Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo, a sami se přitom dostávají do ohrožení. Kulisy televiznímu filmu poskytly staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlý úvod, žádná hluchá místa, tajemno a záhady skoro na každém kroku. Navíc extra slizský Samuel jako prototyp záporáka, kterému nelze věřit ani pravdu. Vynikající úvodní díl série. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Já jsem podezřelý, no to je báječné“…Asi jako obřízka…No Ďáblova lest byla slušným krimi miniseriálem a tento úvodní díl Ztracené brány taky nebyl vůbec marný. Mělo to zajímavou atmosféru ani samotný příběh není k zahození. Jiří Strach točit krimi s mysteriózní atmosférou točit umí a divák se u jeho kousků ani moc nenudí, což je jen a jen dobře. Objevuje se tu i staré trio Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Aňa Geislerová – které si taky nevede špatně. Zpoplatněné sprosté slova, vraždy starých páprdů, slizký Kříž – zatím určitě zajímavá a opět lehce nadprůměrná podívaná. 60% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, je vidět, že se režisér nesnaží rozbít povědomí o akademicích. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se to má trochu jinak. Dále bylo zajímavé sledovat, jak byla pojímána Praha jako taková. V mém případě navíc i Filozofická fakulta. Že by přednáška o Kabale byla v místnosti 131 bych opravdu nečekal, spíš nějakou menší místnost. 131 Je největší posluchárna na FF a snad i druhá největší na univerzitě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Když hlavní postavy vyjdou z podzemí, vyjdou u Malostranského náměstí. Když se vracejí k autu, jdou přes most. Ve skutečnosti by nemuseli, protože šli na stejnou stranu jako leží Malostranské náměstí. (sibuk)
  • Na začátku epizody má Michal Runa (Ivan Trojan) habilitační přednášku za získáním titulu docent. Dle popisu cedulky přednášky je ale pouze držitelem titulu PhDr. (malý doktorát) a nikoliv Ph.D. (velký doktorát), bez něhož by se o habilitaci vůbec nemohl pokoušet. (VN85)

Reklama

Reklama