Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy bych nevěřila, že může vzniknout něco jako "hororový seriál". Jak si udrží atmosféru? Budou mít tvůrci v záloze dostatek scary-momentů, aby se z hororového dramatu nestalo jen "obyčejné" drama? Nebude mít protahovaný děj a dvanáct dílů vzdálené rozuzlení za následek vkrádající se nudu? Ale světe div se, seriál skutečně vznikl a je to pecka. Jistě, hororové a nechutné scény netvoří základ seriálu, spíše jím příjemně prostupují (mnohdy i v místech, kde byste je skutečně nečekali) a spolu s ironickým, potažmo šokujícím a neuvěřitelně chladným, chováním některých postav tvoří dokonalý souzvuk... 1. série (Murder House): 80%. Rychlé uvedení do děje, postupné budování atmosféry, sem tam povedená lekačka, zajímavé charaktery atd., atd. Jak mi nesedl předposlední díl, poslední patřil (spolu s 1x07, neptejte se proč) mezi nejzdařilejší epizody seriálu a první sezóna ve "Vražedném domě" tak skončila vskutku výtečně. Co "výtečně", skončila "nejvýtečněji", jak mohla - já totiž u podobných žánrů nesnáším happy-endy.;-) Oblíbené postavy: Tate Langdon, Constance Langdon, Hayden McClaine, Addie Langdon, Nora Montgomery, Chad Warwick. 2. série (Asylum): 50%. První polovina ucházející, druhá se však zvrtla v cosi, co lze jen těžko popsat. Rozehraný děj ztratil smysl, konzistentní příběh se rozpadl v epizodní scénky a většina nejlepších postav odešla na onen svět zbytečně brzy. Velké finále se nekonalo, oproti závěru 1. řady nám tvůrci naservírovali (nic) neobjasňující happy-end, ke kterému navíc vedla až překvapivě sentimentální cesta. Oblíbené postavy: sestra Mary Eunice McKee, Dr. Oliver Thredson, sestra Jude Martin, Grace Bertrand, Kit Walker. 3. série (Coven): X%. Úvod nebyl špatný, ale nedokoukala jsem, takže mě to čeká časem. Oblíbené postavy: Fiona Goode, Madison Montgomery, Zoe Benson, Kyle Spencer, Misty Day. 4. série (Freak Show): X%. Právě sleduji. Oblíbené postavy: Dandy Mott, Klaun, Edward Mordrake. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

E01, E02 - První dvě epizody mě hodně zaujaly, zatím je to naprosto skvělá směska mých nejoblíbenějších žánrů (horor a mystery). Tajemný, napínavý a velmi bizarní seriál se rozjel velmi poutavě a natěšenost na další díly je velká. Ocenit se musí také úvodní psycho titulky s famózní hudbou. Trochu mi jen vadí, že je děj dost rychlý a rychle se střídají odlišné scény a situace, možná by někdy nebylo na škodu trochu zpomalit tempo a víc si užít jednotlivé sekvence. Nicméně jsem prozatím nadmíru spokojen, říkám jedno velké bravo a dávám plný počet, uvidíme jak si seriál povede dál. Doufám, že atmosféra bude minimálně taková jako v těchto dílech a příběh nabere dobrý směr... První série: Začátek byl vynikající, pak šla sice kvalita trochu dolů, ale stále jsem se bavil moc dobře. Trochu mě mrzí, že od prvních dílů výrazně ubylo hororových scén. Po skvělém předposledním díle přišlo trochu slabší finále, které snad bude odrazovým můstkem do další nabité série. Prozatím: 85% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenské časti. Záver však nenadchol. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej sérií konštatujem, že je to dobre natočený seriál a každý diel mi naskakovala husia koža. Horory mám rád a American Horror Story je jeden z mála seriálov tohto žánru, kde som sa "bál" u každého dielu. Bohužiaľ ale zatiaľ len v prvej sérií. Ostatné už bež štipky strachu. Je ťažké hodnotiť a komentovať celý seriál naraz, keď každá séria je o niečom inom. A možno to je aj chyba toho seriálu. Neviem. Na druhej strane je super sledovať v každej sérií tých istých hercov ale v iných úlohách. Možno som si práve protirečil. Prvá séria seriálu bola ale vynikajúca. Zbožňoval som sexi Alexandru Breckenridge. Všetci boli skvelí, dokonca aj Mongol. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Z počátku trošku váhavé, ale velmi brzy se to rozjede a pak už jen tleskáte umu Murphyho a všech ostatních, umu vytvořit tu nejlepší nejponurejší atmosféru, umu udělat z obyčejného domu na americkém předměstí peklo na zemi, umu vytvořit bandu těch nejpodivnějších, nejšílenějších a přesto normálních postav, které si do jedné zamilujete. At už hlavní rodinku, osudem těžce zkoušenou a domem, který jim rozhodně nepřinese úlevu, dohnanou k drastickým krokům a podivným spojenectvím či všechny sousedy a další postavičky (Lange si svoji starou tajemnou dámu neskutečně užívá a tohle by mohlo být na dalšího oscara, nebýt to seriál). Nikdo není černobílý, nikdo není nevinný a temnota je připravena pohltit všechny. Parádní navození hrůzy, hromada nadhledu, když je potřeba, morbidita a černohumornost a totální hraní si s divákem a vůbec vším. Casting jen potvrdil, že Murphy má čuch :)) Závěr možná trochu zklamal, ale vzpomněl jsem si na Dexieho a to se vždycky počítá. Jsem vážně zvědav, kam to potáhnou dál a kdo se vrátí na palubu.. Nebo do nemocnice? Každopádně, na zimní pochmurné tmavé i trošku melancholické večery naprosto ideální. Poprvé jsem intro málem nerozdýchal, Lynch hadra.. Ale je geniální ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Ve třetí epizodě druhé série je řečeno, že postava Grace (Lizzie Brocheré) pochází z Francie, ale v deseti letech se s rodinou přestěhovala do USA. Brocheré je také původem Francouzska, ale žije na stálo v Paříži. (Reiniš)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama