Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (328)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Broken City pojednává o New Yorské kampani na post starosty. Jednoho z nich hraje Russel Crowe a již z trailerů je patrné, že on zřejmě nebude ten nejvhodnější kandidát. A jak se do toho připlete Mark Wahlberg? To bude samozřejmě ten, kdo bude tahat za nitky. Allen Hughes nám naservíroval průměrný krimi thriller s lehkovážnými dějovými zvraty a se spousty hluchými místy. Dialogy rovnéž nejsou nikterak silnou stránkou filmu, jen těžko lze spatra chápat všechny ty politické pseudodialogy. Stopáž je tak akorát, být to delší, už by se to nedalo snést...55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní a několikrát viděná detektivka, u které přesně víte, jak bude probíhat. Jen ten scénář vás někdy nepříjemně překvapí svou debilitou. Režijně je to však vlastně ok a celé to tak drží nad vodou hlavně neselhávající herci. No jo, Mark Wahlberg a Russell Crowe jsou zkrátka herecké jistoty. Chtělo by to ale také něco navíc. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film ničím neblyští - atmosféra ako z klasických priemerných thrillerov, scenár šlape v duchu policajno-politických pletiek ochutený dramatickými zápletkami, charaktery a celá psychológia postáv vykreslená dosť po povrchu a ani zápletka neposkytuje nadpriemernú dávku diváckeho adrenalínu. Všetko však ide ako má. Priemerne a fádne. A po chvíli tento film pre svoju nevýraznosť zapadne do zabudnutia. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hrozná spousta promarněného potenciálu u téhle detektivky. Scénář (snažící se těžit z noirovek) slušný (dobře, zápletka mohla být o chlup inteligentnější), herecké obsazení lahůdkové. Zlomené město je rozhrané celkem solidně, ale tempo, napětí, veškerá atraktivita vyšumí postupem času kamsi do ztracena, takže v závěru je vám dění ve filmu dočista ukradené. Škoda toho. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Možná stokrát omletá varianta na politickou špínu se vší parádou kolem ní, ale mě osobně to nevadí. Nemám výhrady k formě ani obsahu. Moc se mi líbilo krásné nasnímání podzimního NY a to tak, že bych se tam hned natěšeně rozjela. Sedly mi herecké obsazení, trefné a často hláškující dialogy (Bohatej kluk. Živí se tím, že je tatínkův syn), sice trošku překombinovaná zápletka, ale právě proto politice tolik vlastní. Celkový dojem víc než dobrý, civilní nenásilný styl herectví mám ráda a k pardálím profesionálům typu Crowe a Wahlberg patří jak intriky k politikům. "Civilizace je v troskách." Nezbývá než pokývat hlavou na znamení souhlasu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama