Reklama

Reklama

Deus Irae

Krátkometrážní / Horor
Argentina, 2010, 14 min

Obsahy(1)

Mladou dívku posedlou démonem, o kterou se stará její matka, navštíví trojice mladých exorcistů. Žena je vítá s otevřenou náručí a prosí je o pomoc. Nemá ovšem tušení, že vymítací metody této trojice jsou poněkud svérázné. (korbitch22)

Recenze (48)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byla pecka. Argentina překvapila, tohle chce být celovečerní film, protože všechno je tu dokonalé. Masky naprosto parádní, atmosféra jako kdyby vypadla od Lovecrafta, ruce co chtěj stáhnout pod postel nemaj chybu, vymítání správně ujeté, kamera parádní, jen samotný trio vymítačů mi přišlo lehce over the top. Ale každopádně chci celovečerák. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Povšimnutiahodný argentínsky hororový kraťas, pojednávajúci o posadnutosti démonom a svojráznej forme exorcizmu... Zďaleka sa nejedná o nejaký úsmevný amatérsky pokus, ale o pomerne sofistikovanú záležitosť, disponujúcu kvalitným (a určite nie lacnými) špeciálnymi efektami. Vedel by som si Deus Irae kľudne predstaviť v celovečernej podobe... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, co všechno se dá zvládnout s pár minutami. Vězte, že hodně! Zpočátku navodit napjatou atmosféru uvntř jednoho pokoje, vysrat se na hlubší seznamovačku s postavami a předvést dále už jen to, po čem divák lační. A to jsou zejména skvělé efekty a masky, jež mohou konkurovat výpravnějším hororům. Zajímalo by mě, kolik času natáčení zabralo, jelikož Deus Irae je vskutku vymazlená podívaná. Nevim, jestli by to stejným způsobem fungovalo i v celovečeráku, ale krátký sequel by tomu přinejmenším slušel. Závěr totiž sliboval velké věci. ()

Prochy84 

všechny recenze uživatele

Buď si v tom můžete najít stylovou minigangsterku o rázných vymítačích, co se s nikým a ničím nemazlí, nebo si v tom můžete najít otřesné církevní postupy, které zabíjí duševně nemocné lidi ještě dnes. Já si v tom díky podobnosti s "pořádně nasraným sluhou božím" Jacobem z Od soumraku do úsvitu našel tu první verzi. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Áno, na amatérsky počin sa jedná o vizuálne skvelo zvládnutý počin, ktorý dokáže svojou formou skutočne zaujať. Otázka však stojí, či to stačí. Odpoveďou je rázne nie. Dokým sa neukázala trojica s jedným členom, ktorý ma absolútne vyviedol z miery, som to celé dokázal brať. Lenže potom sa zmenilo celé nahliadanie a pravidlá, ktoré robia z exorcisteckého hororu horor sa vytratili a už ma to nebavilo. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama