Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

Mi Nü-Chai

všechny recenze uživatele

--- zatím nehodnoceno, neviděna do konce ani první série...ale upřímně řečeno, už jen fakt, že se mi ji nějak moc nechce dokoukoukávat, neboť mi přijde zbytečně překombinovaná a zároveň připitomělá, nesnáším asi úplně všechny postavy (hlavně ten psychoLOLog je vážně k zblití) a napětí se ztratílo někde cestou, nejspíš o něčem svědčí. Moc nerozumím, čím si tohle nikterak kulervoucí dílko vysloužilo tolikeré ovace. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím povedať, že nikdy som nijak zvlášť nevyhľadával horory a tento žáner som vlastne úplne ignoroval. American Horror Story som začal pozerať len zo zvedavosti a netušil som, že ma to tak chytí. Zatiaľ boli natočené dve série, každá má niektorých rovnakých hercov, ale totálne odlišné príbehy, ktoré spolu nesúvisia. Niečo však majú obe spoločné – výborné herecké výkony, mrazivú atmosféru, kopec šokujúcich rozuzlení a zvratov, perfektný scenár a hudbu. A teraz k jednotlivým sériám. 1. séria: Príbeh v strašidelnom dome, v ktorom prebývajú duchovia sa môže najprv zdať trochu nezrozumiteľný a chaotický. Každý diel odhaľuje niečo z minulosti, prináša kúsok skladačky a na konci to do seba všetko zapadne. Plusom sú jedinečné postavy a štipka čierneho humoru. 2. séria: Prvá je v porovnaní s touto rozprávka od Disneyho. V druhej sérii je všetkého viac. Viac napätia, prekvapení, zvratov, ponurejšie prostredie a omnoho viac minút, ktoré som strávil so zatajeným dychom. Dejových línií je taktiež viac, niekomu to vadí, podľa mňa je to len dobré. Postavy sú prepracovanejšie, medzi hercami kraľujú hlavne Jessica Lange, Zachary Quinto a Joseph Fiennes. Už teraz sa teším na tretiu sériu. PS: Nutnosť pozerať osamote a v úplnej tme. :) ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

5 dílů jsem zvládl celkem v pohodě. Ovšem v dílu šestém začíná seriál značně debilovatět a nemíní s tím přestat. Začal jsem se v tom dosti ztrácet. Pořádně nevíte, kdo je naživu, kdo ne a kdo je naživu jen na Halloween a čekat na nějaké přihlouplé vysvětlení dalších 5 dílů se mi tedy příliš nechce. Ta rodinka mi také příliš nepřirostla k srdci. Žena je opticky tak o 10 let starší než její choť. Kdybych ji potkal na ulici odhadoval bych jí tak 55. Není se tedy moc čemu divit, že jí manžel zahýbá s nějakou mentálně indisponovanou studentkou s rozumem přibližně někde na úrovni 10 letého dítěte. Společně vlastní dcerku se sebepoškozovacími sklony, která se od retardované sousedky a její kamarádky dozví, že je vlastě vyvolená. Co to bude obnášet se kvůli předčasnému ukončení mého sledování tohoto seriálu už asi nikdy nedovím. Ledaže by byl někdo až tak hodný a řekl mi to. Postav je tu spousta. Tak 70% tvoří retardovaní duchové, 20% klasičtí duchové a zbytek rodinka, sousedka, jejiž existence je pochybná a jeden černý policista, který určitě brzy sesmilní s paní domu. Upřímně to s hororem, jak název optimisticky uvádí, nemá společného vůbec nic. Mám takový nepříjemný zlozvyk. Jekmile se rozhodnu, že daný seriál mě natolik nebaví, že už z něj nemám potřebu vidět ani jediný díl, tak mám silnou tendenci dát odpad. V tomto případě tomu nebude jinak. Berte však ten odpad jako odpad z kategorie těch lepší a hlavně mi za to nenadávejte, nedsuzujte mě a zbytečně nespamujte moji poštu, která se má nejlépe, když je prázdná... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

AHS představuje skvělý, neokoukaný formát pro televizi. Od začátku to bylo správně děsivé a zvrácené. Britton, McDermott a hlavně Lange hrají výborně. Jenže zatímco první polovina řady ve mně vzbuzovala hodně nepříjemné pocity, ta druhá už byla spíše parodií na horory. Nicméně uzavření celé řady je vážně fajn a na druhou sérii se podívám moc ráda. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého se do toho začínali režiséři zamotávat. Ze závěru panuje víc zklamání než kladné pocity. American Horror Story se uvedl jako dokonalý seriál, ale tempo neuvěřitelným stylem kleslo. První polovina bavila, ale druhá je naprosto o ničem a scénář mi přijde nedomyšlený. Herecké výkony vyloženě nevadily, ale vyzvednout se nedají. Děj dost kolísal, hlavně v druhé polovině .. 6/10 = 60% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Pilotní díl první řady seriálu se natáčel ve skutečném domě. Další díly byly posléze filmovány v jeho přesné replice. (Nach)
  • Chris Zylka se měl původně objevit ve dvou epizodách druhé řady jako hluchoněmý pacient. Tvůrci však byli nuceni jeho postavu radikálně omezit na pár scén v jedné epizodě, a to vše proto, že si Chris odmítl kvůli roli oholit hlavu. (Vojt@P)
  • Tvorcovia Murphy a Falchuk začali pracovať na American Horror Story ešte pred produkciou seriálu Glee (od r. 2009). Napriek tomu bola prvá séria American Horror Story dokončená až o viac ako dva roky neskôr ako prvá séria Glee. (IceFan)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama