Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Epic nie je až tak epic. Vlastne je len ohavne šablónovitým polotovarom z pásovej produkcie, ktorý stojí na bezduchej recyklácii prvkov a motívov z takmer všetkých animovaných rozprávok za posledné roky (námatkou Arthur et les Minimoys, Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole a desiatky ďalších). To by možno až tak nevadilo, keby ich už filmy, z ktorých čerpá, raz nerecyklovali zo starších, už klasických kúskov, keby sa vyvarolal infantilného humoru a hlavne keby mal vlastnú dušu. To je kameňom úrazu a zásadným problémom, ktorý robí zo sledovania len rutinnú záležitosť, pri ktorej vám stále hodí po rozume, kde ste už len tú ktorú konkrétnu vec videli. Možno je to spôsobené predlohou, ale aj pri adaptácii je prítomný istý tvorivý proces, ktorý kráča ruka v ruke so snahou primiesiť do výsledného produktu niečo vlastné - a to, ako mi už opakovane dokázal, vo svojich filmoch Chris Wedge akosi nevie. Do znesiteľného, ale plochého a tuctového priemeru to vynáša aspoň atmosféra na úrovni, pekná animácia a občas funkčná chémia medzi postavami (ktoré sú inak nezaujímavými archetypmi, ale dobre sa na nich pozerá). 55% Apendix: Videl som film, v ktorom zohralo dôležitú rolu "poupě". Občan Kane to však nebol. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, který si zaslouží komentář. Pro mě velké překvapení, není to jen další animák, je to krásný nápad a příběh a zase nový svět, který vás prostě zahltí a vezme z reality pryč. Skvěle zpracovaný animák, líbili se mi promyšlení kolibříci, kteří jsou právěže velmi rychlí. Kouzelná atmosféra, perfektně ztvárněno zlo a všechny detaily vychytané do posledního puntíku. A jelikož jsem dýl neviděla pořádnej animák, dávám plnou palbu... PS: Šneci mě tam dostávali... ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke animácie to bolo dokonalé, ale vlastne po stránke námetovej to nebolo nič prevratné - aj keď aspoň príbeh a hlavne prostredie bolo aspoň trochu výnimočné. Malé lesné kráľovstvo sa musí ubrániť proti temným silám skazy. Tradičný boj dobra so zlom - v podstate úplne priamočiary, podľa tradičnej štruktúry bez výraznejších prekvapení. Síce to bolo naozaj prepracované a milé, miestami až dojemné, ale proste typický rozprávkový príbeh v novom šate. Nedá sa povedať, že by som bol z toho sklamaný, len som čakal o niečo viacej, aspoň nejaký nečakaný zvrat v tom predvídateľnom deji! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelná rutina podle šablony, u které jsem mnohokrát díky tisíckrát viděné dějové recyklaci, otravným stereotypním postavám (slimák Azize Ansariho mi permanentně trhal uši), trapnému humoru a celkové nezajímavosti pramenící z ploše načrtnutého světa uvažoval i o odpadu. Nakonec to ale zachraňuje fakt, že tahle hollywoodská pásová výroba má vlastně docela pěknou kameru, údernou hudbu a hezky sestříhané akční scény. Vše ostatní, kromě technických aspektů, je však čisté zlo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když si nezvolím dědice, nebude budoucnost.......... Pes Ozzy je Boží srandista. Svět v lese je nádherně kreslený. Choreografie soubojů je povedená. Hudba dobrá. Dobrodružství velké. CITÁT - Letíš ze šnekama........ Slimák a šnek jsou supr dvojka, dodávají příběhu tu správnou komediální náladu. Na jedné straně mají starosti o osud říše, ale na druhé to berou s humorem. CITÁT - Mám nápad! Všichni se schovejte do ulit!................ Já se královsky bavil, děti taky. Tak co vy? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Kus papiera, ktorý si je možné všimnúť na konci filmu, má na sebe dátum 5-24-13. Ide o dátum vydania filmu. (LuiCJ)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama