Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

KevSpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Tísnivá atmosféra a vcelku rychlé střídání scén, jež působí chaoticky, ale ve výsledku diváka ještě víc přikovají do sedačky. Tohle vypadá na pořádný béčkově laděný hororový nářez a vůbec nevadí, že jde o téma už mnohokrát zpracované. Navíc je tu spousta známých seriálových herců - Dylan McDermott (The Practice), Connie Britton (Friday Night Lights), Frances Conroy (Six Feet Under), Denis O'Hare (True Blood) - a navrch drsná Jessica Lange. Bizarní, zábavné a strašidelné. / Po druhém dílu už se u mě dostavují první příznaky závislosti. :) / Po třetím díle hodnotím plným počtem hvězdiček, protože tohle mě prostě chytlo. Proklatě zábavné, místy strašidelné, sem tam černohumorně vtipné a hlavně výborně napsané. 1. série - 100% Asylum je ještě šílenější a drsnější než první řada. Občas až působí maličko přeplácaně. Jessica Lange opět úžasná. 2. série - 90% Ve 3. sérii už měli tvůrci hodně vážný problém najít správnou míru. A nejde jen o všechny ty splatter momenty, které mají za cíl jen šokovat co největší nechutností. Třetí řada není příliš zvládnutá ani dramaturgicky, velká část dílů je vyplněna natahovanými či úplně zbytečnými scénami. Zatímco zpočátku vypadala čarodějnická story hodně nadějně, v druhé polovině řady se z toho stala jen mdlá vyvražďovačka, která nedokázala překvapit tak, jak se to dařilo prvním dvěma sériím. 3. série - 70% Přehlídka zrůd ve 4. sérii mě od začátku pohltila, vyloženě slabou epizodu jsem tu nenašla a po zklamání v podobě Coven to bylo velice příjemné překvapení. I když o čistě hororovou podívanou v případě Freak Show nejde, o nechutné scény a napínavé momenty nebyla nouze a především tentokrát tvůrci hned několikrát zahráli i na divákovy emoce. 4. série - 90% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím po první sérii. WTF? Tak toto jsem opravdu nečekal. Seriály v oblibě nemám, ale na toto jsem se podle ohlasů dost těšil. Jaké zklamání! Dávám dvě hvězdy, protože je to docela promyšlené a slušně natočené, čímž připouštím, že se tím dá naprosto bez úhony projít. Pozor ale, zvládnou to jen někteří. Zvládnou to pouze ti, kteří budou očekávat to správné představení, jímž je mysterióznem šplíchnutá jednodomní italská domácnost, ve které se velmi chytře snoubí love story, intriky, homosexualita a pár mrtvol. Zní to jako telenovela, co? No tak hrozný to zas není, ale kdybych si já vůl pořádně zjistil, o čem to je, tak jsem se na slavné American HORROR story ani neobtěžoval dívat. Čekal jsem slušnej hororovej nářez, ne hádání se starýho se starou, každou druhou ženskou těhotnou, nebo "Miluju Tě" dvakrát za díl, aniž by to bylo tři vteřiny před popravou. Je to sice ne úplně špatná záležitost, jenže určitě běžela po odpolednech pro sami si dovede představit jakou cílovou skupinu. Ono asi i kvůli tomu to má hodnocení, jak to má. Druhou sérii absolvuji jen případě té nejkrajnější nouze. Jako nějaký seriál 75%, jako HORROR STORY 50%.... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu by mě nenapadlo, že mě zaujme zrovna hororový seriál. Má to ale určitý nápad. Začátek není nic zvláštního. Rodina se nastěhuje do domu, ve kterém žijí duše lidí, kteří v něm zemřeli. Jenže ty duše nemůžou ven a umí se zhmotňovat. Postupně jsou vám představováni různí majitelé domu od 20. let 20. století po současnost. A celé je to provázané. Na pozemku toho domu zemře asi 25 lidí. Nejdrsnější pro mě asi bylo, když Violet zjistí, že... no radši nebudu spoilerovat. 2. série je ale úplně jinačí level. Vůbec totiž na 1. sérii nenavazuje. Tak jako každá další série je o něčem jiném. Ale někteří herci jsou stejní. "Ta služka mě pořád svádí." ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy bych nevěřila, že může vzniknout něco jako "hororový seriál". Jak si udrží atmosféru? Budou mít tvůrci v záloze dostatek scary-momentů, aby se z hororového dramatu nestalo jen "obyčejné" drama? Nebude mít protahovaný děj a dvanáct dílů vzdálené rozuzlení za následek vkrádající se nudu? Ale světe div se, seriál skutečně vznikl a je to pecka. Jistě, hororové a nechutné scény netvoří základ seriálu, spíše jím příjemně prostupují (mnohdy i v místech, kde byste je skutečně nečekali) a spolu s ironickým, potažmo šokujícím a neuvěřitelně chladným, chováním některých postav tvoří dokonalý souzvuk... 1. série (Murder House): 80%. Rychlé uvedení do děje, postupné budování atmosféry, sem tam povedená lekačka, zajímavé charaktery atd., atd. Jak mi nesedl předposlední díl, poslední patřil (spolu s 1x07, neptejte se proč) mezi nejzdařilejší epizody seriálu a první sezóna ve "Vražedném domě" tak skončila vskutku výtečně. Co "výtečně", skončila "nejvýtečněji", jak mohla - já totiž u podobných žánrů nesnáším happy-endy.;-) Oblíbené postavy: Tate Langdon, Constance Langdon, Hayden McClaine, Addie Langdon, Nora Montgomery, Chad Warwick. 2. série (Asylum): 50%. První polovina ucházející, druhá se však zvrtla v cosi, co lze jen těžko popsat. Rozehraný děj ztratil smysl, konzistentní příběh se rozpadl v epizodní scénky a většina nejlepších postav odešla na onen svět zbytečně brzy. Velké finále se nekonalo, oproti závěru 1. řady nám tvůrci naservírovali (nic) neobjasňující happy-end, ke kterému navíc vedla až překvapivě sentimentální cesta. Oblíbené postavy: sestra Mary Eunice McKee, Dr. Oliver Thredson, sestra Jude Martin, Grace Bertrand, Kit Walker. 3. série (Coven): X%. Úvod nebyl špatný, ale nedokoukala jsem, takže mě to čeká časem. Oblíbené postavy: Fiona Goode, Madison Montgomery, Zoe Benson, Kyle Spencer, Misty Day. 4. série (Freak Show): X%. Právě sleduji. Oblíbené postavy: Dandy Mott, Klaun, Edward Mordrake. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divný, divný, divný! Což byl vlastně účel. Někdo v tom vidí strach, jiní zase atmosféru městečka Twin Peaks. Jedno je jasné a to fakt, že tenhle seriál vůbec nedbá na žádný skutečný podklad, prostě a jednoduše si s divákem hraje a i když příběh zakládá na paranormálních jevech, přijde mi, jako kdyby to o nich vůbec nebylo. Tvůrci Plastické chirurgie se nezapřou. Zhnusení je tady řádný, ale nevím, jestli to vydržím shlédnout do konce. Nějak mě ty postavy neoslnili natolik, abych u toho vydržel do konce. Nápad si to ale určitě zaslouží a některé postavy jakbysmet. Každopádně musím říct, že na dlouhohrající seriál je to docela málo. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá. (Kreminka)
  • Ve čtvrté sérii se objevuje postava liliputa Toulouse (Drew Rin Varick), která svým jménem odkazuje na slavného francouzského malíře a šlechtice Henri de Toulouse-Lautreca, který měl podobnou tělesnou vadu. Kvůli špatnému srůstu kostí nohou, které si zlomil v dospívání, byla jeho výška pouze 152 cm. (vanityfair)
  • Pilotní díl první řady seriálu se natáčel ve skutečném domě. Další díly byly posléze filmovány v jeho přesné replice. (Nach)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama