“(éčko), který si v dobrý kvalitě a s trochou dobrý vůle můžete užít. Bez emoční podívanou naštěstí neprzněj kreténsky záporný reakce. Je to jen neškodná blbina s hrou na efekt, vo třech dnech s novým šéfem a novejma pravidlama. Serte na logiku a nechte rozhodnout svoje srdce… JÁ JSEM FRANKENSTEIN A …. (já vím, já vím….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Loprais mě letos nechal doma. 2.) Protože vím, že slušně udělaný béčko má svoje kouzlo (který nebudu kurvit odpadem!). 3.) Thx za titule ,,marosh1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Rally smrti tentokrát ve stylu Dakar. Hodnocení velmi při zemi, sice nějaká snaha byla a o paskvil velký nejde, ale i tak si mohli tvůrci odpustit pár ptákovin. Zlatá jednička. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak do třetice už to bohužel nevyšlo. Místo zábavného tupého béčka už tu máme jenom nesmírně tupé béčko, které člověka svou blbostí už místy začíná dost iritovat. Akce je stále celkem fajn a celý to vlastně rychle uteče, ale to přenesení do pouště se dalo využít ještě mnohem lépe. Navíc Dougray Scott je evidentně tak špatnej herec, že už mu člověk nevěří ani ty béčkový záporáky. A to je hodně špatný. 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prequel DEATH RACE 2 príjemne prekvapil. INFERNO i keď prepája dvojku s jednotkou ma naopak sklamalo a to dosť. Znetvorený Luke Goss má len malý škrabanec a masku zhadzuje častejšie ako by bolo treba, preteky Nascar sa zmenili na Dakar Rally, tým pádom sú aj autá prerobené na buginy a sledovať ako sa niekto prevráti na piesočnej dune či mu nafúka piesok do ksichtu nie je zrovna dvakrát záživné. Našťastie to kompenzuje prechod cez nejaké geto a la BAD BOYS 2 a nájazdy ozbrojených civilistov. Nie je jasné ako je riešený prenos do TV i keď nejaký vrtuľník sa tam objaví. Postavy sú nesympatické, Dougraya Scotta fakt nemusím, jazdci sú trápny a i keď je tu plno sexy vezeňkýň ani jedna mi do oka tentokrát nepadla a neviem prečo má väčšina zadok ako Kim Kardashian. Napriek sklamaniu film nenudí, lacnosť z toho nekričí a keď sa nepreteká tak sa tam strhne pár krát nejaká rvačka. Inferno tak trochu zmrazilo moje obrovské očávanie na MAD MAX 4. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi ešte prišla ako celkom dobrý prequel, trojka je síce fajn pokračovanie dvojky, záver a púštne preteky zaujímavé, ale tie akcie sú miestami tak strašne nastrihané, že človek absolútne netuší, že čo sa tam deje. Každopádne nenudil som sa moc, bavil ma Luke Gross a nadpojednie na prvý diel. 60% - 3* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se vrací na scénu nečekaně Luke Goss, který ukáže své bojové umění. Zhruba po třiceti minutách se dočkáme konečně závodu. Trošku jsem se pousmál, když představovali jezdce a zaznělo jméno "Joker", hned jsem si vzpomněl na Dark Knight. Což je samozřejmě mimo, ale aspoň chvilku jsem měl dobrý pocit. Potom tempo nepolevuje a celý snímek se něco děje, jenže k čemu to je, když akce je na tragické úrovni a též kamera? Obával jsem se toho a také právem, poněvadž jde o stejně tupou akční podívanou jako předchozí díl. Nebýt sexy hlavní herečky, která nevím jak se jmenuje, tak se není na co dívat. Bohužel a s lítostí oznamuji, že prvnímu dílu se opět není šance vyrovnat, ale to se dalo samozřejmě čekat. Vrtá mi spíše hlavou, proč se Danny Trejo cpe do takových paskvilů.. 2/10 = 22% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že na podobné úrovni jako dvojka. Ale trochu už slabší. Příběh už byl slabší, ale přesto dost dobře promyšlený. Hlavně když už jsem si začínal myslet ke konci filmu, že je zde dost nedořešeností, tak konec mi to vše hezky vysvětlil, takže jsem rád, že zde je výborný konec ve filmu, mnohem lepší než ve dvojce. Závody smrti v pouště co se týče akce dobře natočené, už je zde jen minimum spomalovaček, což je plusem. Ale některé záběry afričanů při závodů v poušti jsou hrozné, zejména jedna hnusná scéna. Také se mi nelíbila scéna, kdy bojovaly ženy a brutálně se zabíjeli - to byl velký úlet. A hlavní dva záporáci rovněž příšerní - bez jakékoliv logiky byly. Hudba dobrá. Herecké obsazení kromě již zmíněných záporáků je velmi dobré. Krom Luka Gosse mě opět bavili Tanya van Graan, Danny Trejo - který byl opět skvělý a Fred Koehler. Ving Rhames mě zde trošku méně prostoru než ve dvojce, ale stejně pobavil. Bavilo mě sledovat pokračování osudů hrdinů, které jsem si oblíbil. Sice mě štvali některé zbytečné scény ve filmu, už bylo cítit dost využitý potenciál, ale přesto to má furt dobrou nadprůměrnou úroven. Ještě, že vylepšili a vysvětlili konec filmu. Tím mě utvrdili, abych dal s odř.ušima tu čtvrtou hvězdu. Takže celkem jsem se bavil. Hodnotím na dobrých 70% = **** ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

A ještě jeden wtf bonus k Djangovi, jsem nenapravitelný, tentokrát jde o antinostalgický návrat do doby, kdy jsme s klukama, nezkaženi znalostí pojmu „béčkový film“, sledovali na x-tých VHS kopiích s dnes už legendární kvalitou záznamu a legendárním dýchavičným monodabingem akční perly 80. a začátku 90. let. Tento exemplář je ale z roku 2012, je tedy nutno všimnout si některých odlišností. Za prvé: Všechno je to rychlejší, klipovitější a trošku méně přehledné, což ale bude spíš jenom mým problémem, nikoli problémem cílové věkové skupiny. Za druhé: Hlavní hrdina a zvláště tři hlavní záporáci (starý i nový šéf a paní produkční) se mnohem více podobají všedním reálným typům (byť jaksi „exkluzivním“), nejsou to ani monstra či hnusáci, ani načančaní panáci či slizouni, také jim však chybí jakákoli osobitost. Hlavně největší šmejd (nový šéf) a produkční vypadají docela jako typičtí silní úspěšní dneška, jak je známe z reklam proti pocení (kdežto starý šéf je přece jen trochu romantická postava, což je zdůrazněno jeho mafiánským kloboukem). Oproti zmíněným postavám lze u hrdinových protivníků i spolupracovníků v závodě konstatovat stejně směšnou přestylizovanou typologizaci jako za stara (jde o figurky ve hře, z nichž každá má nějaký jakože charakter). U ženských členů posádek (navigátorky) však konstatujeme podobný posun a pročištění jako u postav hlavních, byť jiným směrem: v souladu se svou čistě dekorativní funkcí vypadají v každém okamžiku zcela jako umělohmotné hostesky automobilových závodů či autosalónů, včetně hereckého projevu (a včetně scény, v níž si sekají hlavy a pálí se plamenometem), což se týká zejména té hlavní (partnerka hrdiny). Za třetí: Vedle největšího šmejda jsou ostatní dva záporáci sice taky svině, ale nakonec jakoby klaďasové („férová dohoda“, „respektování pravidel“, „dílo“ a spojenectví s hlavním hrdinou, když se potřebují zbavit hlavního šmejda). Nereflektovaná samozřejmost, s jakou tyto postavy přecházejí z jedné polohy do druhé (zvl. pí produkční: šmejdka – spojenkyně) je zarážející a alarmující, zvláště uvážíme-li, že se šmejdství ukazuje neokázale jen prostou praxí jejich podnikání. Za čtvrté a za nejdůležitější: Velmi kompaktní produkt sestávající ze složek: film pro zábavu – estetika a styl počítačových her – dojem realityšou. Totiž nejen film o realityšou jako byl třeba Arnoldův Runningmann, ale film lákající k realityšou – play the game, watch it. Domnívám se, že i u velmi pokleslých spotřebních produktů filmového průmyslu lze rozlišovat nějakou kvalitu. U produktů, jako jsou hispánské telenovely, to asi nejde. A právě tak na tomto filmu nevidím substrát, na kterém by se takové rozlišení dalo provést. Čistý brak, čisté svinstvo, čistý odpad. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravit - pozor - vyrážííííme...Na startu jsou závodníci - trestanci se jmény K14, Razor, Psycho, Baby, Olga a další, ale hlavně s nimi jede Frankenstein. Zůstává po nich jen pach benzínu, zvířený prach, rozmlácená auta a vůle po vítězství. Drsná reality show má stále velkou sledovanost a šílený vizionářský milionář a provozovatel udělá všechno proto, aby jím nenáviděný Frankestein nevyhrál popáté. Byl by pak volný. Je škoda, že tvůrci se hned zkraje jali rozbít dobře vystavěný mýtus, či chcete-li legendu kolem postavy Frankesteina tím, že mu "opravili" zdecimovaný, se kterým skončil na konci předchozího dílu. Ačkoliv je Luke Goss poměrně charismatický herec, jeho postavě tohle vylepšení ubralo na zajímavosti, a do popředí se tak dostalo dmoucí poprsí jeho atraktivní spolujezdkyně Tanit Phoenix, které výrazně přehrávalo všechny herce ve filmu. Nezůstalo však jen u něj. V závodních sekvencích film nabral velmi zběsilé tempo, a mimo závodní terén, v tomto případě poušť, zbyl prostor pro drsné bitky obou pohlaví, přestřelky, pokusy o suché hlášky vrcholící balením do originálně dekadentního stylu. Režisér Roel Reiné žádnou z postav neobdařil výraznou zajímavostí, snad až na Dougray Scotta, ale absolutní zběsilá akčnost zahnala do kouta všechno, co by film mohlo případně pokazit. Na svět přišlo béčko se všemi svými neduhy, ale také s množstvím kladů, které převažovaly. Když už celý film zapomenete po pár hodinách či dnech, tak vystajlovaná Tanit Phoenix, řada zběsilých automobilových soubojů, vybuchujících futuristických aut a zajímavý konec, si říkají o nesmrtelnost v téhle smrtelné rallye, která možná definitivně nekončí poslední etapou. Mé hodnocení: 80% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu mě ani na okamžik nenapadlo, že tuhle sérii potká stejný osud, jako mnoho předchozích - tedy zamíří si to přímo do sraček. Luke Goss je kripl s nulovým hereckým talentem a bez špetky charisma, ostatně jako 98 % zúčastněných neherců a nehereček. Akce, která jediná snad mohla za něco stát za nic nestála. Dokolečka kolem je film abnormálně trapný. Zřejmě je určen dětem do 9 let. Vtipný není vůbec, neboť vtipy zřejmě vymýšlel člověk beze smyslu pro humor. Scénář je dílem člověka po dvojnásobné lobotomii. Odpad nedávám z toho důvodu, že by tento film byl až tak twilightoidní, ale spíše proto, že mě neskutečným způsobem zklamal, a to jsem si postavil požadavky proklatě nízko, neboť jsem byl o jeho nekvalitě s předstihem informován. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ultra dementní pokračování, kde za zmínku stojí opět dvě věci. Pěkný holky a stále slušná brutalita. ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Už druhý díl byl pouze nastavenou kaší poměrně úspěšného Carmagedonu s pořádným kůl bijcem Stathamem. Luke Goss toho za sebou moc nemá (až na roli v Hellboy 2, kde ho stejně nebylo poznat), ale myslím, že podobné akčňáky by mu mohly sednout. Pokud tedy nedostane tak vyšťavený scénář, jako v tomto případě.Stupidní ježdění v poušti, s mizernými triky a střihem, za to s pořádnýma buchtama a poloobnaženýma kozama. Jenže to si radši pustím porno. 15% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ďalšiu časť už natáčať nebudú a keď áno, už to nechám bez povšimnutia plávať ďalej. Videl som prvé dve časti a tak som bol zvedavý čo ponúkne táto. Nemôžem si pomôcť, ale film nemá žiadny špecifický náboj a tak mi neostáva nič iné len to prirovnať k predošlým častiam. Zatiaľ čo v prvej všetko dávalo zmysel a táto automobilová show bola novinkou v ďalších ide do slova len o kopírovanie. To, že teraz krvavými incidentmi zašpinili celú kameru, obohatili výpravu a dali viac priestoru ženskej spoločnosti nestačilo na vybudovanie niečoho veľkolepého. Luke Goss je stále pre mňa nepresvedčivý hrdina a režisér Roel Reiné jednoducho nedisponuje "zbraňami dostočného kalibru", aby zvládol energetickejšie a zaujímavejšie odpáliť vojnu väžnov propagujúcu v tejto show. Nedá mi nespomenúť "zázrak tohto leta" strážcov väzenia, ktorí namiesto bojových psov mali na vodítku hyenu. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola béčko. Dvojka bola béčko. Trojka je béčko. Keďže mám jednotku len rád - nie som žiadny uctievač, mám rád aj pokračovania. Sú to len také bonusové materiály, ale ja som bavil aj teraz. Inferno má spád, pekné herečky a Danny Trejo si vychutná orál... Logika príbehu a konania postáv je rovnako pochybná ako minule a predminule. Vadila mi zbytočná romantika (nemyslím Treja :-)) a to, že na rozdiel od dvojky nás nečaká žiadny poriadny záver. Navyše scenárista sa na konci tvári, akoby natočil Obvyklých podozrivých, čím sa určite dotkne pár divákov :-) Najslabší diel série, ktorý občas naštve nevyužitím potenciálu ale nenudí... ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, Inferno je sice koukatelné, ale jedničce nesahá ani po ty pověstné kotníky... Hvězdička navíc za hudbu od mého oblíbeného Celldwellera a za Luka Gosse, pro kterého mám prostě slabost... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Reiné kazí co může, začátek je sice fajn, ale vše končí s opuštěním Terminal Islandu....což je asi tak po 7 minutách :/ Příběh je od začátku postavený na hlavu a samotný režisér si sám zcela podkopává židli, jelikož nám divákům tvrdí, že Frankenstein zůstává pro svůj tým neznámý a ani jeho drahá kozatá Katrina neví, že pod maskou se skrývá Luke... mno a asi jako když dvoika končí Lukasovou pověstnou hláškou a Katrina se na něj mile usměje....tak jako co pane Reiné...ste idiot nebo si to myslíte o nás divácích? Když přeskočim tuhle debilitu, která mě hned na začátku nasrala, máme tu příšerně sterilní akci, kdy voplechovaný křápy jezděj po podělaný poušti, navigátorky jsou zcela zbytečné, zbraně se skoro nepoužívají, střih je zběsilý a na hovno.Když dojde na kontaktní fajty choreograf zoufale selhává, normálně lze vidět jak Goss máchá i několik desítek centimetrů před protivníkem a na to nejsem zvyklej ani u vhs céček z osmdesátejch.Frankestnein nemá v závodu žádného úhlavního protivníka a samotné závody jsou unylé a streotypní.Hlavní mamrd Dougray Scott zoufale přehrává a celkové je prostě všechno špatně, finiš vás sice trošku probere z letargie, ale zase je to úplně debilní snužka nesmyslů, oni totiž v budoucnosti neznají testy DNA bo co :) Jediná malá pozitiva jsou ty kozatý kundy a opět sympatický Luke Goss, jenže to je kurva málo.Reiné není tvůrce, který by plodil bůh ví co, ale dvojka mu docela držela pohromadě a i díky hudbě a odkazům zní vytřískal co mohl, tady je dokonce otřesná i ta hudba a vše co dělalo Death Race Death Racem je pryč .Prostě totálně zpackaný pokračování a je to o to smutnější, že karty měli tvůrci rozdané více než slušné.Jenže natočili sterilní mrdku, která snad nemůže bavit ani ty naivní zhulený puberťáky.Zklamání jak bejk.20%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spokojenost a proč by taky ne dobře sem se bavil, výborné smrtící scény a podle mne i dobře propracovaný příběh. ()

Reklama

Reklama