Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Recenze (678)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten Rodrigéz musí mít fuckt brutální játro! Přechlastat totiž Sádrového Mela do stavu, aby se upsal do takové idiotské ba až dementní kokotiny, navíc po boku vyhlášených hereckých es jako hispánský mukl s rozoraným xichtem či odporná transka Lejdybůůbůů, to chtělo minimálně koma z Kaktusovice. K tomu všemu mu to agáve prohnané trubkama evidentně sežralo i ty zbytky soudnosti, lehkosti a kůl scenáristického talentu, které ještě z posledních sil vypotil v první Mačetě. V Mačetě druhé pouze předvedl, jak se dá i s vyhlášenými herci a bývalým nesporným talentem na režisérské židli natočit dokonale přiblblý bliják, určený výhradně pro mentálně postižené fanoušky Špiónovic paznehtů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To už není grindhouse, to je Asylum :-( První díl jsem před třemi lety měl jako perfektní poctu brakovým americkým filmům ze sedmdesátých let v TOP desítce snímků daného roku. Ale tohle je úplně mimo. Naprosto bez zábran, rozumu a znalosti zdravé míry, takže v podstatě nesledovatelné. Kdyby se z nebe najednou snesla Megapiraňa, načež by jí Danny Trejo ukousl hlavu, nikdo by se nemohl divit. Too much Rodriguez. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Soudruh mačeta si začal úřadovat velmi rychle a tak se prvních decilitrů krve dočkáme poměrně záhy. Ovšem zbytek je jedno velký zklámaní. Ne opravdu jsme nečekal nic jinýho než jednoduchou zábavu co sama sebe nebere vážně, ovšem musí to mít alespoň nějaký říz a ne že se film obsahuje pouze dva prvky makro záběr Mačetova ksichtu a snaha o vtipné co nejbrutálnější způsoby způsoby zabijení. Děj nebudu koemntovat, protože tohle je jak scénář z pera včelích medvídků, ale celkově ten film postrádá cokoli humorný hlášky, nějaké napětí, dialogy ala srdečné pozdravy z ústavu pro nudu a co mně sere nejvíc, že byl treustuhodně nevyužit ženský prvek. Takovejch koček tam a mačeta se za tu dobu jako vychrápe jen s jednou ?? No kde to sme, aby měl Mačeta mín sexu než já !!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně krátká a tupá mačeta. V porovnání s prvním filmem, který v porovnání s druhým filmem vypadá jako vzorový Machete film, je tenhle kousek dost slabej odvar. Chybí pořádnej závěrečnej vodvaz, kde by si nepřítel rozmašíroval pajšl olovem a stejně tak i chybí pořádnej bazénovej šukec, kde by Mačeta ukázal, jakej frajer to vlastně je, když dokáže svýmu nepříteli vojet naráz manželku s dcerunkou. Tady se prostě Mačeta moc neodvázal. Zabijačka je to sice slušná, ale na pořádný kombo to holt nestačí. Tři hvězdy dávám z čistých sympatií k Mačetovi...a doufám, že až bude ve vesmíru, tak se z toho všichni poserou. Včetně novinářů a kdejakých písálků, co nebudou rozumět jediné scéně a budou závěr téhle trilogie posílat do kytek s tím, že scénárista se v závanu agónie při psaní scénáře k poslednímu dílu, nadobro zhroutil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $8,008,161Tržby Celosvetovo $18,273,009Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,479,195 //počet predaných kusov 60,844Tržby za predaj DVD v USA $2,993,877 //počet predaných kusov 92,260║ no hlavne prvá polovica pôsobí dosť rozvláčne bez šťavy akoby to ten Robert Rodriguez točil nasilu bez zápalu, hlavne je to zbytočne naťahované, na lepšie grády sa to naštartuje príchodom zloducha Mela Gibsona, vtedy to naberie na skutočnej haluznosti a vytváranie pôdy pre ďalší diel, ktorý by dúfam že mohol dopadnúť lepšie než tento nie úplne využitý chomolec /50%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Nejednou mi ze pár místních a především milých uživatelů oblažilo Poštu přemoudřelými litaniemi o tom, jak to dělám a jak bych to dělat měl. Kouzelně hravý byl ten poslední, jež mi nakrásně vnukl smysl bytí, a nezapomněl mi sladce připomenout, že bych se "nad sebou měl opravdu za myslet". Inu tedy, jsa dobrácky otevřen komunitě a jejím přáním, jsem se nad sebou během horentního sraní teda za myslel. Nicméně, fungovat dle svého standardního vzorce, napsal bych pregnantně: "Je to píčovina! Raději se nechte přejet vlakem. Klidně i dvakrát". Ovšem vzhledem k čistotě databáze, o kterou se stará výše zmíněný pičoidní skunk, budete momentálně nuceni si přečíst veškeré aspekty tohoto filmu, tak jak je vidím já. Takže, abych tak nějak začal; dojem: na píču! Kamera: píča píču přibrala! Předloha: neexistuje, protože neexistuje píča, jež by zplodila obdobnou píčovinu! Námět: píča se marně snažila zfetovat píču, aby píču napsala. Scénář: píča nakonec tu píču zfetovala. Atmosféra: píča blije ve vinohradu. Vinohrad: Zachytil jsem v listí pár píč. Listí: větších píčovin jsem nepocítilo. Píča: Sláva za prvního čuráka! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Machete zdrhá z Mexika se schizofrenním superzločincem, který pracuje pro ještě zlejšího Mela Gibsona. Ten dokáže předvídat budoucnost a vyrábí molekulární blastery. Mnohem ujetější, ale méně brutální, než jednička. Bohužel Danny Trejo je zase nudnej. Naštěstí jsou všichni záporáci super. Gibson je prostě dokonalej a i ten týpek co měl v hlavě více identit byl super. Akorát bylo trochu smutné pozorovat nevyužitého Marko Zarora, jak se pere s přestárlým Trejem, když z Undisputed 3, víme co dokáže. Rodriguez ale tentokrát baví, a nejvíc mě dostávala ta melodie vždy když (ještě jednou geniální) Mel Gibson předvídal budoucnost. Na trojku se těším. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY ZNÁŠ MEXIKO. SAKRA, VŽDYŤ TY JSI MEXIKO. CHCI, ABY SES VYDAL NA JIH, NAŠEL MENDEZE A PROSTĚ ZJISTIL, JAK SE VĚCI MAJÍ. A JESTLI SE UKÁŽE, ŽE MLUVÍ PRAVDU, ABYS HO ZABIL.…“ /// Jestli mě u jedničky sralo, že se brala moc vážně, tak TO TADY KURVA FAKT NEHROZÍ! Robert dokonce pochopil, že sázet na Trejovo herectví je píčovina, páč Danny nejlíp hraje, když visí, když plive, nebo když máchá MAČETOU! Tohle je totiž úchylná zábava srovnatelná s japonskejma splatterama, což může bejt pro někoho špatná zpráva. Ale já tomu fandím! Krásný holky maj jepičí život, když je někdo ve špatnej čas na špatným místě, tak prostě chcípne (s hláškou v uchu), Machete zdrhá vrtulníkem, motorovým člunem, pěšky s padouchem na vozíku (invalidním) a kreje se před salvou z koz i z ptáka. Ze všech zúčastněnejch je cejtit zápal pro věc a pro tu prdel zároveň. Možná proto, že MACHETE nežertuje a má všechny rád! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toužím po ,,švýcaráku“ s mačetama (nebo radši něco hi-tech?). 2.) Celej život mám dojem, že Banderas (Antonio blbče!) je převlečená Lady Gaga. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Open Road Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,538 // Otvárací Víkend v USA: $3,837,183 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je úmyslný over-the-top pokus k vytvoření klasického Béčkového/Céčkového filmu. Nebo pokud jste někdy viděli Hispánskou TV s bídnými hereckými výkony a ostudnými situacemi, tak tohle je přesně ono! Tohle není pro lidi,kteří chtějí vidět dobrý film, film je pouze pro ty,kteří se chtějí bavit nad špatně vytvořeným filmem. Extrémně směšné a slabé audiovizuální efekty a marné pokusy o vtipy tenhle film pohřbívá do sraček. Divím se, že tenhle film nevyšel rovnou na DVD! Dvě hvězdy za herecké obsazení,kteří se k tomuhle paskvilu nechali upsat. Hrůza,Děs,Hnus! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila, ale pri nej malo zostať. Dvojka je blbosť a navyše nudná. Všetkého v nej je tak veľa, že už po 10. minútach som mal chuť prehodiť televízor zavretým oknom a vyskočiť z desiateho poschodia za ním. Rodriguez je bohužiaľ zrejme ďalší exot v poradí, ktorého zničil veľké rozpočty a efekty. Príliš neverím, že by v šesťdesiatke začal nakrúcať civilné, dialógové melodrámy (nechcem tým povedať, že civilné, dialógové melodrámy musia byť automaticky super, ale asi viete, čo tým chcem povedať). Skutočne pre mňa bolo utrpením pozerať scénu, v ktorej prostitútka strieľa búchačkou, ktorú má medzi nohami a ktorá pripomína penis (keď Rodriguez toto veľdielo nakrúcal, mal 45 rokov, fakt na zamyslenie Robert). Alebo Charlie Sheen je v titulkoch uvedený pod svojím občianskym menom. To má byť akože vtipné? Sorry, nesmial som sa. Alebo Gibson v úlohe hlavného zloducha? Úplne mimo. Zlatý Seagal v jednotke. Asi som už starý na podobné chujoviny. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nehoraznej kulervouci mega narez. Trejo v zivotni forme masakruje vse co mu pride pod ruku, vnitrnosti a hlavy litaj na vsechny strany, vizual ocekavane jak 80tkovy becko, do toho tak stupidne vypadajici triky, ze si je clovek musi zamilovat, spousta hlasek a spousta znamejch xichtu v cameo rolich, obzvlast napad s Chameleonem je genialni. Pribeh ale prekvapive dava docela smysl, postupnej presun ke sci-fi a ukazky ze tretiho dilu zase slibujou ozvlastneni a ja se celou dobu kralovsky bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chuť po zklamání z jedničky spravena, sice totální p*čovina na úplném dnu vkusné zábavy, nesmyslnost, ale pro mě i perfekt mix všech možných guilty pleasure a radost na pohled - s tím neustálým přísunem celebrit a grindhouse efektů. Charlie Sheen exceluje jako prezident. Co ale u něčeho takovýho nechápu a neodpustím, je jakto že tam nebyly vidět žádný kozy? Mínus jedna hvězda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tos posral, Roberte! Tolik kund a žádný kozy?!! Jako vážně?!!!! A navíc.... Pokud by měl Chuck Norris bráchu, byl by jím zcela určitě Mačeta. Jen on by dokázal osedlat raketu vystřelenou do vesmíru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat Mačety mohl být parádně ulítlý počin, kdyby se Rodriguez předem rozhodl, že to nebude brát ani chvíli vážně. Pak by mohl jeho největší mexický trpaslík, s permanentně naštvaným výrazem v tváři, naporcovat veškerý kompars a ještě by si určitě našel trochu času na špásování s těžce ozbrojenými slečnami při cestě vesmírem. Takhle zůstal viset někde na půli cesty mezi orbitem a orgasmem, ale kdybych tvrdil, že jsem si při sledování jeho kousků v pozdních nočních hodinách několikrát nekontrolovaně nezařval smíchy, tak by mi to sousedi patrně nepotvrdili. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rodriguez se zase utrhl z řetězu, ale bohužel je to už jen otravná nuda. Spy Kids pro dospělé(jší). S báječnou Planetou Teror mělo tohle grindhousové šílení skončit. Aspoň pro Roberta. Machete spolehlivě zabíjí jakýkoliv potenciál, nápad nebo fór. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější mexický důchodce se vrátil ve velkém stylu. Nechybí Bílý dům, telefonáty s prezidentem a výlet na raketě. Rodriguez servíruje výhradně přepálené scény, které jsou už hodně mimo realitu a všemu nasazuje korunu skutečný blázen Gibson v roli šílence. Sestava koček v čele Heard však nemá konkurenci. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak vlastně tento film vzít, jak se s ním popasovat, protože, ruku na srdce, je to strašná blbost. Jako komedie příliš divné, jako akční příliš slabé, jako thriller spíš směšné, jako krimi naprosto nedotažené. Machete Cortéz, ten mexický hrdina, novodobý Pancho Villa, který měl jednou provždy otevřít Mexičanům cestu do USA, se proměnil v hloupého šaška. Rodriguez z něj udělal Eso Rimmera, který skáče z explodujícího bombardéru na aligátorovi. Ptáme se proč. Proč směšněji, ne drsněji? Kam má doopravdy směřovat celá tahle laciná mexická verze Expendables? Danny Trejo je sice chvílemi tak drsný, že by z něj Bédovi Trávníčkovi ztmavly lacláče, ale co z toho, když se neumí prát a mačetou se ohání jak šluknovský cigoš po deseti griotkách? Jde vidět, že Robert Rodriguez ještě pořád nerozchodil ony ztřeštěné nápady ze Spy Kids a noční běs v podobě slepého střelce, ho zjevně také nepustil. Docela se divím, že se neobjevila dívka se samopalem místo nohy nebo že nepřikvačila Salma Hájková s užovkou kolem krku. Bože a dál je to taky slabý. „Machete don't tweet.“ No, to jsme se posunuli v humoru zas o kousek dál. Co bude ve třetím díle, až přistane na té vesmírné stanici? Machete don't instagram? Možná měl Machete zůstat syrový. Neměli to dopékat do takové veselé tortily. Všechna šťáva vytekla. Působí to jen jako nádivka bez chuti před třetím chodem. Přesto jsem se chvílemi velmi bavil. Místy si říkal: „To je takový úlet, že tomu musím dát pět hvězd, cabron“. Tenhle směšný mexický James Bond alias Eso Rimmeros mě ale v celku spíš zklamal. Kouzlo nechtěného si opět vybralo svou daň. Někdy mi přijde, že ten Rodriguez moc točit neumí. Sice dělá skvělé oldskůlové filtry, paroduje dokonale, ale za tím vším není nic, než dutá piñata. Ale co, v Mexiku a Texasu se tomu jistě řehní dostatečně. Nám je ta problematika tak cizí, že to asi ani nemůžeme chápat a nezbývá, než se trapně uculovat u nepochopených kameňáků. Zeď na hranici USA – Mexiko. HA HA HA. Charlie „Estevéz“ Sheen jako americký prezident. HA HA HA. Za nejlepší by se asi dala považovat vsuvka s lovcem odměn, co neustále měnil svůj vzhled, čili ho pokaždé hrál jiný známý herec včetně oné Lady Gagaga. To se vážně povedlo, ačkoliv i z toho by se dalo vytěžit víc. Takový humor vymyslí i na NOVĚ a to už je co říct. Určitě se těším na další díl, ale už vím, že nesmím toho očekávat moc, tolik toho nejspíš nedostanu. Jen samé polohumory, laciné akční scény a parodie na něco, čemu prostě nerozumím. Chtěl jsem jen zlého Machetu Cortéze, chtěl jsem vůdce mexického lidu táhnoucího k San Diegu, chtěl odboj, luxusní akční scény, chtěl jsem dospělý film, ale tohle byla jen nepříliš vtipná parodie na sebe sama, upachtěná slátanina připravující diváka na vesmírné finále. Uf. A Rodriguez vykrádá sám sebe. A teď ještě to o formě a obsahu: Machete zabíjí obojí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mačeta nekouří. Mačeta netweetuje. Mačeta nežertuje. A co je nejhorší, Mačeta nebaví.. Úroveň béčkových exploitačních filmů pro zapadlé teátry zvané grindhouse závisí na třech elementech: nadšení, peníze a nápady. Bez toho prvního to nejde. Když vám chybí to druhé, musíte je nahradit těmi zbývajícími. Když vám chybí to poslední, jdete do těch míst, co zpod skotské sukně kdysi ukazoval ještě nevypitý Mel anglickým okupantům. Zůstává otázkou, jestli prsní minigun, či rotor vrtulníku s funkcí navíjení střev splňují kritéria nápaditosti, ale to ať už rozsoudí vkus každého jednotlivce.. Houževnatý Hispánec s tváří připomínající Drážďany po pětačtyřicátém je bezesporu zajímavou, charakterově se rozvíjející postavou, která nám už zřejmě brzy zamíří i do vesmíru, ale na místě už dlouhou dobu přešlapujícímu Rodriguezovi je nutno do budoucna doporučit, aby si našel někoho, kdo by mu ve scénářích okysličil dialogy - třeba bráchu Quentina, ale musí být ve formě z počátku devadesátých let minulého století. P.S.: Ten Carlos Estévez se hodně podobal Charliemu Sheenovi, dokonce vypadal i stejně sjetě.. ()

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama