Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavější než Snyderovy Sovy, ale přesto samozřejmě jen další blbinka, aby rodiče s děckama nalezli do kina. Musím ale uznat že příběh není zase tak špatný, jak jsem si myslel, škoda jen že chování postav, hlavně tedy kladných hrdinů je přesně podle nějaké šablony. Přál jsem si vidět hlavně kvůli dvojici Farrell/Waltz. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom milá a vizuálne prepracovaná jednohubka. Ale nič viac. Chýbalo mi tam niečo skutočne dychberúce. Niečo čo by mi predstavilo úplne nový svet, do ktorého by som sa rád vracal. Všetky postavy sú archetypy, fungujú na základe nejakých záležitostí, ale akési skutočne bohaté vzťahové puto sa tu nenachádza. To je inak problém väčšiny animákov. Len ma trocha mrzí, že niektoré príbehy so zvieratkami majú viac skutočných emócií ako tie s malými ľuďmi. Ale to už som prehnane kritický. Film nenudí, má pekné tempo a je postavený na peknej myšlienke. Scéne v dome, keď je MK zmenšená je asi najzaujímavejšou časťou a všetko ostatné je natoľko milé, že tomu musím veľa vecí prepáčiť. Aj keď sa priznám, že veľa veci zachraňuje trojnohý pes Ozzy. Síce sa k filmu asi už nevrátim, ale na to jedno zhliadnutie bol Epic viac ako dostačujúci. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Epic je v skutku pomalé a na monitore aj nezáživné. Tvorcovia sa vyžili vo vyobrazení kontrastov veľkých priestorov a malých postavičiek a neraz ich ženú na plátne 100ky až tisíce. Kráľovstvo lesných strážcov má kvalitnú výpravu. A k nim sa pripájajú dobré akčné scény, kde sa preháňajú strážcovia na operenej letke, svištia okolo kamery a pália po sebe šípy. No charaktery niektorých postáv sú prekvapivo menej spracované. Veľký priestor má Ronin, ochranca kráľovnej a je výborne vykreslený. Kráľovná má iba niekoľko scén, no dobrý potenciál. Dvojica mladých hrdinov je príliš obyčajná: ona je tínendžerka, čo začne konať správne činy. On chvástúň, ktorý v správnom momente konečne začne konať veľké činy. Ale vrcholom postáv je dvojica slimákov Tresk a Plesk, s výbornou animáciou, situačnými gagmi, trefnými komentármi. Ukážky možno sľúbili najepickejší animák roka, no toľko spomalených záberov či wow efektov nemá. Ani hudba Dannyho Elfmana nie je po celý čas taká heroická. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Lesní strážci, kteří vcelku věrně kopírují Arthura a Minimoje, jsou animákem pro spíše starší děti. Tváří se vcelku pubertálně, ale humor tu není tak stupidní, jako u některých jiných pohádek, které se se svým "buďvtipnýzakaždoucenu" přístupem rozhodně řadí mezi slabší kusy. Vymazlená grafika spojená s 3D efektem vás docela uchvátí a když pominete fakt, že děj zas tak mohutný a rozsáhlý není, celkem vás i pobaví. Musím uznat, že se mi to docela líbilo, a kdybych takových příběhů neviděl už tucty, přidal bych i v hodnocení. 70% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem jednoduchý; popravdě není o moc duchaplnější než Rio nebo Zambezia. Ale obrázky to jsou hezký, obvlášť postavička MK a navíc se k ní Amandin hlas moc hodí. Hlemejždi jsou taky vtipný a nekouká se na to špatně. Pohádka pro děti. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)
  • Fyzika lesních strážců je propracovaná a bere si příklad z přírodních zákonů. Jsou vysocí 5 cm, váží pouhé 2 g, uzdvihnou však 10 g a vyskočí do výšky až 15 cm. Jejich srdce udeří 2000krát za minutu a díky tomu mají 36krát rychlejší reakce než člověk. (charlie_ando)
  • Prvý film od Blue Sky Studios, ktorý má hlavnú ženskú hrdinku. (LuiCJ)

Reklama

Reklama