Reklama

Reklama

Víla

Trailer

Obsahy(1)

Dom pracuje na nočních směnách v malém hotelu blízko průmyslového přístavu Le Havre. Jedné noci dorazí do hotelu žena, která nemá žádná zavazadla ani boty. Jmenuje se Fiona a povídá Domovi, že je vílou, která mu může splnit tři přání. Dvě z jeho přání Fiona splní, poté však záhadně zmizí. Dom, který se do ní na první pohled zamiloval, po ní začíná pátrat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jetý i na mě, ale jako jóóó neorotodoxnosti vjezd povolen, ale když tenhle film zastihne diváka připravenýho na další řadovej biják, hrozí vyplo nebo přeplo. Film Víla je především vyprávění obrazem, snažil jsem si přijít na to, zda tím autor neoznamenuje nějakou vyšší myšlenku, ale nějak jsem jí neanšel, takže zůstalo u velmi podařených gagů (nasleplý číšnik nese pivo ), vtipně nasnímaných scén ( chodící taška ) a neorotodoxnosti (porod ). Mám rád odlišnost a originalitu ve všech možných oblastech, takže nakonec dcoela spokojenost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MÉ JMÉNO JE FIONA, JSEM VÍLA. SPLNÍM TI TŘI PŘÁNÍ.... /// Milej, obyčejnej humor a příběh postavenej na bosej holce v pyžamu (aha, tak už néé...). Hrozná krávovina – ale....baví mě! (jsem asi kapku ,,máklej“ – ale poloslepej číšník je fakt ujeťácky ftipnej...) No... možná až tak ,,máklej“ nakonec nebudu, páč postupně prvotní nadšení vyprchává – i když šílenosti jedou dál. Ufounskej malej film, sázející na neprofláknutý (pro mě) herce, zvláštní humor a kterej možná napsal (a složil) ještě větší magor, než TENHLE (nebo byl jen víc zhulenej....). To já nejsu, a tak ke konci už jen sedím a tupě zírám. Svět se zbláznil. Žádný víly přece nejsou!!! (chcíply, vím Dane) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Normální humor je pro blbce (a věřím na zázraky). 2.) Věřím na zázraky (a normální humor je pro blbce). 3.) Jsem víla. 4.) Thx za titule ,,robilad21“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to úplně něco odlišného a jiného, než jsem doposud měla možnost vidět. Rozhodně to není film pro každého a asi na něj musí být i ta správná nálada. Ale i tak je to směs gagů, kde některé byly perfektní a za jiné bych střílela. Ale obdivuji celou režisérskou trojku za odvahu v experimentování a za to, že si to nakonec i sami zahráli. Dome, Fiono a Bruno nevzdávejte to, dolaďte to a bude to fajn. 70% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle je ten správný absurdní humor, u kterého pookřeju. Chvíli jsem váhala s plným hodnocením, ale přecejen ten pomyslný kousek k dokonalosti chyběl. Výborná zábava, perfekní výkony. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Štýl humoru a vlastne celý príbeh v The Fairy ma celkom minuli. Zvlášť silene pôsobili všetky postavy, grotesktné scénky a vtípky a celý čas som mala pocit, že sledujem francúzsku kópiu Kaurismäkiho. Atmosféru možno nazvať aj poetickou, no čo z toho, keď to ako celok vyznieva zúfalo nudne...Moju pozornosť zbystrili dve choreografické čísla, zvyšok hodnotím ako nevydarený a nevzrušivý umelecký pokus. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tato surrealistická komedie nepadne do oka zdaleka každému, stran ujetosti bych Dona s Fionou srovnala s Monty Pythony. Víla je naprosto svérázně ujetý film, který mě přesvědčil, že i igelitový pytlík se může pohybovat s grácií a nonšalancí. A mimochodem, vyšetřovací metody belgických policistů také nejsou k zahození. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Šialená uletenosť! Ohromný životabudič! Navyše mi to silno pripomínalo ťahy môjho obľúbenca Kaurismäkiho! Ani na sekundu neváham nad hodnotením !!! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé a netradiční. Abych nebyla hnusná, tak to vyjádřím tak, že "vrána k vráně sedá" a tím mám na mysli zevnějšek i vnitřek hlavních dvou aktérů, kteří jsou rozhodně hodně zajímavý, nejdříve jsem k nim měla spíše odpor, ale potom jsem si je oblíbila a byli mi hodně sympatičtí. Celý příběh je humorný, jelikož je to pěkná "kravina", ale co si budeme povídat, někdy je to potřeba. Rozhodně jsem se zasmála a můžu tento snímek zařadit mezi ty nadprůměrné. I když je hodně zvláštní a osobitý a řekla bych, že se nemusí líbit každému. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a netradičně natočená směs komedie a dramatu a marně vzpomínám, kdy jsem naposledy viděl aspoň trošku podobný film, ale asi marně. Některé scény jsou naprosto perfektní a nemají vůbec žádnou chybu a celé to tvoří dohromady hodně bizarní, ale zároveň hodně nadprůměrnou filmovou podívanou. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá artová komedie. Dom a Fiona jsou zvláštní lidé a další jejich bizardní snímky budu vyhledávat. Tohle je komedie, kterou jste určitě ještě nikdy neviděli. I když stylem mi trošku připomíná film Prázdniny u moře, který byl uveden na 46. ročníku MFFKV. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dosti podivná a silně absurdní komedie o tajemné ženě, která tvrdí, že je víla a získá si srdce divného recepčního, prapodivného hotelu. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Pro mě to nebyla taková bomba jako Rumba, ale možná to bylo tím, že Rumbou u mě Fiona a Dom nasadili laťku setsakramentsky vysoko. Prostě už nefungoval ten moment překvapení. Takže některé gagy se mi zdály déjà vu a choreografie tance na střeše jako by z oka vypadla jejich rumbovým kreacím. Přesto je to ale pořád skvělá taškařice nabitá nápady a až Fiona s Domem natočí další film a Festival francouzského filmu ho zařadí do programu (nebo mohu doufat v uvedení do distribuce?), mají už teď v sále zaručenou dychtivou divačku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A překvapením večera se stávááá ... víla Fiona a recepční Dom :-) A to jsem vážně čekala, že se nepřenesu přes hodně zvláštní herce a pátou minutu, jakési zbytky dětské spontánnosti ve mně však zvítězily nad zkostnatělostí, a tak jsem se nechala unést směšným absurdnem, bezprostřední radostí, jazzovým rytmem i živoucím tancem a litovala jen toho, že nemám podobně laděnou společnost ke sdílení. A jeden by si myslel, že viděl už všechno, co se vidět dá ... ()

lena60 

všechny recenze uživatele

"Podobný film": Aki Kaurismäki - Le Havre...Ta inspirace tvorbou finského režiséra je na můj vkus až příliš okatá. Příběh kouzelné víly Fiony a nočního hlídače Dominika je však o dost slabší než u Kaurismäkiho. Navíc jak už to tak u bláznivých komedií bývá, občas to autoři s humornými situacemi až přehánějí...Přesto ve filmu byla jedna povedená scéna, na kterou bych nerada zapomněla - pacienti hrají v blázinci karty a do banku místo peněz přihazují barevné pilulky nebo rovnou celá platíčka léků. Tenhle moment mě opravdu upřímně rozesmál. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dlho som premýšľal, aké slovo by najviac charakterizovalo film hlavných predstaviteľov a režisérov Doma a Fiony. Je to - netradičné. Príbeh dvoch mladých ľudí je vo všetkých smeroch netradičný. Samotným nápadom vytvoriť podivnú koláž komiky a tragiky, gymnasticko-tanečných kreácií a svojského pohľadu na lásku a šťastie, ale aj spracovaním, kde sa striedali veľmi veľké celky na budovy s detailnými zábermi a kde mi napokon všetko pripomínalo nežný hulotovský štýl. Nápaditosť súčasnej francúzskej kinematografie mi vyráža dych a je bezpochyby tou najlepšou alternatívou k americkej. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je priam do očí bijúce, koho filmami je La Fée ovplyvnené (aby toho bolo málo, ešte sa to celé aj odohráva v prístave Le Havre!). Režisérsko/scenáristicko/hereckému triu neberiem ich hravosť, nápad a v určitých scénach aj trefný humor. Ale viac sa mi to hodí do absurdného divadla ako pre film... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně ujetá a střelená komedie, kdy jsem si celou dobu říkal, že takhle by vypadaly filmy Aki Kaurismäkiho, kdyby je točil s bláznivým humorem. Časem se příběh začne táhnout a vtipy poněkud opakovat, chtělo to kratší stopáž, ale potěší, pobaví. Nic víc, nic míň, jenže o kolika současných filmech se tohle dá říct? ()

Reklama

Reklama