Reklama

Reklama

Biografické sportovní drama inspirované životem boxera těžké váhy Chucka Wepnera, který měl v životě to štěstí a utkal se v ringu s Muhammadem Alim... Na počátku sedmdesátých let 20.století byl Chuck Wepner boxerem v Bayonne, New Jersey a boxoval v těžké váze. Nebyl stylovým boxerem, ale  dvě věci svědčily v jeho prospěch: uměl přijmout úder a měl srdce. Poté, co se účastnil místní  soutěže a dostal soupeře podobné úrovně, jeho výkon nebyl slavný a během boje utrpěl těžkou ránu do oka. Vypadalo to, že Wepner prohraje. Rozhodčí mu radil, aby boj v příštím kole vzdal kvůli závažnosti zranění. Chuck dokázal, že rozhodčí se mýlí, když vstoupil do ringu a v dalším kole vyhrál knockoutem. Zní to neuvěřitelně, ale tímto vítězstvím se Wepner probojoval do světového žebříčku. To znamenalo, že mohl zápasit a soutěžit na světovém šampionátu v těžké váze, ačkoli nikdo nevěřil, že toto by se někdy mohlo stát... Chuck Wepner je mužem, který boxoval patnáct kol v ringu s Muhammadem Alim. Stal se žijící inspirací pro  film Rocky (1976). (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Schreiber jako "reálný Rocky" má až dost charisma táhnout hlavní roli, potěší pár dalších známých herců a je to celkem pěkný 1970s retro (včetně zápasu Ali X Wepner), ale upřímně, ten samotný obsah vystačí tak akorát na průměr - v honbě za slávou být dobrosrdečný moula debil, mrhat život a padnout na držku, nějak se poučit, mi přijde stokrát ohraná story a co z ní. Ale zlý to není a neurazí. Řekl bych, že se sklenkou whiskey na nějaký nudný zatažený večer možná až chytrá volba. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Tento film má na rotten tomatoes tiež niečo málo nad 60% od publika, ale vyše 80% od kritikov. A naozaj, nie je to mainstreamový film (paradoxne, ako by si zrejme skutočný Chuck želal). Ale natočené je to výborne a Schreiber štandardne skvelý - v tomto prípade vstúpil už do prebádaných vôd, lebo jeho postava nie je príliš odlišná od Raya Donovana. A nesúhlasím, ako niektorí v komentároch vravia, že tento film je povinnosťou pre fanúšikov Rockyho. Kým Rocky sa vyžíva v pátose a v bombastických, ale ťažko nerealistických boxerských scénach, Chuck je oveľa úspornejší. Samotný veľký fight s Alim je správne upozadený - nevidíme tu veľkolepú prípravu s premotivovaným trénerom, ani dramatický akcent na bojové scény. Chuckov zápas bol len krátkou epizódkou, ktorá mala hneď skončiť (zas až tak toho Aliho nepotrápil, akurát vydržal do posledného kola). Silnejší je životný príbeh okolo toho celého a to filmári vystihli takmer na jednotku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky obyčajný film o obyčajnom boxerovi, ktorý bol na začiatku predlohou pre Rockyho, ktorý si ale vydobyl svoju vlastnú slávu. Zato Chuck sa z tých svojich 15 minút slávy snažil neúspešne žiť väčšinu svojho života, kým si uvedomil, že to je blbosť a nakoniec začal sekať latinu. Pekné ale obohraté ponaučenie. Film našťastie podržal Liev Schreiber, ktorý vola uneseného trochou slávy stvárnil celkom sympaticky a tak to čakanie na to kedy sa spamätá je síce občas nudné ale nie neznesiteľné. Takže výsledkom je celkom pohodový priemerný životopis jedného boxera. 5/10. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

V první polovině to působí jako slušná komedie, nebo parodie na Rockyho - bohuželv druhé to hodně zhořkne a je to jen ubohou parodií sebe sama. Takhle si životopisný film nepředstavuju, je obecně podivný - neumí si vybrat žánr (taky tomu nepomáhá český název, čekáte bombu film a příjde průměr, navíc je vyzrazen děj- americké prosté "Chuck" je mnohem lepší). Taky nevím jestli se do hlavní role hodil starý Liev Schreiber. No prostě mám rozporuplné pocity, protože jink scénář zajímavý, i když filmy o Rockym Balboovi byly a jsou někde úplně jinde....50% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kto inšpiroval Stalloneho, kto inšpiroval vznik „Rocky“-ho? Kto bol skutočný Rocky? Aj na tieto otázky viac-menej dostaneme odpovede zo životopisného filmu Chucka Wepnera. Inak samotný film je spíš priemerný, s klasickými prvkami („sláva“, nevera, falošné prostredie, nová láska) a okrem L. Schreibera bez výraznejších hereckých výkonov. R. Perlman a N. Watts teraz zostali na vedľajšej koľaji. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama