Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (356)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film ve svém názvu slibuje o něco víc, než nakonec dostojí, zvláště když směle pokukuje po Avatarovi s rozpočtem osmdesát mega, ale přesto s touhle zručně natočenou jízdou najdete z pohádkového lesního království vždy cestu ven, a jen jde o to, v jaké věkové kategorii se nacházíte. V tomhle ohledu si film nevymínil žádnou kategorii a tápe. Královna lesní říše umírá a před smrtí daruje dívce Mary ze světa lidí vzácné poupě, které je třeba chránit, než rozkvete za velmi vzácné konstelace. Než se tak stane, Mary se seznamuje s obyvateli podivuhodné říše, z nichž ne všichni mají dobré úmysly, přičemž se dělí na dva nesmiřitelné tábory. Poupě hlavně nesmí padnout do moci Temné armády, což by mělo pro lesní říši fatální následky. Při mé sumarizaci, jsem nečekaně dospěl k tomu, že film je svým uchopením spíše orientován na dospělé publikum. Pro malé děti je málo atraktivní a na sílu jsou tam pro ně vložené vtipné postavičky hlemýždě se slimákem opatřené legračními jmény, nebo léty sešlý mopslík Ozzie, ale nedá velkou práci si je z příběhu odmyslet a slouží spíše k jednomu účelu, a sice, aby haranti nepoposedávaly nudou na sedačkách. Vsadil bych si dokonce na to, že v knižní předloze bylo vše lépe rozvíjeno, oproti tomu, co ve výsledku předložil oktet scenáristů, kteří se moc nevyznamenali a neujednotili, když přišli s takovým zjednodušením svébytnou originalitou oplývajícího příběhu. A pak na tomhle filmu zbývá to hlavní, a tím je propracované grafické zpracování, na němž je znát vysoký rozpočet, který se tvůrcům sotva vrátil. V původním znění lze ohodnotit dabérské výkony celé řady známých herců, ale tuto možnost jsem si nechal ujít, protože po řadě filmů s titulky, mně přišel český dabing velmi vhod. Na závěr lze konstatovat jen to, že návštěva tohoto lesa v příběhu sice neohromí, ale ve vynikajícím vizuálním ztvárnění, se jeho slabiny částečně ztratí. Mé hodnocení: 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě to teda nepřišlo moc Epic... Chtěl jsem zde napsat něco ve stylu, že mě tyhle "hard fantasy" animáky (snad chápete, o jakých mluvím) nebaví, ale pak jsem si vzpomněl na My Little Pony a uvědomil si, že bych pěkně kecal. Každopádně Království lesných strážců mě vůbec nebavilo. Celé je to slepenec nejčastějších klišé z animáků (jeden mrtvý rodič, velká láska v podobě nádherného kluka "rebela" vypadajícího jak Ken, dvě nablblé postavy, co jsou v ději zbytečné, ale starají se o humor, atd.) s totálně šablonovitými a nezajímavými postavami, blbými dialogy, chabým dějem se spoustou nudné akce, který je ve všech situacích tak předvídatelný, že i random seriál co chodí v šest ráno na Nickelodeonu je oproti tomuhle překvapivější a hlavně je to celé neskutečně nudné. První polovinu jsem ještě dal v pohodě, ale u té druhé už jsem chvílemi měl skutečně problém udržet pozornost. Ani ten svět není moc originální, když si vzpomenu na Arthura a Minimoje. A ani to se mi nikdy nelíbilo. Tak jako tak, víc nezajímavý animák než tenhle už jsem sakra dlouho neviděl... Animace hezká, nápad k zahození taky není, humor aspoň nebyl trapný, ale to je asi tak všechno. Příště si radši pustím Údolí ztracených mravenců. 2* ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animovaný film. Na celém filmu je rozhodně nejlepší grafika, to je prostě nádhera, jak je to graficky zpracováno. Fakt jak kdyby jste se dívali na hraný film. Příběh je také celkem dobrý, navíc je doplněný velice dobrou hudbou. Myslím, že tato pohádka pobaví jak malé diváky, tak i dospělé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak je mi líto, ale z něčeho, co se tváří jako variace na "Arthura a minimoje" zrovna moc odvařený nebudu. Ono to také nic jiného není. Holka, co má blbý vztah s tátou, se promění v malou, aby se jejich vztah zlepšil asi proto, že on ji neuvidí. Ona se zatím postaví na stranu malých rytířů, protože tihle borci by asi sami nezvládli boj proti Maltazardovi. Maltazard se zde sice jmenuje jinak, ale je to úplně jedno výsledek je stejný. Pro děti líbivé, když jim nebude vadit ten pocit, že tohle už viděli. A že to má skvělou animaci? Tak to "Pacific Rim" taky a přitom to je příšerná blbost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Venku chčije a vy máte na krku šestileté antikoncepční selhání, co testuje vaši trpělivost znuděným zevlováním po bytě a okázalým ignorováním dvou skříní narvaných předraženýma hračkama, kterých už si nejmíň rok nevšiml. No, kdo má to porno furt vypínat, je to pak jak koitus interuptus. Tak co s tím? Ve sklepě je po zimě strašný bordel, že by člověk ani nenašel trubku od radiátoru, ke které by ho přicvaknul klepetama, a staré dobré, osvědčené vymazání vany vegetolem, co tak elegantně nahrazovalo babky, když byl ještě batole a potřebovali jsme na pár hodin vypadnout, je taky k ničemu, protože přerostl okraj a už se odtamtud v pohodě vydrápe. Tady přichází bezradnost, kdy rodič musí bez váhání přinést nejvyšší oběť, aby nebyl sežrán zaživa, a volba padá na kino. A vypadá to zase na nějaký ten polodementní animák, protože po Ajronmenovi by mi mohl zdemolovat kvartýr a po Honu zase ukazovat učitelce ve školce čuráka, což je moje doména, protože je to docela píchatelná pětadvacítka! Poučen z dobrodružství u posledního Asterixe jsem mu nedal pět hodin napít a nutil ho v pravidelných intervalech močit, abych zase nemusel co půl hodiny odskakovat na hajzl a nepopadaly mi mezitím v mobilu Tetrisy. S odporem jsem tedy zase defraudoval židácké tři kila za lupeny s tím, že jim aspoň zčadím třidé brýle, usedl do propocené sedačky a vytáhl mobil.... No, opravdu není pro mě snadné tohle přiznat, ale ani jsem nezmáčkl play, stodeset minut v prdeli a já se náramně bavil! Skvělá animace, výborný příběh a navíc to i vtipné bylo! Verbal junior se smál jako šestiletý, já se smál jako šestiletý, naprostá multigenerační spokojenost a dokonce jsem u výstupu vrátil i ty brýle, beztak už mám doma troje a již mě tolik nebaví vidět doma všechno rozmazaně jako dříve. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)

Reklama

Reklama