Oskar
Pere se ve mně montypythonský fanoušek a odpůrce křiklounských manifestů. Prvnímu se nesmírně líbil nápad zdramatizovat události kolem přijetí filmu Život Briana a těšil se jako malé dítě na zdejší podobu Johna Cleese a spol. Druhý byl značně rozčarován upocenou vulgaritou humoru, který je přitom snaživě dosazován do známých pythonských vzorců, a z apelativního sdělení filmu "brojme proti cenzuře", které mi v roce 2011 nepřipadá o nic aktuánější než zakládání spolku pro potírání španělské inkvizice. Vážně si někdo myslí, že Monty Pythoni byli bojovníci za právo fuckovat ve filmu a televizi? Skutečně byl jejich humor až tak přízemní? Kdyby ano, neprokázal by tak dlouhou trvanlivost. Holy Flying Circus je roztomilá kuriozita, ale okouzlení z "reinkarnace" známých komiků do mladších herců mi vydrželo asi 10 minut a celá domnělá kontroverze kolem středně zábavné televizní diskuse s biskupem mi připadá jako bouře ve sklenici vody. Čekal jsem víc. Podrobněji v mé recenzi. 50%(27.10.2011)
D.Moore
Páni! Ještě nedávno jsem si myslel, že osudy Monty Pythonů budou nezfilmovatelné minimálně do té doby než bude povoleno (případně než se vymkne kontrole) klonování lidí a potrhlí vědci vytvoří přesné kopie tohoto ještě potrhlejšího sextetu. Až najednou v roce 2011 jen trochu potrhlí filmaři z BBC natočili Holy Flying Circus. A já nestačím zírat. Naprosto přesně vybraní herci jsou ohromní, excelují, a to, jak se nelehké pythonizace chopili, si zaslouží stoprocentní uznání. Vážně je nehrají - oni jimi jsou! Vyřádili se ovšem i scénáristé, kteří se rozhodli fanoušky potěšit maximální možnou měrou, a film vlastními a přesto ryze pythonovskými fóry nacpali od podlahy po střechu. Od úvodních titulků přes Cleesův milý sebepropagující spot, Palinovo odmítání podpisu petice... Po finální "great debate" (fandové vědí). Čiré potěšení.__P.S. Po druhém zkouknutí sice ubírám jednu hvězdu, ale dojmy zůstávají veskrze pozitivními.(21.10.2011)
PanCitron
Už jen fakt, že někdo hraje Pythony zní jak námět pro nějaký ryze Pythonovský gag. Chvilku jsme měl obavy, ž eby to dopadlo vyloženě zle, nakonec jsme však z celého výsledku náležitě nadšen. Výběr herců neskončil naštěstí jen na podobnosti vzhledu, ale rozhodně bylo vidět, že celá šestice má jednotlivé pány dostatečně okoukány a pokud něco nesedělo, vždycky se našlo nějaké šílené vysvětlení. Hlavní důvod filmu - debata samotná už pak jen třešnička celého filmu. A samozřejmě pobavil S. Fry v roli Boha.(21.10.2011)
Splasher
Roche, jakožto jeden z tvůrců The Thick of It, určitě ví o cenzuře na BBC své. Ale s konceptem, který zvolil - fiktivní rekonstrukce uvádění Briana v UK, u mě dosti narazil. _ Aniž bych srovnával, tak daleko více se BBC povedla pocta legendárnímu duu Morecambe & Wise.(15.11.2011)
Falanx
15%. Asi za odvahu a drzost. Jinak jde o ubohost, která se Pythonům, už od úvodní scény s bzdícím Ježíšem, spíš vzdaluje než přibližuje.(16.2.2012)
Fordik
Naprosto šílená, ale výborná "dokumentární" komedie ze života Pythonů. Nevím, kde ty herce vzali, ale ta podoba!(16.11.2011)