Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

verbal 

všechny recenze uživatele

Film zejména pro ty z vás, kterým se zatím nepodařilo usnout ani u Midsomerských vražd nebo nočních zasedání Poslanecké sněmovny, protože jsou strašně napínavé a neobyčejně strhující. Vrána s Márky Márkem už jsou patrně docela v hajzu, když nepohrdnou zapózovat v ufuněných, narkoleptických a stokrát omletých detektivkách, které by unudily snad i nadšeně žehlící hospodyňku. A tak za pozornost stojí pouze návrat Omega - Kateřiny, jenž si sice asi jen tak odskočila na melouch od cévkování Daglese, avšak pořádně napatlaná Botoxem stále splňuje náročné parametry nesmlouvavého Certifikačního úřadu pro cejchování adorabilních MILFek (CUCAM). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klasická detektívka, akých sa už dnes na plátnach kín nevidí veľa. O to viac zamrzí, že to napriek fajn hercom a dobre napísaným dialógom ktovieako nefunguje. Zápletka až príliš rutinná (rozhodne žiadny high-concept), takisto réžia. Nulová atmosféra, skoro žiadne napätie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad zklamání, které si jednou za čas Hollywood pro své fanoušky dopřeje. Tenhle příběh z rádoby Gotham City se jevil jako dost slušná kriminálka. Russell jako zakomplexovanej politik, co všechno dohání penězi a Mark, který má v prdeli celej svůj život, ale snaží se v tom korupcí nasáklém městě pořád nějak fungovat. Dobrý nápad, skvělí herci, snaha o rádoby noir kriminálku a výsledek? Totálně nezáživný drama, který mě minutu po minutě přesvědčovalo, ať jej vypnu. Nebejt těch dvou velkých hereckých jmen a Catheriny Zety-Jones, tak bych si myslel, že jsem si zrovna pustil nějaký levný televizní film, který často doplňuje čas soukromým televizím v moment, kdy neví, co jiného do takového času nacpat. Nemám rád zklamání a o to více nesnesu promarněný potenciál, který jsem po shlédnutí traileru u tohoto filmu viděl. Bohužel, tady se zase projevilo, že dobří herci nutně nenavýší kvality samotného filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $19,701,164Tržby Celosvetovo $30,746,765Tržby za predaj DVD v USA $4,821,426 //počet predaných kusov 296,873║ určite zaujímavé obsadenie poteší, ktoré to dosť utiahne aj tie poslabšie chvíľky, samotný dej v danej réžii je prevažne snaživý ale nedokáže dať niečo viac na vrch čím by vyšiel z troška nevýrazného priemeru /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…. PROTOŽE POKUD SI MYSLÍTE, ŽE VYŠETŘUJETE NEVĚRU, PANE TAGGARTE, TAK DOST DOBŘE NEZNÁTE NICHOLASE HOSTETLERA.“...... /// Vyvoněnej hollywoodskej (chtěl jsem napsat biják, ale tohle slovo se sem nehodí….) film. Všechno se leskne (auta, foťák, Crowe…), a dokonce se zdá, že i příběh by mohl zaujmout, páč Billy dostal za úkol najít toho zkurvence, co starostovi píchá ženu. Páč paroháč před volbama…. Celkem to je v pohodě a pak – KURVA CO DĚLÁŠ NA MÍSTĚ ČINU, BILLY? (prostě jsem přiběhl, páč vo čem by asi pak byl ten film, ne?) Chápete? No tak to jsme dva. Scénárista a režisér (jestlipak si ty kluku už předtím nedokurvil Knihu přežití?…. – to byla jen taková řečnická otázka….) dostali nápad, že je třeba zvolnit už tak tak snesitelný tempo a že je třeba se podrobněji mrknout na komunální politiku tam v USA. Usínám a spal bych až do konce, kdybych si nechtěl nechat ujít skandální odhalení. Trapáci. Jestli chcete vidět parádního starostu, jděte do Chicaga. (A režisér do prdele!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt nechápu, proč je politika takovým uměním možností. 2.) Zjistím, že politici jsou svině. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pred premiérou divákov vnadili na šokujúci záverečný twist a toto je ono? To absolútne klišé, ktoré nebolo šokujúce ani v Komisárovi Rexovi v 90. rokoch? Fúha, drsné. A ďalej? Ani nič. Crowe vie byť super. V niektorých filmoch (Dobrý ročník, Master a Commander). Akonáhle v niektorom nie je super, je hrozný. Nevie byť priemerný alebo uchádzajúci. Vie byť iba alebo super alebo hrozný. Tu je hrozný. Dosť zlý je i Mark Wahlberg, ale oproti nesympatickému Croweovi pôsobí aj on ako zhmotnený míľnik herectva. Scenár o ničom, atmosféra polobiedna, striedavo až úplne biedna. Koniec ako vravím obrovské sklamanie. Palec dole, chalani. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// *Uaaaa... CO, CO?* Ah tak. Ono už to skončilo. *zííííív* Počkat, nehrál tam taky Russel Crowe? Ale ne, to je blbost, to se mi určitě jenom zdálo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem taky broken, protože jsem čekala a čekala, kdy už to konečně nabere ty správné obrátky, ale to bych se načekala, protože nic takového se nekonalo. Rozvleklá, utahaná kriminálka a vůbec tomu nepomohlo ani senzační herecké obsazení. Co se ale vyjimečně povedlo, byla Russellova stoprocentně nesympatická vizáž a Marek si nevedl taky úplně špatně, ale jinak Broken City vůbec nefungovalo, tak jak by mělo, zkrátka tomu chyběl ten správný šmrnc .55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluju politiku a vrcholné politiky. Oni jsou tak ctihodní, krásně načesaní, umí vtipně argumentovat a s thymolinovými úsměvy rozkradou vše, co mohou. Asi proto mě hrozně bavil starosta Hostetler, kterému kdyby našeptával sir Humphrey Appleby, tak by si převezl na svou zahradu i Sochu Svobody a ovčany Nového Jorku by hravě přesvědčil o prospěšnosti tohoto kroku pro město. Já jsem si tedy starostovo vychytralé politikaření, manželčinu upřímnou nenávist i zmatení detektiva Billyho docela užil a něžně jsem se zasnil nad dlouhým seznamem jmen z domácí politické scény, kterým by pruhovaný mundůr a pobyt v ajnclíku dokonale slušel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bereme, protože můžeme, lžeme, protože musíme. Vždycky však s úsměvem, voliči to mají rádi.. Potěšila nekonformní Hughesova režie, chladná dýchnutí noiru na zpocený zátylek i vzácná přítomnost Barryho Peppera. Akorát závěr s úlitbou publiku toužícím po spravedlnosti mi moc nesedl - ve skutečnosti by si protřelý major NY nechal zahrát v rádiu známý song od naší vyžehlené Helči „Tentokrát se budu smát já“… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

A tak znovu idem mierne proti prúdu a zabijem sem štvrtú hviezdu. Príjemný komorný thriller, ktorý dáva od začiatku jasne najavo, že neprišiel pískať prvú ligu, ale o to viac sa snaží zaujať tých, ktorý mu dajú šancu. Herci, ktorí nehrajú pod stresom, ale v hereckých úlohách, ktoré im boli priam šité na mieru, podávajú umiernené a presvedčivé výkony. Režisér, ktorý trošku prekročil svoj tieň a drží opraty filmu pevne v rukách. Film bol ukočírovaný celkom slušne, bez hluchšieho miesta, a napriek častým dialógovým prestrelkám hercov, namiesto tých pästných, či zbraňových mi film ubehol veľmi svižne. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka s parádním obsazením. Marky Mark se zase našel a Crowe si slizounského starostu užívá. Tyhle politické svinstva si poslední dobou užívám a i když tenhle kousek je občas zbytečně natáhnutý, potěšil. Veselé je i odhalení týkající se hlavní postavy. Vlastně je to film o sobectví. Snímek se nejspíš snaží přinést menší ponaučení. A to zní: Když nejsi sobec zaplatíš za to a když jsi tak vlastně taky... 1-1=0 ano uhádli jste správně, ponaučení zde chybí. P.S: Hudba Reznorova podržtašky Atticuse Rosse je taky docela fajn. Žíví se tím, že je syn svého otce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Broken City pojednává o New Yorské kampani na post starosty. Jednoho z nich hraje Russel Crowe a již z trailerů je patrné, že on zřejmě nebude ten nejvhodnější kandidát. A jak se do toho připlete Mark Wahlberg? To bude samozřejmě ten, kdo bude tahat za nitky. Allen Hughes nám naservíroval průměrný krimi thriller s lehkovážnými dějovými zvraty a se spousty hluchými místy. Dialogy rovnéž nejsou nikterak silnou stránkou filmu, jen těžko lze spatra chápat všechny ty politické pseudodialogy. Stopáž je tak akorát, být to delší, už by se to nedalo snést...55% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že trailer je mnohem horší než film. Vždyť upoutávka je zpravidla jen pár scénových highlightů, které mají namotivovat diváky do kin. Jenže tady se mi stalo to, co dlouho ne. Trailer mi přišel k uzoufání nudný a klišoidní. Film však ve finále není zase až takový průser. Absence zvučného režiséra je samozřejmě cítit, ale herecky je to velmi silné a scénáristicky to není úplně marné. Zvraty mi zapadaly slušně a až na pár drobností mne to docela i bavilo. Wahlberg je správný drsňák a pittbul a Crowe vynikající a charizmatický mluvčí. Tedy přesně jak to mame rádi. Netroufl bych si hodnotit technickou stránku filmu, neboť mi přišla průměrná a nijak nevybočující z dnešních standartů. Ostatně takový mi přišel celý film. Žádná přidaná hodnota. Vidět jednou, pokrčit hlavou a jít dál. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak sa raz ponoríte do špinavých korupčných káuz, nečakajte napätie. Skôr prehŕňanie sa stovkami strán zmlúv. Dôvodom tejto nezáživnej úradníčiny je snaha o nájdenie presne toho ustanovenia, ktoré usvedčuje skorumpovaného zmrda či (dnes čoraz častejšie) zmrdku z jeho/ jej finančnej nenažranosti na úkor kohokoľvek. Nuž a snaha napchať takúto úradnú nezáživnú piplačku do thrilleru o jednom skorumpovanom americkom starostovi bola zjavne nad sily tvorcov. Prekryli síce všetku tú administratívnu nudu zaujímavým príbehom o ex policajtovi, pre ktorého je spravodlivosť viac než čokoľvek iné, ale ten príbeh pôsobí dosť obohrato. Ako vystruhnutý z každodennej reality. Ex poliš si zarába ako súkromné očko. Prevažne fotografuje súložiacich neverných mužov a ženy, ktorým ich libido a ambície nijako neumožňujú párovú vernosť. Potrebujú si svoje sliznice pravidelne otrieť o sliznice iných samcov či samičiek, lebo pudy. Pri jednej takejto zakázke pre starostu narazí na špinavosť. Dobehne ho síce vlastná minulosť, spravodlivosti je však samozrejme (sme na pôde komerčného usa thrilleru) urobené zadosť. Jemný nadpriemer. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, když nejde spát. Což je s povzdechem. Velmi zajímavý casting, za kamerou žádný neználek, slušný rozpočet a solidní trailery. Jenže Wahlberg a Crowe jsou nakonec těmi jedinými pozitivními zprávami. Jejich společné scény hladí po duši lehce oči mhouřícího diváka, jinak tu ale máme druhořadou politicky laděnou detektivku, kde jsou karty jasně rozdané. Když tu ale záhy nemá nikdo moc co říct, musí být divákovi evidentně smutno. Tahle banda se prostě stala otrokem neinvenčního scénáře a od osudu tuctovek z videopůjčovny film chrání jen zmiňované slušné obsazení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Billy je mužom zákona, ktorý neuvážene pomstí brutálnu vraždu sestry svojej priateľky. Za tento čin je "spravodlivo" postavený pred súd. Dôkazy voči jeho osobe sú jasné a nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal vyhnúť najvyššiemu trestu. Nie každý, ale odsudzuje jeho krok. Starosta mesta je veľmi vplyvná osoba, ktorá sa, ako jedna z mála postaví na stranu odsudzovaného policajta. Po potiahnutí niekoľkých správnych nitiek sa Billy nečakane ocitá na slobode. Po 7 rokoch prichádza čas splatiť svoj dlh. Najvyššia, najmocnejšia postava v meste potrebuje pomoc jeho služieb. Ako súkromné očko Billy prijíma úlohu sledovania starostovej ženy, ktorá mu je údajne neverná. Týmto nemorálnym správaním však môže ohroziť jeho kampaň pred novými voľbami. Je, ale všetko tak ako sa zdá? Čo je skutočnou Billyho úlohou? Zase raz mnoho kriku pre nič. Spravme namakanú, napínavú upútavku s dobrou hudbou, poster, nahádžme do filmu hercov, ktorý ešte za niečo stoja a natočme úplne tuctový film so zápletkou televíznych snímkov z časom zabudnutej NDR. Ničím výnimočný, otrepaný, polonudný, neskutočne priehľadný snímok, ktorý si vizitku kino trháku, veľmi nezaslúži. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ukecany nudny nezazivny dilo s tisickrat zkopirovanym neoriginalnim pribehem duo Wahlberg Crowe nastesti alespon castecne zaujalo takze na jedno zkouknuti to je ale to je tak maximum ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní a několikrát viděná detektivka, u které přesně víte, jak bude probíhat. Jen ten scénář vás někdy nepříjemně překvapí svou debilitou. Režijně je to však vlastně ok a celé to tak drží nad vodou hlavně neselhávající herci. No jo, Mark Wahlberg a Russell Crowe jsou zkrátka herecké jistoty. Chtělo by to ale také něco navíc. ()

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama