Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

KevSpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Tísnivá atmosféra a vcelku rychlé střídání scén, jež působí chaoticky, ale ve výsledku diváka ještě víc přikovají do sedačky. Tohle vypadá na pořádný béčkově laděný hororový nářez a vůbec nevadí, že jde o téma už mnohokrát zpracované. Navíc je tu spousta známých seriálových herců - Dylan McDermott (The Practice), Connie Britton (Friday Night Lights), Frances Conroy (Six Feet Under), Denis O'Hare (True Blood) - a navrch drsná Jessica Lange. Bizarní, zábavné a strašidelné. / Po druhém dílu už se u mě dostavují první příznaky závislosti. :) / Po třetím díle hodnotím plným počtem hvězdiček, protože tohle mě prostě chytlo. Proklatě zábavné, místy strašidelné, sem tam černohumorně vtipné a hlavně výborně napsané. 1. série - 100% Asylum je ještě šílenější a drsnější než první řada. Občas až působí maličko přeplácaně. Jessica Lange opět úžasná. 2. série - 90% Ve 3. sérii už měli tvůrci hodně vážný problém najít správnou míru. A nejde jen o všechny ty splatter momenty, které mají za cíl jen šokovat co největší nechutností. Třetí řada není příliš zvládnutá ani dramaturgicky, velká část dílů je vyplněna natahovanými či úplně zbytečnými scénami. Zatímco zpočátku vypadala čarodějnická story hodně nadějně, v druhé polovině řady se z toho stala jen mdlá vyvražďovačka, která nedokázala překvapit tak, jak se to dařilo prvním dvěma sériím. 3. série - 70% Přehlídka zrůd ve 4. sérii mě od začátku pohltila, vyloženě slabou epizodu jsem tu nenašla a po zklamání v podobě Coven to bylo velice příjemné překvapení. I když o čistě hororovou podívanou v případě Freak Show nejde, o nechutné scény a napínavé momenty nebyla nouze a především tentokrát tvůrci hned několikrát zahráli i na divákovy emoce. 4. série - 90% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr, že "nie nie nepúšťaj to" a potom " pusti ďalšiu časť, prosííím" takže asi tak. Keby nemusím chodiť do práce nevytiahnem päty z domu a pozriem si to všetko naraz ale aspoň som mala nad čím v práci rozmýšľať. Páčilo sa mi, že to bolo zo začiatku úplne dopletené ničomu som nechápala a nemala som ani prehľad kto je živý a kto mŕtvy a všetko sa začalo až neskôr vyjasňovať. Konečne dáky koniec, ktorý som vôbec nečakala. Dúfam, že druhá séria nesklame a bude aspoň rovnako dobrá ako prvá. Jedna hviezdička pre Violet a Opening theme. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezké, bizarní, znepokojivé. Ryan Murphy. A nejen výborný nápad spojit příběh Viktora Frankensteina s Lindbergovým dítětem. Černá Dahlie taky vždycky potěší a dvě tváře Moiry, to je, oč tu běží. Alexandra Breckenridge mi od konce Dirtu neskutečně chyběla... A kdo by konečně nechtěl koupit dům v La La Landu na trase slavných vražd? Jessica Lange válí, stejně tak Connie Britton a kupodivu je to opět celé jedna velká romantika. Constancin koloušek je toho důkazem. Závěr je pak rozkošně uspokojivý a dává příležitost nadchnout se pro pokračování, stejně jako být spokojen se zacyklením. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po 5 dílech - hm, zajímavý příběh i když už sto a jedenkrát viděný, skvěle zahrané, nepříliš děsivé, sakra chytlavé.. Očekávám, že příběh udrží svůj standard a stále bude co doplňovat - vražd může být do aleluja:), herci byli vybráni opravdu dobře, takže tady neočekávám nějaké výkyvy, oceňuji zejména to, že do svých rolí skočili opravdu bravurně a jsou v nich uvěřitelní od prvního dílu, s čímž se v seriálech zas tak často nepotkávám. Posun směrem nahoru však očekávám v děsivosti, hergot má to být i horor a já se zatím trochu lekl jen v pilotu. Prozatím jasné čtyři. Po 10. dílu ..ač víceméně platí to co jsem psal výše, s hodnocením jdu o hvězdičku níž, protože po hororové stránce se seriál nikam neposouvá a scénářem začíná trošku připomínat vztahově "složité" seriály české produkce :( ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím povedať, že nikdy som nijak zvlášť nevyhľadával horory a tento žáner som vlastne úplne ignoroval. American Horror Story som začal pozerať len zo zvedavosti a netušil som, že ma to tak chytí. Zatiaľ boli natočené dve série, každá má niektorých rovnakých hercov, ale totálne odlišné príbehy, ktoré spolu nesúvisia. Niečo však majú obe spoločné – výborné herecké výkony, mrazivú atmosféru, kopec šokujúcich rozuzlení a zvratov, perfektný scenár a hudbu. A teraz k jednotlivým sériám. 1. séria: Príbeh v strašidelnom dome, v ktorom prebývajú duchovia sa môže najprv zdať trochu nezrozumiteľný a chaotický. Každý diel odhaľuje niečo z minulosti, prináša kúsok skladačky a na konci to do seba všetko zapadne. Plusom sú jedinečné postavy a štipka čierneho humoru. 2. séria: Prvá je v porovnaní s touto rozprávka od Disneyho. V druhej sérii je všetkého viac. Viac napätia, prekvapení, zvratov, ponurejšie prostredie a omnoho viac minút, ktoré som strávil so zatajeným dychom. Dejových línií je taktiež viac, niekomu to vadí, podľa mňa je to len dobré. Postavy sú prepracovanejšie, medzi hercami kraľujú hlavne Jessica Lange, Zachary Quinto a Joseph Fiennes. Už teraz sa teším na tretiu sériu. PS: Nutnosť pozerať osamote a v úplnej tme. :) ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, skutečně existuje. Nachází se na 1120 Westchester Place v Los Angeles a je také znám jako Rosenheimovo sídlo, podle jména jeho architekta. (Linkyc)
  • Na začiatku roku 2018 podali noví majitelia domu s názvom the Rosenheim Mansion z tohto seriálu žalobu, v ktorej obvinili realitnú agentúru z toho, že im zatajila fakt, že sa tu natáčal tento seriál. Učinili tak po sústavných nepovolených vstupoch na pozemok, pokusoch o vlámanie a útokoch výtržníkov, ktorí sú fanúšikmi seriálu. (Marceloo)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama