Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 1
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (905)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Z počátku trošku váhavé, ale velmi brzy se to rozjede a pak už jen tleskáte umu Murphyho a všech ostatních, umu vytvořit tu nejlepší nejponurejší atmosféru, umu udělat z obyčejného domu na americkém předměstí peklo na zemi, umu vytvořit bandu těch nejpodivnějších, nejšílenějších a přesto normálních postav, které si do jedné zamilujete. At už hlavní rodinku, osudem těžce zkoušenou a domem, který jim rozhodně nepřinese úlevu, dohnanou k drastickým krokům a podivným spojenectvím či všechny sousedy a další postavičky (Lange si svoji starou tajemnou dámu neskutečně užívá a tohle by mohlo být na dalšího oscara, nebýt to seriál). Nikdo není černobílý, nikdo není nevinný a temnota je připravena pohltit všechny. Parádní navození hrůzy, hromada nadhledu, když je potřeba, morbidita a černohumornost a totální hraní si s divákem a vůbec vším. Casting jen potvrdil, že Murphy má čuch :)) Závěr možná trochu zklamal, ale vzpomněl jsem si na Dexieho a to se vždycky počítá. Jsem vážně zvědav, kam to potáhnou dál a kdo se vrátí na palubu.. Nebo do nemocnice? Každopádně, na zimní pochmurné tmavé i trošku melancholické večery naprosto ideální. Poprvé jsem intro málem nerozdýchal, Lynch hadra.. Ale je geniální ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Drama strieda pekelne hororovú atmosféru, tá zase jednu bizarnú scénku za druhou a niekde medzi všetkým sa nachádza malý kus čierneho humoru. Všehorodosť nie je režisérskemu triu rozhodne cudzia. Herecké pozície obsadili seriáloví veteráni a mimoriadne sympatické, mladé tváre, ktorých charaktery si behom niekoľkých dielov bezpodmienečne zamilujete (i tie kladné, i tie záporné). Pokiaľ dokáže oceniť temné, miestami priam depresívne prostredie seriálového dejstva, surovú známku reality, ktorá nešetrí ani hlavných hrdinov a vskutku inovatívne poňatie, nepoznajúce slovíčko "tabu" (tvorcovia mi v mnohom pripomenuli starého dobrého Alana Balla), tak vedzte, že AHS je tu zrovna pre vás! __ 1. séria 95% 2. séria 90% 3. séria 60% __ Prvá séria bola famózna, druha vynikajúca, ale tretia? Tretia, vážení, je v mojich očiach nehoráznym úpadkom. Nejde ani tak o to, že sa AHS pretransformoval od brutálno-atmosferického hororu cez sadisticko-psycho horor až po witch-vodoo zabíjačku, ale treťou sezónou prestáva seriál vlastniť svoju prepracovanosť a zaujímavosť. Masakrálnosť už nie je originálnym a šokujúcim doplnkom, ale len samoúčelnou vzorkou nevyváženého, nepremyselného a zmäteného príbehu, ktorý vlastní jak mimoriadne napínavé scény, tak maximálne zbytočné, natiahnuté a bezvýznamné. Dúfam sa štvrtou sériou tvorcovia vrátia k pôvodnej kreativite, na ktorú som s takou radosťou doposiaľ pozeral. Bohužial kvôli tretej sezóne znižujem hodnotenie na štyri hviezdy. __ Štvrtá séria ma bohužiaľ máločím zaujala a doposiaľ som ju nedopozeral - to platí aj o piatej. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech - hm, zajímavý příběh i když už sto a jedenkrát viděný, skvěle zahrané, nepříliš děsivé, sakra chytlavé.. Očekávám, že příběh udrží svůj standard a stále bude co doplňovat - vražd může být do aleluja:), herci byli vybráni opravdu dobře, takže tady neočekávám nějaké výkyvy, oceňuji zejména to, že do svých rolí skočili opravdu bravurně a jsou v nich uvěřitelní od prvního dílu, s čímž se v seriálech zas tak často nepotkávám. Posun směrem nahoru však očekávám v děsivosti, hergot má to být i horor a já se zatím trochu lekl jen v pilotu. Prozatím jasné čtyři. Po 10. dílu ..ač víceméně platí to co jsem psal výše, s hodnocením jdu o hvězdičku níž, protože po hororové stránce se seriál nikam neposouvá a scénářem začíná trošku připomínat vztahově "složité" seriály české produkce :( ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej sérií konštatujem, že je to dobre natočený seriál a každý diel mi naskakovala husia koža. Horory mám rád a American Horror Story je jeden z mála seriálov tohto žánru, kde som sa "bál" u každého dielu. Bohužiaľ ale zatiaľ len v prvej sérií. Ostatné už bež štipky strachu. Je ťažké hodnotiť a komentovať celý seriál naraz, keď každá séria je o niečom inom. A možno to je aj chyba toho seriálu. Neviem. Na druhej strane je super sledovať v každej sérií tých istých hercov ale v iných úlohách. Možno som si práve protirečil. Prvá séria seriálu bola ale vynikajúca. Zbožňoval som sexi Alexandru Breckenridge. Všetci boli skvelí, dokonca aj Mongol. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejoriginálnější a nejbizarnější seriál posledních let. Duo Murphy-Falchuk si s na první pohled klišoidním námětem (1 rodina + 1 creepy dům) poradila opravdu bravurně. Příběhově je to našlapaný a plný zvratů a otázek a hlavně to má hodně specifickou atmosféru, na kterou jsem si přeci jenom musel nějaký čas zvykat. První 2 díly člověk totiž ani pořádně neví, co se to tam sakra děje, ale stejně to člověka vtáhne nevídaným způsobem. Po herecké stránce je (ne)překvapivě taky excelentní a překvapil mě hlavně pro mě dosud neoblíbený Dylan McDermott a neokoukaný Evan Peters jako prvotřídní psychopat, kterýho bych rozhodně nechtěl někde potkat. Potěší také známé tváře v menších rolích jako např. Kate Mara, Zachary Quinto nebo Eric Stonestreet z Modern Family. Zkrátka Murphy s Falchukem vytvořili další seriálovou závislost, kterou se určitě vyplatí alespoň zkusit. Jenom doufám, že 2. série nebude v tomhle případě už spíše nastavenou kaší a že si ještě tvůrci nechali nějaké trumfy schované. Proto si radši tu 5* ještě nechám do zásoby :) 90% 2. série: Bohužel daleko přeplácanější a poslední díly už vlastně absolutně o ničem. Po herecké stránce ovšem stále parádní a výtečná atmosféra se tomu stále také upřít nedá. 70% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Postava reportérky Lany Winters (Sarah Paulson) ve druhé řadě je pojmenována podle herečky Lany Turner. Postava sestry Jude (Jessica Lange) na tento fakt naráží v prvním díle druhé řady, když se jí Lana představuje. (Vojt@P)
  • Ve třetí epizodě druhé série je řečeno, že postava Grace (Lizzie Brocheré) pochází z Francie, ale v deseti letech se s rodinou přestěhovala do USA. Brocheré je také původem Francouzska, ale žije na stálo v Paříži. (Reiniš)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama