Reklama

Reklama

Portal: No Escape

všechny plakáty
Z natáčení  - Danielle Rayne
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
USA, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Protal: No escape, je krátký snímek o multiplayerové části hry Half - Life 2 - Portal. Pojednává o ženě, která se vzbudí v místnosti a nemá vůbec žádné ponětí, jak se tam dostala. Za pomoci zbraně vytvářející portály, které umožňují okamžitý přesun věcí a osob, se dá na útěk. (AllShallFall)

Videa (1)

Z natáčení  - Danielle Rayne

Recenze (63)

ejnl 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá opravdu nic. Ano, sice se na něj pěkně kouká, dva tóny klavíru utáhnou celých 5 minut, ale kdo, co proč a jak tam rozhodně chybí. -SPOILER- děj v kostce - žena vstane, cvičí, dostane portálovou zbraň, utíká po schodišti nahoru a skočí na protější střechu - vystačí spíš na půlminutovou reklamu Puma. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Multiplayerová část Half-Life2? Tady asi někdo prošel příliš mnoha portály, když tohle dokáže napsat :) K filmu: Je to dobré...ale mohlo to být lepší. Mohlo tam být víc portálů něž 9, ale i tady je vidět, jak se s nimi dá pěkně "bojovat" proti nepřátelům. Efekty mi přišly neuvěřitelně dobré na takový krátký film. ()

Reklama

Durdas 

všechny recenze uživatele

Jasný odkaz na původní hru se určitě podařil. Sice v původním námětu neměli další lidé co dělat, ale chápu, že z důvodu atraktivity a akčnosti se změnu udělat museli. Hlavní význam portálů byl zachován a krásně vizuálně zpracován, tak co? Navíc závěrečná bezmoc úniku a záběr na dveře a kostky...to byl 100% Portal! Jednoznačně palec nahoru! PS: Filmové zpracování je na dohled... ;) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Stále mě štve, že se tu nezavedlo hodnocení počítačových her, i když bohužel se hůř dá poměřovat zkušenost s hraním, kde každé hraní může být různorodé a zkušenost se sledováním (mini)filmu, kde zpravidla jediná proměnná je velikost obrazovky a audio. Musí nám tedy stačit alespoň fanfilmy, krátké i dlouhé. Jedním z nich je i Portal: No Escape. Tento typ videí většinou vídám ve formě showcase schopností nějaké VFX skupiny. Zde to dělal pro mě neznámý člověk. Ty VFX skupiny zpravidla jsou zapálení fandové žánru, často s cosplayi a podobně. To se zde bohužel nekoná, žádnou pečlivou provázanost s Portalovou sérií nehledejte. Vznikla z toho ale zajímavá myšlenka i zajímavé dílo, které mi chvílemi připomínalo jinou FPS plošinovku s ženskou hlavní hrdinkou - Mirror's Edge, zejména při soubojích černých stráží beze jmen. Vše je ale výborně zpracováno, portaly vypadají skutečně jako portaly a ne jen díry ve zdi oblepené oranžovou nebo modrou lepící páskou. Je skutečně z hrdinčina vězení úniku nebo dle názvu úniku není? Odpověď na vás čeká zde. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

docela působivý sci-fi kraťas - námět z počítačové hry je cítit od začátku. Zpracování dobré a délka akorát. škoda té pointy, kterou jsem očekával ... a název vlastně napovídá. Můžete si ji pustit třeba odsud: https://www.youtube.com/watch?v=4drucg1A6Xk [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Táto krátka snímka zaznamenala na web stránke youtube.com za prvý deň viac ako milión pozretí a do dvoch mesiacov sa číslo vyšplhalo na šesť miliónov. (Othellko)

Související novinky

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

Reklama

Reklama