Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (873)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka neunikla mé pozornosti pouze z toho důvodu, že se mi ji podařilo sehnat ve 3 rozměrech. 3D je bohužel natolik pofidérně udělané, že jsem měl pocit, že 99 % stopáže koukám na rozměry 2. Vůbec jsem si nedovedl ve 3 rozměrech představit hry, které měly rozměr pouze jediný. Tvůrci evidentně také ne. Když jsem si zde dočetl čeho se bude snímek týkat, tak jsem byl opravdu vydatně natěšen, neboť hry miluji. Na starší si rád zavzpomínám. Ty nové si rád občas zapnu. Ve filmu se však objevily samé sračky, které jsem až na Pacmana viděl úplně poprvé. Jsem přesvědčen, že se to dalo uchopit mnohem mnohem lépe. Vylepšit se to dalo právě volbou her a především postaviček z daných her. Zvolené postavičky byly do poslední neskutečně debilní, absolutně neatraktivní a ani kapičku vtipné. Přesto jsem se asi 2x usmál, což bylo ovšem zapříčiněno naprostou debilitou příběhu. Potenciál je ve filmu obrovský. Za každou ze tří zvolených sraček se dala zvolit nesrovnatelně lepší alternativa. Poté to mohlo být klidně i za plný počet. Bohužel má ten nepříjemný pocit, že film je určen VÝHRADNĚ dětem a na nás starší se pořádně vysral a nakopal nás do prdele, což se samozřejmě projevilo na, opět opakuji, pro mě nepochopitelné volbě ústředních her, což filmu vracím hodnocením. Nemohu si pomoci, ale jak je animovaná pohádka spojena se jménem Disney, tak stojí za hovno. Už se z toho stala tradice. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ve společnosti Pac-Mana strávil nejednu noc a rád jsem ho zase viděl. Se sympatickým záporákem Ralphem jsem dosud neměl čest potřást si pravicí, takže jsem tuto příležitost využil a popřál mu hodně štěstí při získávání medajle. O něco méně sympatií ode mne dostal vztah Felixe se seržantkou Calhounovou, protože taková sexy bojovnice s vysokým rozlišením by rozhodně měla mít někoho lepšího, než je prťavý rozkostičkovaný opravář. Nicméně postavičky se vyvedly, do příběhu nenásilně zapadly, hláškami se nešetřilo a ačkoli animáky obvykle nevyhledávám, tak pokračování s tetrisem a arkanoidem bych rozhodně uvítal. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Každý kto vyrastal na týchto "gamesách" a má k ním stále isté citové puto sa tejto rozprávke poteší. Retro je teraz "in" a v tejto oblasti je to zároveň aj príjemné oživenie. Filmík, hoci postavený na jednoduchej myšlienke určený tým najmenším, vie pobaviť aj dospelého diváka využívaním vtipu ťažiaceho z vychytaných detailov samotných hier. Práve konanie postáv špecifikované presne v medziach tej ktorej "gamesy" vrátane výbornej dobovej MIDI hudby je to čo tejto rozprávke dáva správnu autenticitu a náboj. Je to príjemná záležitosť a ak by tam bolo ešte viac toho dospelého humoru bol by to úplný ideál. When did video games become so violent and scary? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Disney a Pixar dál splývají v jeden celek - jako byla Rebelka víc Disney než Pixar, tohle je víc Pixar než Disney. Čtyři hvězdy nepochybně, přesto jistá pachuť z toho, jak Disney sebral "pixarizaci" veškeré její kouzlo a udělal z ní jen další obchodní komoditu. Dospělé problémy jako krize středního věku se zdětinšťují, popkulturní odkazy nahrazují originalitu a technologie design. Přesto Ralf funguje, i když ne coby originální animák, ale stereotypní příjemná zábava. 70 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo príjemné zaspomínať si na všetky tie staré hry a na chvíľu sa tak preniesť do časov môjho detstva. Príbeh je milučký, nenudil (až na pár pasáží), zabavil aj deti, naviac je tu pekná muzika. Ta dievčinka z cukrového kráľovstva bola super, hlavne jej hlas :) - cz dabing na jednotku. Slušný nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Interiér kostela, ve kterém se odehrávají obě svatby seržantky Calhounové, je inspirován kaplí v Air Force Academy v Coloradu. (Adrai)
  • Když se vrací skupinka záporáků z terapie u Pac-mana, je vidět hned u východu nápis "Aerith Lives" (Aerith žije), čímž film odkazuje na videohru "Final Fantasy 7", kde je jedna z hlavních postav Aerith zabita hlavním záporákem. (POciSEM)
  • Spící hlídač pekařské firmy "Kart Bakery" je Beard Papa, maskot japonských krémových buchet "Beard Papa", o kterých i sní. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama