Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 1
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (905)

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy bych nevěřila, že může vzniknout něco jako "hororový seriál". Jak si udrží atmosféru? Budou mít tvůrci v záloze dostatek scary-momentů, aby se z hororového dramatu nestalo jen "obyčejné" drama? Nebude mít protahovaný děj a dvanáct dílů vzdálené rozuzlení za následek vkrádající se nudu? Ale světe div se, seriál skutečně vznikl a je to pecka. Jistě, hororové a nechutné scény netvoří základ seriálu, spíše jím příjemně prostupují (mnohdy i v místech, kde byste je skutečně nečekali) a spolu s ironickým, potažmo šokujícím a neuvěřitelně chladným, chováním některých postav tvoří dokonalý souzvuk... 1. série (Murder House): 80%. Rychlé uvedení do děje, postupné budování atmosféry, sem tam povedená lekačka, zajímavé charaktery atd., atd. Jak mi nesedl předposlední díl, poslední patřil (spolu s 1x07, neptejte se proč) mezi nejzdařilejší epizody seriálu a první sezóna ve "Vražedném domě" tak skončila vskutku výtečně. Co "výtečně", skončila "nejvýtečněji", jak mohla - já totiž u podobných žánrů nesnáším happy-endy.;-) Oblíbené postavy: Tate Langdon, Constance Langdon, Hayden McClaine, Addie Langdon, Nora Montgomery, Chad Warwick. 2. série (Asylum): 50%. První polovina ucházející, druhá se však zvrtla v cosi, co lze jen těžko popsat. Rozehraný děj ztratil smysl, konzistentní příběh se rozpadl v epizodní scénky a většina nejlepších postav odešla na onen svět zbytečně brzy. Velké finále se nekonalo, oproti závěru 1. řady nám tvůrci naservírovali (nic) neobjasňující happy-end, ke kterému navíc vedla až překvapivě sentimentální cesta. Oblíbené postavy: sestra Mary Eunice McKee, Dr. Oliver Thredson, sestra Jude Martin, Grace Bertrand, Kit Walker. 3. série (Coven): X%. Úvod nebyl špatný, ale nedokoukala jsem, takže mě to čeká časem. Oblíbené postavy: Fiona Goode, Madison Montgomery, Zoe Benson, Kyle Spencer, Misty Day. 4. série (Freak Show): X%. Právě sleduji. Oblíbené postavy: Dandy Mott, Klaun, Edward Mordrake. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esence hororu oproštěná od čehokoliv děsivého. Zábavný popcorn pro teenagery, který se veze na současné vlně "chci být poučeným divákem", kdy popkulturní odkazy mohou prakticky zcela nahrazovat originalitu a progresi. Proto můžu dát buď nějaké nízké hodnocení, nebo uznat, že v rámci toho, co chce, je to víc než snesitelné. ()

Reklama

bestlama 

všechny recenze uživatele

Pro pilotní díl nechám 5*. Třeba se to časem ubere do sraček a srazím to níž. Atmosféra hutná tak, že byste ji krájeli zavařovacím nožem. Herci, kterým uvěříte i to, co se fakt nestalo. Za ty opravdu gratuluji. Lekavé scény velmi slušné a brutalita také. I přesto, že byl pilot ukecaný, tak je dobré se na něj dívat, protože nikdy nevíte, kdy se objeví lekavá scéna nebo něco, při čem vás opravdu zamrazí. Kamera je slušná a seriál mi dává opravdu pocit, že je tam něco správného, co mě bude nutit se koukat na další a další díly. Příběh mi "zatím" sedí :) Pokud to nesklouzne k tomu, že zfetovaní emzáci ovládají jeden starý barák, tak tento seriál bude mít mou 5 ti hvězdičkovou podporu :) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr, že "nie nie nepúšťaj to" a potom " pusti ďalšiu časť, prosííím" takže asi tak. Keby nemusím chodiť do práce nevytiahnem päty z domu a pozriem si to všetko naraz ale aspoň som mala nad čím v práci rozmýšľať. Páčilo sa mi, že to bolo zo začiatku úplne dopletené ničomu som nechápala a nemala som ani prehľad kto je živý a kto mŕtvy a všetko sa začalo až neskôr vyjasňovať. Konečne dáky koniec, ktorý som vôbec nečakala. Dúfam, že druhá séria nesklame a bude aspoň rovnako dobrá ako prvá. Jedna hviezdička pre Violet a Opening theme. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatok pre tích, čo nevideli ešte ani prvý diel: !Spoiler Alert! American Horror Story je veľmi zaujímavým objektom na rozoberanie už z hľadiska námetov, predlôh, inšpirácií a ich nachádzaní a lovení v každej časti. Zatiaľ som videl len jediný diel, no s istotou môžem tvrdiť, že tu niekto hodne pozeral filmy a seriály ako Twin Peaks, Amityville Horror (alebo jeho remake 3:15 zomrieš) a mnoho, mnoho ďalších. Rozhodne je to zatiaľ zábava, ale dej je aj dostatočne napínavý a znepokojujúci. Veď si len zoberme koľko nebezpečných vecí sa objavilo behom prvej časti (podľa nebezpečnosti, alebo aspoň desivosti: duch(x2), psychopatický šudent, staromilská suseda, matka mongoloida a vrahyňa v jednej osobe, neznámy v latexovom oblečku, hlasy v hlave a v neposlednom rade tá "vec" skrývajúca sa v pivnici... Zatiaľ na mňa seriál pôsobí celkom originálne a pomaličky odkrýva svoje karty. Uvidíme, či hodnotenie pôjde smerom hore alebo naopak. UPDATE: Od druhej polovice prvej série sa seriál mení na absolútne psycho, a to v tom najlepšom zmysle, v dôsledku čoho zdvíham hodnotenie na plný počet. Len tak ďalej. 1. séria: 90% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Ve čtvrté sérii se objevuje postava liliputa Toulouse (Drew Rin Varick), která svým jménem odkazuje na slavného francouzského malíře a šlechtice Henri de Toulouse-Lautreca, který měl podobnou tělesnou vadu. Kvůli špatnému srůstu kostí nohou, které si zlomil v dospívání, byla jeho výška pouze 152 cm. (vanityfair)
  • V 11. díle 2. série při rozhovoru Lany Winters (Sarah Paulson)a matky Claudie (Barbara Tarbuck) zazní hudba z filmu Candyman (1992). (vimanzen)
  • Los Angelská usedlost, která se stala předobrazem "Vražedného domu", obsahuje pro svého majitele luxus v podobě šesti ložnic a pěti koupelen. Stavba byla ke konci roku 2011 uvedena do prodeje za 4,5 milionu amerických dolarů. (Nach)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama