Reklama

Reklama

Black Power

  • Švédsko The Black Power Mixtape 1967-1975 (více)
Trailer 1
Švédsko / USA / Německo / Norsko / Finsko / Srbsko / Řecko, 2011, 100 min

Obsahy(1)

60. – 70. léta znamenala pro řadu obyvatel Ameriky revoluci. Černošská komunita se razantně přihlásila o svá práva. Nejednalo se jen o rasový význam, ale zejména o ekonomický a politický systém. Hnutí Black Power začalo zakládat politické a kulturní instituce, aby podpořilo společné zájmy černochů a vyzdvihlo tak své hodnoty. V té době se švédští novináři rozhodli o tomto hnutí natočit dokument. Ze své vnější perspektivy pořídili fascinující nahrávky těch, kteří ve své době hodně znamenali: Stokely Carmichael, Bobby Seale, Huey P. Newton, Angela Davis, Eldridge Cleaver ad., stejně jako aktivity skupiny Black Panther. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

Neměla jsem v úmyslu se na tento dokument podívat, ale zaujalo mě hodnocení a místní komenty. Především od těch, kteří film ani neviděli :). Na snímek se tedy určitě brzy podívám, takže díky za tip bílí hoši ;)

AllShallFall

AllShallFall (hodnocení, recenze)

Shimargh: Děkuji za přednášku:-) Dám si pozor, já nevzdělaný rasista:-) Já jsem si nevšiml, že by se tu vedla debata o indiánech. A nevšiml jsem si, že bych tady psal já, nebo někdo jiný o tom, jak se k indiánům chovali bílí. Přirovnal jsem problématiku USA k Evropě. Takže já nepotřebuji nic studovat. Vím o čem píšu a vím o čem hovořím:-) Ale každopádně i Tobě děkuji za velmi působivou reakci:-) Přeji Hezký den.

Shimargh

Shimargh (hodnocení, recenze)

Darth Sidious: Ty vůbec nevíš o čem mluvíš. Běž říct o bílejch jak jsou cool americkejm indiánům a nebo do kolonií. Je logické že na svoji obranu vznikali různé spolky, vůbec nevíš nic o tom co jim dělali obyčejní lidé, jak je omezovali a utlačovali, takže si jdi nastudovat o té době a pak mluv ty rasisto nevzdělanej.

AllShallFall

AllShallFall (hodnocení, recenze)

Mě se strašně líbí, když se najde někdo, kdo má rád černé rasisty. Oni jsou totiž takový chudáčkové utlačovaní. Ti bílí jsou hajzlové a náckové. A nebo fašouni a estrémisté.....:-D HAHA....Jakže si to říkali?.....Černí panteři?.....To je taky dobrý název. Ani není rasistický....vůbec:-) Jen je prostě jen pro "černý" Že si je ty černý pantery někdo nevezme domů, když je má tolik rád:-) Chudáčkové utlačovaní.....

pouler

pouler (hodnocení, recenze)

To hnutí je americké. Film je evropský, právě proto hodnocený z odstupu. Hnutí "black  power" patří k hnutí za občanská práva v USA v 60. a 70. letech. Je to heslo Černých panterů. Kdo viděl Foresta tak je tam taky jedna scéna s těmito militanty. Nejdříve si zjistit něco o historii a pak plácat nesmysly, ju .-)

AllShallFall

AllShallFall (hodnocení, recenze)

Film může mít pointu jakoukoliv. I kdyby byl o tom jak mažou černý chleba s máslem. Přád je to urážka nás, bílých Evropanů už jen díky samotnému názvu. To že afričané včera slezli ze stromu a nemuějí ani do pěti počítat, za to my bohužel nemůžeme. Tak naco by jsme měli dávat někomu šanci se integrovat, když nám ji taky nikdo nedal. O všechno dění jsme se museli postarat sami. To že tu vidím něco málo přes 10 příspěvků a z toho více proti, hovoří také za sebe:-) To že tento film má teprve 22 hodnocení a z toho 30% úspěšnost je doslova signál o nezájem k takovým snímkům. Zřejmé je, že kdyby se dokument jmenoval jinak, sklidil by větší zajem. Ale jsem rád, že zde takový lidé jsou co se umějí ohánět proti humanistickým žvanilům a nenechají si své čisté myšlení rozhodit. Češi ve dvacátých letech minulého století hlásili jednu památnou větu: "Cizí nechceme, Svoje nedáme!" Berme to na vědomí, má to svůj magický význam. Druhá strana by Vás mezi sebe taky nepřijala.

quimbo

quimbo (hodnocení, recenze)

Ahoj chtěl bych se zeptat, kde se můžu na tnehle film podívat? Díky za odpověď ;)

klima777

klima777 (hodnocení, recenze)

BlackBill: BlackBill: Rasismus se v Evropě rozjížděl v 90. letech?
 White power se začala výrazněji profilovat v letech sedmdesátých, a to odtržením od tradičních (v podstatě nerasistických) skins. Kořeny skinheads jsou mnohem hlubší; sahají do let padesátých k britským mods a jamajským rude boys...
Film Vám osobně doporučit nemohu; byť zajisté existují.
V r. 1990 ovšem v Gramorevue vycházel seriál o subkulturách a skins tam bylo věnováno několik dílů.
Když budete hledat jistě jej najdete.
Jako spolehlivý zdroj informací mohu doporučit publikaci Spirit of '69: A Skinhead Bible od George Marshalla (případně Skinhead Nation od téhož autora).

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel The Viper smazal svůj příspěvek.

pouler

pouler (hodnocení, recenze)

Jasně dejte nejhorší hodnocení jen podle názvu :)) Já dal plné hodnocení! Za 5.

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nenechám se přeci urážet nějakýma černýma rasistama. 
Souhlasím s Karlosz.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Baron Noktur

Baron Noktur (hodnocení, recenze)

Žiadne komentáre, nič ...evidentne sú tie odpady len pre to, že je to o čiernych ...

Fisch

Fisch (hodnocení, recenze)

BlackBill: Black Power to nakonec možná bude jen dle barvy hodnocení :-)

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama