Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální příběh zloděje a současně grafomana. V závěrečné povídce O lyrickém zloději, jejíž scénář napsal Karel Čabrádek, shání redaktor Zach (Ondřej Vetchý) atraktivní materiál pro svůj deník. Od svého známého policejního komisaře (Jan Vondráček) se dozví o kauze zloděje, který ve vykradeném obchodě nechal vlastnoručně napsanou báseň. Zach verše otiskne a zločince tím inspiruje k dalším loupežím i poetickým pokusům. „Lyrický zloděj" (Matouš Ruml) jej jedné noci osobně navštíví a vyslechne si od něj kritiku svých veršovánek... Historku o podivuhodných zákrutách imaginace, zahalenou do symbolického pološera, režíroval Jan Vejnar. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s mnohem skromněji vybavenou stejnojmennou inscenací z r. 1965 , připadá mi toto zpracování trochu slabší. Zvláště ta postava onoho lyrického zloděje je podána tak nedobově, že celý ten film sráží. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vetchý hrál dobře, takovýmto způsobem jsem ho hrát ještě neviděl. Většinou hraje úplně jinak. Tím byl ale pozitiva dílu končila, ostatní už bylo poměrně dost slabé. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama