Reklama

Reklama

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Artigas

V reálu je dost případů, kdy někdo měl zcela jistě umřít a přesto přežil. Když nejsou porušeny životní funkce, může člověk přežít a s dostatečnou vůlí se může dostat někam, kde mu pomohou. Ve filmu nebo v knize mu nikdo prohlídku nedělal, aby se dalo s jistotou říct, že nemohl přežít. Přežil, tak to bylo možné. 

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

mm13

 Tak já určitě ne, to mně připadal spíš Šani, a to ho mám rád. Schválně jsem se na to nedávno podíval, přidal jsem jednu * za tu medvědici; jinak ale názor zůstává. Po takovém napadení by žádný člověk nepřežil, sice westmani byli tvrďáci, ale takoví zase ne, nehledě na to, že Glass strávil potrhaný v jedné kožešině noc na zmrzlé mrtvole-do rána by nevydržel...

na příspěvěk reagoval Castrator

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

Rom4n

Protože příběh Hugha Glasse je celkem dost známý. Zde jsou sice některé značné odchylky, ale základem je cesta toho trapera za záchranou. 

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Rom4n

To aby sa divák pri sledovaní mohol sústrediť už len na transcendentálnu rovinu filmu.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Některé filmy jsou nejintenzivnější právě na první shlédnutí a po druhé už to nemá to správné kouzlo a efekt.

 (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

Když jsem to viděl poprvní, tak naprostá pecka (před dvěma lety na Silvestra), můj celovečerní film a nemohl jsem si ho vynachválit. Když jsem viděl film podruhé, už to nebylo takové nadšení a emoce už moc nefungovaly, nicméně je to velmi dobrý film :-)

na příspěvěk reagoval TheWhiteWolf

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl, tak skvěle natočený film o přežití a pomstě zároveň. Už jenom úvodní scéna je epická a zaslouží obdiv. Zároveň je film hodně drsný, surový a syrový zároveň a v neposlední řadě s dech beroucí přírodou, která celkový dojem neuvěřitelně umocňuje.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Padni, nebo nehraju," je tam taky?

 

Před pár dny jsem koukal na Dva a půl chlapa, jak Charlie zpívá u klavíru Kdo ukrojil sýr, což je výraz pro "uprdnout si." Ze zvědavosti jsem se podíval na dabing Čety a tam se doslova říká "tam dole u řeky," což je výrat pro "tam dole" (kunda). To s tou řeknou jsem už minimálně jednou slyšel. Takových zhůvěřilostí jsem slyšel víc a to na dabované filmy a seriály koukám zřídkakdy. Kolik takových píčovin musí být v dalších filmech lepší nevědět. Plus často příšerné herectví dabérů.

Kurvit si takhle dobrovolně filmy, tvl.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Je to docela syrovej film z te doby, proto si myslim, ze prekladat to jako Indoši, je trapný a smesny :DDD nic vic bych z toho nedelal.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

V CZ dabing místo ruďoši používájí indoši a tohle si prostě myslím, že je špatně, Indoši jsem říkali sklukama na táboře když nám blyo 10 let. Prijde mi fakt komicky, kdyz Hardy v tolika brutalnich scenach popisuje ty situace a rika Indoši :DDD

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Nemůžete pane, budete včas obeznámen. Měl byste poté zbytečně příliš času a prostoru pro vymýšlení výmluvných lží, pane.

na příspěvěk reagoval Castrator

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Nemůžete pane, budete s nimi posléze až hromadně a včas obeznámen. Měl byste poté zbytečně příliš času a prostoru pro vymýšlení výmluvných lží, pane.

na příspěvěk reagoval Castrator

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Zasloužený Oscar pro Lea... Famózní výkon... A za druhé, strašně dobře natočeno...

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ale no no, zloději, násilníku, lháři a škemrající o body a pozornost, copak se děje ? 

 (hodnocení, recenze)

Bože, proč když se někde objevím mám hned za prdelí tyto dva neskutečné kokoty??? Jsem magnetem na skutečné retardy?? Za co?? :-/

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

no hura, Kanal si odoberie film z oblubenych ... asi to oslavim ... mohol by si tam dat nieco na co staci ... Uzasny Spajdrdement 2012 ? To by mohol zvladnut , alebo Transformers 

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama