Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animák, většinu doby působí svěže a neotřele, vtipný i dobrodružný a akční je tak akorát, na rozdíl od jiných nemáte pocit, že vám cokoliv vnucuje, ani jedna postava není otravná... Ale hlavně: Odehrává se v naprosto dokonalém světě. Z toho nádherně provedeného lesa plného nejroztodivnějšího života až oči přecházejí! Prostředí je skvěle propracováno, dýchá velmi magickou atmosférou, radost pohledět. K tomu výborný (originální, český jsem neslyšel) dabing, Elfmanova hudba a pár skvostných momentů - jako třeba ten božský fór s octomilkou. Neviděl jsem to naposledy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Epic je v skutku pomalé a na monitore aj nezáživné. Tvorcovia sa vyžili vo vyobrazení kontrastov veľkých priestorov a malých postavičiek a neraz ich ženú na plátne 100ky až tisíce. Kráľovstvo lesných strážcov má kvalitnú výpravu. A k nim sa pripájajú dobré akčné scény, kde sa preháňajú strážcovia na operenej letke, svištia okolo kamery a pália po sebe šípy. No charaktery niektorých postáv sú prekvapivo menej spracované. Veľký priestor má Ronin, ochranca kráľovnej a je výborne vykreslený. Kráľovná má iba niekoľko scén, no dobrý potenciál. Dvojica mladých hrdinov je príliš obyčajná: ona je tínendžerka, čo začne konať správne činy. On chvástúň, ktorý v správnom momente konečne začne konať veľké činy. Ale vrcholom postáv je dvojica slimákov Tresk a Plesk, s výbornou animáciou, situačnými gagmi, trefnými komentármi. Ukážky možno sľúbili najepickejší animák roka, no toľko spomalených záberov či wow efektov nemá. Ani hudba Dannyho Elfmana nie je po celý čas taká heroická. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem jednoduchý; popravdě není o moc duchaplnější než Rio nebo Zambezia. Ale obrázky to jsou hezký, obvlášť postavička MK a navíc se k ní Amandin hlas moc hodí. Hlemejždi jsou taky vtipný a nekouká se na to špatně. Pohádka pro děti. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

čistokrevná animovaná pohádka (byť to tak na první pohled úplně nevypadá), na které je moc dobře vidět, že ji dělal někdo, kdo má hodně rád klasické (dětské) animáky.. je to zábavné, napínavé, má to krásný vizuál a nakonec i spoustu dojemných scén, takže za mě jasný palec nahoru.. P.S.: český název se výjimečně hodně povedl a šnek s dabingem Chrise O'Dowda je boží :) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitní filmařské řemeslo, které vybudovalo vcelku uvěřitelnou miniříši ala Artur a Minimojové, jenže zde to vše tak nějak lépe funguje. Humoru se člověk zasměje, akční scény vypadají akčně, hrátky s různým vnímáním času fungují, dokud se do toho nezapojí helma zpomalující čas. Tvůrcům rozhodně chválím jejich nápady i trochu originalitu. Postavy se v průběhu děje vyvíjejí, jsou charismatické a záporáci stylově odporní. Dobro a zlo je zde samozřejmě jednoduché a snadno rozpoznatelné a nebýt několika logických chyb a pár slabších pasáží, hodnotil bych výše. 75% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama