Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po dloooooouhé době konečně výživný Zápaďak, kde jeden nemusí přemrštěnou stopáž otráveně sledovat, jak se pár geronto kravích hochů snaží bojovat a artritidou a hemoroidy, aby se pak mohli potýkat s udržením moči při Oscarové noci! PARÁDA! Hnusné, špinavé, strhující, excelentně natočené a Kevča v nejlepší formě Vyjetého Erpa jen dokazuje, že mu tahle poloha, když zrovna nehlídá nějakou popovou feťačku, sedne jako penis mezi půlky Eltona Johna. Chci aspoň čtyři řady po stotřiceti dílech!!!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,347,419 //počet predaných kusov 254,304Tržby za predaj DVD v USA $12,344,820 //počet predaných kusov 618,730║ Vyhrotená dráma s dobrým obsadením, dobre vystihnutou dobou a nepeknými konfliktmi medzi dvoma rodinami, ku koncu 1dielu to začínalo naberať na grádoch, zatiaľ len priemer. /60%/ __2.diel omnoho šikovnejší a dravejší, karty sú rozdané a tak prichádza na postupné vyrovnávanie vzájomných dlhov /80%/ __3.diel uzatvára smutnú etapu dvoch znepriatelených rodín, kde príde čas na silné smutné scény /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bezmála třicetiletá historie zlé krve mezi dvěma rody, která skrze neustále stupňované žabomyší války přerostla až v otevřený konflikt zbraní i právních kroků na hranicích Západní Virginie s Kentucky a div že neskončila druhou občanskou válkou... To vše v sympaticky atmosférou špinavé a zachmuřené televizní minisérii, která se mění v jeden velký herecký koncert hned několika starých pardálů (Berenger, Boothe, Paxton, Vibert) a především velký Costnerův comeback v jednom z nejlepších westernů posledních několika (desítek?) let. A to bezezbytku platí o každé ze tří epizod. Snad jen závěr té první nemusel být až tak "kapuletovsko-montekovský". ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Scénář je sofistikovaný asi jako vesnická rvačka. Ty na mě nožem, já na tebe puškou. A tak pořád dokola. Škoda vzhledem k tomu, že na všem ostatním si evidentně dali všichni záležet. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUD SE VŮBEC NĚKDY DVA MUŽI NAVZÁJEM NEPOCHOPILI, BYLI JSME TO MY.“ ... ,,TAK KDY TO SKONČÍ? ... ,,AŽ TU NEZBUDE ŽÁDNÁ KREV NA PROLÉVÁNÍ....“ /// Hatfields a McCoys. Dva rodový klany, který spolu svedou jednu z nejznámějších soukromejch válek Americký historie. Dávná minulost promluvila v sérii plný cti, lhaní, loupení, hádek, vražd a uříznutejch koulí. Osudy rodin jsou zároveň drsnou vizitkou Ameriky těch let a kdyby se to fakt nestalo, zřejmě by si o autorech kde kdo myslel, že jsou uchyláci. ZABIJEME JE VŠECHNY! Neskutečně dobrý na ,,Historickej dokumentární kanál“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy, kde si každej za každou větou odplivne (aspoň tak litřík, litřík a půl...). 2.) Ve správným filmu se kromě ,,kemrů“ musej válet i mrtvý děti. 3.) Jsem jeden ze 60ti potomků, kterej 13.června 2003 podepsal ,,mírovou smlouvu“. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

70 %. Vydarený a atmosférický smrtiaci rozkol dvoch veľkých rodinných klanov dal dokopy Kevin Reynolds za výraznej asistencie Kevina Costnera a to napriek tomu, že ich Robin Hood, vodný svet a Rapa Nui rozhádali údajne až za hranicu smrti. Potešia samozrejme herci, je to tradičný herecký projekt. V čele s nevyspytateľne dominantným Costnerom a presvedčivým Hudsonom z Votrelcov. Akčné scény slabučké. „Vraj vám hovoria Zlý Frank...“ - „Nie v mojej prítomnosti. A nikdy nie dvakrát.“ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pětihodinová redneckovská epopej, kde jakmile se to (zhruba v půlce) začne pořádně vzájemně vybíjet, je vám víceméně ukradený kdo z těch bídáků a otrhanců půjde pod zem, kdo bude dál smrdět na scéně a kdo stojí na který straně řeky, hlavně že vrchní Hatfield je suverénní Costner a ta zkáza je tak zbytečná a důkladná. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

History Channel se osmělil a po těch jeho současných "historických" nedokumentech, které vysloveně serou historii do huby, zabrousil poprvé v historii do žánru "film". Výsledek je překvapivě skvělý! Pokud mám srovnávat s jediným současným westernovým seriálem Hell on Wheels, pak tento "easternový" seriál pojednávající o Kapuletech a Montecích v kloboucích jasně vítězí na plné čáře. Costner je kovboj a nikdy mu žádné role neseděly lépe, takže pokud se objeví v seriálu pojednávajícím o 19. století v USA, výsledek vždy musí dopadnout skvěle. Po prvním díle (100 minutový nášup) jsem nadšen, zápletky jsou prozatím chytlavé, napětí graduje, postavy mě baví, seriál vypadá realisticky, takže doufám, že pozítří až seriál dokoukám, sem nebudu muset jít přepsat celkové hodnocení. 95% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dva erby, dvojí korouhev, však hlína pije jednu krev... Zdejší znepřátelené rody sice mají v erbu zkříženou winchesterovku s flaškou domácí kořalky, to ale na urputnosti boje, co začal jako názorová rozepře dvou chlapů a skončil bezmála jako volný sequel občanské války, nic nemění. Zákon je v tamních končinách a časech slabý až neexistující, případně úplatný, a pokud přebývá v místních kopcích Bůh, je to nelítostný Bůh starozákonní, vyžadující nové a nové krveprolití ve svém jménu. Naneštěstí se minisérie tak trochu zalekla sama sebe, takže nejde nadoraz, některé z postav mezi díly zřejmě utrpěly poškození mozku, jinak si chování takového Johnse nejde vysvětlit, a navzdory skvělé výpravě a přesvědčivým hercům, kteří působí dojmem, jako kdyby v rumunských - pardon, západovirginských - lesích a horách prznili ovce odjakživa, je to krapet nedomrlé a matné, takže mi ve výsledku bylo vcelku jedno, kterému z těch pobudů ve šlích skončila kulka mezi očima nebo kudla v choulostivějších místech. Tahle zabijačka z časů, kdy krvesmilné buranstvo ještě nemohlo masakrovat turisty, takže se trénovalo na sousedech, měla fakt na víc... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pochmurný a depresivní seriál. Neustálé výpady jedné rodiny vůči druhé, zbytečné násilí a vršící se msty se nesledují lehce. Pozitivem jsou pečlivě vybrané lokace lesů, plání, ale také opocené a umouněné kostýmy, špinavé zuby a neoholené tváře, které spolu s výbornými herci dotváří celkovou autentičnost minisérie. Horší je to však s vyobrazením motivací, protože vzájemná nenávist Hatfieldů a McCoyů přece nestojí na pár rvačkách a roztržek v saloonu. Za necelých pět hodin se scenáristům nepodaří křivdy minulosti ani načrtnout, takže konflikty současnosti působí trochu vynuceně a hlavně se neustálé opakují. Nekonečný cyklus „ten napadne toho, oni se mu pomstí“ může otravovat, přesto je jde však o výborný seriál s gradující milostnou linií á la Romeo a Julie, byť poslední díl, kdy vše vrcholí, je trochu upovídaný a romance poněkud odbytá./// Přerody obou postav v průběhu let jsou poměrně dramatické, ale naštěstí nešustí papírem. Randall McCoy začíná jako přesvědčený křesťan, posléze zažívá zklamání Bohem a obrací se na sekulární řád v podobě zákonů Kentucky. Když mu ani ty nepomohou dosáhnout spravedlnosti, stává se člověkem, kterého už neomezují žádná pravidla a který bere pomstu do svých rukou. Oproti tomu Hatfield, jenž je také zásadovým mužem, což však nevychází z víry či zákonů, ale vlastní soustavy pravidel, jejímž hlavními body jsou prosperující podnikání a ochrana rodiny za každou cenu, se ke konci života nechává pokřtít. Přijímá tak do svého života víru, kvůli kterému považoval McCoye za slabocha. P.S. Matt Barr může ke mně do srubu vždycky. [Originální znění] ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

I ti krásní, bohabojní Amíci zažili období, kdy to bylo tak trošku schmutzig. A tak vzal Kevča Kevču a natočili o tom realitku. Reálií se drželi natolik pevně, až do ženských rolí narvali samé hnusky, slizky a Sáru Parishkovou, která jediná by stála za ošoupání předkožky. Ovšem to je názor dnešního, zmlsaného samce, v době v dílu zachycené měl muž náhled zcela jiný. Telka nebyla, v kině dávali leda tak laternu magiku a číst se jeden v chlévě nenaučil, takže ze zábavy nezbývalo nic jiného, než šustit, co se pohne. A protože si chlapci na mocnáře nasazovali ovčí střívka pouze v případě, že ovečka ještě bečela a měla jí pěkně chundelatou, jejich kotrmelíny plodily jako na běžícim pásu. Jak jinak si vysvětlit, že hádka dvou sebestředných retardů sebou strhne desítky pokrevních příbuzných. Pěkné. !!!Taková ta vypíčenost před nárazník!!! - Stejně jako řadu jiných konfliktů v dějinách, i tuto válku ukončila poprava nějakého degena. Je to děsivé, ale skoro to nahrává eugenice....nebude-li mentálů, nebude válek. Nebo naopak? Čím více odrostlejších debílků, tím dříve můžeme končit rozmíšky jejich dekapitací? Kurva, to je ale složitá trojčlenka zase. Asi si z toho hodím mašli, čímž bych mohl zkrátit třeba somálskou klanovou potyčku. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že miniseriál v rouše Divokého západu bude vylíčen v idealizovaných barvách. Inu, jak jde čas, mrtvých pomalu přibývá, bylo to mrazivě podmanivé. Není to žádná idylka, ale pohled na odvrácenou stranu romantiky americké historie. Chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal, ale s přibývajícími minutami to bylo čím dál tím lepší. Čekal jsem, s čím Kevin Costner přijde. Sice nevstoupil do téže řeky jako ve filmu Tanec s vlky, nicméně jeho postava je nepochybně jedna z jeho velkých rolí, jež je uvěřitelná. Ostatně musím se zmínit, že Tom Berenger se prezentuje také s plnou parádou, roli drsňáka věrohodně zvládá. Ať už na to pohlížím jako na historii, tak je to dosti netypický western. Při celkovém dojmu opravdu něco víc, než jenom masakrující příběh. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

O Reynoldosi se klidně už teď může mluvit jako o režisérovi, který se umí s historií popasovat jako málokdo. Kdykoliv tenhle šikovný pán otevře filmovou učebnici dějepisu (klidně i fiktivní - zdravíme Robina), je prostě na co koukat. Má to grády, štáb se nezahazuje se zbytečným patosem a celé to provází nepopsatelná atmosféra. Na těchle pět hodin s Costnerem budu vzpomínat snad ještě déle, než na jeho legendární trsání s vlky. A pak že nic takového jako epic western neexistuje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem za tip užívateľovi TominoLa. Film má skutočne dobré obsadenie, poteší hlavne neprávom prachom zapadnutý, slizký Tom Berenger. Znepriatelené rodiny sa dostávajú do sporu postupne, no časom to graduje, až to vyústi do skutočne bezhlavého vraždenia. Tu nie je miesto pre nejaké sympatie pre jednu alebo druhú stranu, pretože blbosti a nepremyslené kroky podnikajú obidve strany. Ak sa aj stalo, že ste fandili jednej strane, uprostred filmu už budete pochybovať a v závere si poviete, kurva kam to až zašlo...Rodinám sa to síce spod kontroly vymklo, no režisér to mal pevne pod kontrolou a spolu s Costnerom, ktorý je po veľmi dlhej dobe konečne v niečom kvalitnom, vytvorili skutočne poctivý western. Videné na AXN s množstvom reklám, takže dosť to kazilo dojem, ale na dvd či blueray to musí stáť za to. Ako seriál si to plný počet zaslúži. Od westernového fandu určite. 100%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V druhé polovině 19. století spolu v pohraničí Kentucky a Západní Virginie hrály dvě rodiny vybíjenou tak náruživě, až se tím zapsaly do amerických dějin. Je s podivem, že při tehdejší rodové "rozmanitosti" v oné oblasti nebyla většina účastníků sporu mongoloidního vzhledu, věčně s prstem v nose a neschopná si byť i jen utřít prdel, ale třeba se jejich postižení projevilo v přemíře nenávisti a nedostatku racionálního uvažování. Každopádně kohosi moudrého napadlo oprášit historii a představit krvavé hrátky Hatfieldů a McCoyů prostřednictvím třídílného filmu, další moudří lidé si dali záležet na obsazení - zvláště šikula Kevin pojal roli ve velkém stylu a Tomu Berengerovi postava strýčka taky pásla jak famfulín do klína. Jestli mám nějaké námitky, pak se týkají scénáře (támhle jich mělo zařvat víc, tenhle to neměl přežít, onen zasloužil vykastrovat dvojicí cihel atd.) a ten napsal sám život, proto výhrady považuju za bezpředmětné. Váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale už jsem dlooooouuuuuuho ničemu neprdla plný počet, tak dám absolutorium a budu mít zas na rok - dva splněno:-). Ta pátá je čistě pro Tebe, Tančí s vlky! 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná trochu symbolicky právě v den, kdy svět obletěla zpráva, že zemřel Eli "Calvera" Wallach, jsem dokoukal minisérii Hatfields & McCoys, drsnou ságu dvou znepřátelených rodů, kteří si desítky let jdou po krku, nemilosrdně se vraždí a ukazují, v čem je divoký západ divoký. Jsem rád, že i v 21. století vznikají westernové počiny, které mají nesporné kvality a v moderním podání servírují příběhy o drsných mužích v kloboucích a s kolty proklatě nízko u pasu (též např. Hell on Wheels) . Tento seriál je o to záživnější, že se jedná o události, které napsal sám život. Divák může (ne)sympatizovat s oběma rody, každý je chvíli ve větším či menším právu nebo bezpráví. Patriarchy obou rodin představují vynikající herci, zejména Kevin Costner potvrzuje, jak mu sedí role drsných kovbojů. Ve třech částech není nouze o klasický motiv lásky, která by teoreticky mohla znepřátelené rody spojit, dále o zradu, pomstu, slepou nenávist a umanutost, za níž platí nevinní. Seriál je také výborně zpracován, potěší hudba, ale rovněž kamera, jejíž záběry nezklamou (zde však ve srovnání s Hell on Wheels musím říct, že tu není tak výborná hra se světlem) a pochválit lze též prostředí, v němž se příběh odehrává. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hrozivě tupé spory dvou rodinných klanů, na kterých byly stavěny po Občanské válce USA brutální vraždy.. Lidské svinstvo... Toho nikdy nebude konec.! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce. Celý seriál ťahá geniálny Kevin Costner, ktorý ako zarastený pištoľník a hlava rodiny vyzerá neskutočne vierohodne. Páči sa mi, že po dlhšej dobe vznikol western, ktorý sa svojimi kostýmami a lokáciami vydarene približuje slávnym spaghetti-westernom z 60. a 70.rokov. Hudba je precízna. Výprava je záživná, stále sa niečo deje a tak tá hodina a pol u každej epizódy utečie pomerne rýchlo. Jediná vec, čo mi trochu vadila je zvláštny strih, ktorý mi príde ako zo starej školy. A hlavne zo začiatku má divák strašný problém rozoznať jednotlivé tváre a určiť, kto do akého rodu patrí. Naozaj skvelá miniséria, to že je to podľa skutočných udalostí zaujme, osobne mám rád, keď na záver dajú vedieť, ako dané osoby dožili svoj život. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nebýt Costnera, který celé serii dává punc hvězdnosti, tak příběhově a výpravou nijak zajímavé a poutavé. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kvalitná westernovka, ktorý tu už dávno nebola. Aj keď v podobe seriálu. Kevinovci vo svojej tretej spolupráci zas idú do toho naplno a tento krát si vybrali fakt dobrú tému. Príbeh je nie len akčný, ale predovšetkým veľmi zaujímavý. Dobová atmosféra tu zaručene je, akcie fungujú presne tak ako majú, nechýba napätie, dokonalý casting a to všetko uzatvára perfektná hudba Johna Debneyho. Obľúbený soundtrack: Hatfields and Mccoys Theme, I Know These Hills. 85% - 4* ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama