Café

USA, 2010, 95 min

Marc Erlbaum

Částečně drama, ale dodal bych ještě "romanťák" a komedie. Moc pohodový, po formální stránce dobrý film, který má pro mě osobně jednu jedinou, ale o to podstatnější vadu; postavu Madeline Carroll a zní vyplývající fantasy/sci-fi složku. Jasně, čekal jsem ji, nic to však nemění na tom, že mi v Café ohromně vadila a zkazila výsledný dojem (k tomu ten možná pěkný, ale hodně hloupý konec). Trochu mě to mrzí, už kvůli mé oblíbenkyni Jennifer Love Hewitt, které jsem moc přál roli v lepším filmu. Jinak jsem byl spokojený, tahle kavárna se mi moc líbila a určitě bych do ní s chutí zašel, dal si kafe, vychutnal zdejší příjemnou, domáckou atmosféru a na vlastní oči pozoroval všechny její stálé návštěvníky (nejvíc asi tu dvojici filmových fanoušků, jejichž příběh zůstal jako jediný v podstatě nedořešený).(21.2.2012)

Podobné malé snímky mám většinou rád, ale tenhle mi úplně nesedl. Hlavně proto, že je dost nevyrovnaný, chvíli vytváří atmosféru pohodové kavárničky, pak zas řeší vážná témata jako domácí násílí nebo drogy a do toho se ještě zaplétá podivná sci-fi rovina s filozofující 11 letou holkou. Konec filmu byl bizarní kombinací všeho dohromady. Byl bych radši kdyby zůstalo jen u příjemné kavárny, kde si tajný majitel zapisuje příběhy zákazníků, jako byla třeba dvojice, která se potkala v kině.(20.3.2012)

Jako mysteriózní je to výborný film, jako cokoliv jiného to za moc nestojí. Začátek těžko zkousnutelnej, než se to panoptikum trošku usadí, některé dialogy jsou hrozné, zvláštní auru tomu dodává postava virtuální víly (Madeline Carroll). Má oblíbená JLH v další ze svých "na jedno brdo výraz" postav, už by se konečně měla ve filmu svléknout, než zestárne. Příjemná hudba, velmi slušná kamera. 3+1/2(1.12.2011)

• sochoking

Neviem, či nadmerné množstvo pitia kávy robí z ľudí idiotov, ale v tomto filme sa snádˇ všetci chovali, akoby patrili do nejakej sekty.(11.2.2012)

Jednohubka, ktora urcite nezahviezdila, ale urcite ani nesklamala...nazdar(25.4.2012)

Myslím, že to byl perfektní film, který není pro širokou veřejnost, takže ho někdo možná ani tak nedocení.(13.2.2012)

Jak už jsem psal několikrát, rád sleduju takovéhle nezávislé filmy a většinou jsou mnohem lepší, než běžná produkce. Pohodovost, civilnost, inteligence a neokoukaní herci dělají zázraky. Café se mi dokonce nějak trefilo do nálady a za příjemnou atmosféru a přemýšlení to nastřelim naplno.(26.10.2011)

• Bivoy

Proč to nemohlo zůstat u obyčejné kavárny, kterou její tajemný majitel provozuje za velice zvláštním účelem? Proč jsme se nemohli prostě setkávat se všemi těmi zajímavými lidmi, jejichž osudy se propletou v té kavárně a o nichž se ani nedozvíme nic jiného, než to, co se právě v té kavárně řekne nebo odehraje? Proč nemohla mít kavárna jen lehce magický nádech alá Amelie z Montmartru? Proč nemohlo zůstat jen u nejasných pochyb, zda to vše je skutečnost nebo výplod spisovatelovy mysli? Proč se tam vlastně musela objevit ta protivná malá vševědoucí holka v podání protivné malé vševědoucí Madeline Carrol?... Celou tu hrůzu a šílenost jsem přežila jen díky skvělé hudbě a několika poměrně sympatickým (byť snad ne dobře hrajícím) hercům.(29.12.2011)

Připadalo mi, že námět vymyslela třináctiletá holka, protože tolik bezbřehé naivity a dětinskosti nemůže zplodit někdo se zkušenostmi z reálného života. Naopak scénář je paradoxně dospělý až moc, a tak se řeší snad všechny neduhy moderní společnosti, kriminalita, drogy, nevěra, domácí násilí a neochota převzít zodpovědnost za svůj osud. Mikropříbehy postav jsou chytlavé a slušně zahrané, takže po obsahové stránce film funguje na výbornou. To co pokulhává je mysteriózní prvek, víc než cokoliv jsem měl pocit, že by si Craig měl vzít pořádnou hrst prášků na uklidnění, a měl by si urychleně sehnat cvokaře.(24.5.2012)

• hanazu

Jedna velká póza, kterou ani virtuální realita nevylepšila.(7.12.2011)

Prostě můj šálek kávy.Pojďme vzít všechny naše trápení,sny,problémy a ventilujme je na jednom místě.A proč ne třeba v kavárně.Jé kolik já si prošel kaváren,či barů,abych shlédl zajímavé životní příběhy.Příjemný film.A byly to příběhy více lidí,nebo jen jediného člověka,toť otázka?!(24.2.2012)

• grizly007

Dneska je módní točit patlaniny a vydávat to za dílo pro intelektuálního diváka. Rád se na takové filmy dívám ale občas je to pel mel který prostě nemá logické základy. To je tento případ. Film má příjemnou atmosféru a docela překvapí výborné herecké výkony především "kino" dvojka je suprová. Kavárna je to pěkná a paní kavárnici jsem viděl ve filmu prvně od Tajemství loňského léta. Stála kočena :) na film se však už nikdy nepodívám znovu.(18.2.2012)

Něco na tom filmu je........(1.11.2011)

Tak nevím, co si o tomto filmu mám myslet..., bylo to blbé, až to bylo pěkné.(12.2.2012)