Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe (Sami Bouajila) a Marie (Julie Gayet) jsou sirotci (jejich matka skočila před jejich očima z okna) a vyrůstají spolu, vezmou se a žijí spolu. Žijí ovšem v budoucnosti, v odlidštěné a strachem ovládané kastovní společnosti, která pohrdá citem a pro lidi organizuje krutou a náhodnou „Hru", ve které každý musí jako na firemních školeních obhajovat svou pozici a prohra se někdy rovná smrti. Vše je kontrolováno jedinou korporací (s logem bílých čtverců, odtud název), rodí se málo dětí a každé narození je veřejně vyhlašováno na obrazovkách (kromě jiné propagandy), všichni rádi a s nadšením hrají kriket, mrtvoly jsou odváženy do továrny a je možné, že se z nich živí zbytek zmenšující se populace (na obrazovkách také vidíme lední medvědy, kteří se z nedostatku potravy uchylují ke kanibalismu). Philippe se vzorně přizpůsobil a stoupá zdárně v systému nahoru, zatímco Marie se snaží pomáhat těm, kdo to potřebují. Jejich vztah je vyprázdněný a otázkou je, zda k sobě zase naleznou cestu a obnoví svou lásku. Film připomíná Kafku i Orwella, mnoho náznaků a volné místo pro fantazii nebo odmítnutí a pohrdání podle libosti. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Zřejmě něco uměleckého...? Začátek trochu ve stylu orwellovského 1984, ale pak už nastupuje nuda... strašně dlouhé záběry, mleté maso (dobrou chuť), ponurá atmosféra a pak... pak jsem usnul. Dávám jednu hvězdičku za to, že už mě nic nebudilo :) ()

cartyci 

všechny recenze uživatele

Ja som na rozdiel od Solverina dopozeral ale o nič neprišiel.Úprimne ja som moc tomu filmu nepochopil ale ak tam šlo len o to jedenie.a na konci láska .Nudné až na koniec ten aspoň trošku zaujal ale inak žiadna sláva. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama