Česko Slovensko má talent 2 (TV pořad)

Reality-TV / Soutěžní

Česko / Slovensko, 2011, 90 min

Jeffo Minařík

• Djkoma

Nemůžu si pomoct, ale po první sérii jako by přibylo všech těch typických klišé, které jsem tam tolik nechtěl vidět. Neustálé zvedání poroty i obecenstva na každý druhý "dobrý výkon", posílání všech do Las Vegas, řeči o tom, jak 15nácti letá holka zpívá líp než Beyonce a mnohé další perly, které mě pokaždé skoro rozbrečí (heh). Štáb podle mě také zvýšil práci s diváky, které především v prvním díle fungovali jako prodloužená ruka scénáristy, až to bylo do očí i uší. Je tohle potřeba? Stejně jako "uniklý scénář"? Jediné, na co už jsme po třech dílech zvědavý je finální výběr. To zase bude mix všeho... Update po druhém semifinále: úmyslná nevyrovnanost jednotlivých skupin (by Prima) je na profackování odpovědné osoby, stejně tak výběr některých finalistů (důchodce, klaun, imitátor Shaggyho...) a nechutná reklama procházející celou show (křtění alba, narozeniny, manažer Shaggyho, apod.) z toho dělá skoro nekoukatelnou/zmanipulovanou/nekritickou blbost. A to co řekl Dejdar při vyřazování Vertigo X Dianka... vrchol. Místo vlastního názoru napínat diváky a nechat postoupit někoho, koho nechci...Po tomhle se z toho stala další Superstar a pro mě důvod, proč z 2* jdu na 1* a čekám na slovo "oni mi dali peníze, aby vyhrála ta malá holčička...", abych dal čestný a morálně hodnotný odpad.(1.10.2011)

• hirnlego

Stevie Starr aka jetý John Malkovich, který po-ly-ká, je ospravedlněním celé téhle mašinérie - sice je jasný, že Skota do Vegas Čechoslováci nepošlou, ale stejně mu přeju, aby to konečně vyšlo. A docela mi přijde, že duo Jakub+Pyca je občas celkem humorné, nevim, možná jsem jen stará a ukolébaná.(2.10.2011)

• Djoker

Česko Slovensko má dement. A hodně. Banda exhibicionistů a nezaměstnaných po roce znovu dostala šanci se ztrapnit v prime timu a využila toho do syta. Reality show mi už dlouho lezou krkem. Neumíme je, jsou prolezlé komercí a z toho okatého formování stáda je mi na blití. Absence Jana Krause je největším mínusem, a právě kvůli tomu strhávám jednu hvězdu oproti minulému roku. Dejdar mi nevadí, jeho humor občas potěší, ale z poroty už nevyzařuje skoro žádná autorita. Je tam hlavně kvůli hýkání a obdivným pohledům a to člověka rychle omrzí. I tak dávám relativně slušné hodnocení. Trapáci Pyco a Prachař se do tohoto cirkusu skvěle hodí a jako freak show to obstojí dokonale.(30.10.2011)

Tentokár jsem nad míru spokojená. Prachař s Rauschem mě baví, porota se také povedla. Nutno říct, že Dejdar je zajímavou posilou. Co nás navštíví za talenty se neví, ale já už pár favoritů mám. Celkově je to zábavné, má to tep i šmrnc. Každopádně jsem mile překvapená a těším se na další a další díly. Zasloužené 4*.(22.9.2011)

• TeeAge

I tento krát sa v talentovej súťaži objavili moji spolužiaci a školný kolegovia: Evička Burešová a Monika Povýšilová s formáciou Uncles and Papas. Ich výkoný boli hudobne na už štandardne vysokej úrovni, a týmto by som im chcel popriať veľa úspechov aj do budúcna :) Dve hviezdičky pre dve kvetúce hviezdy!(14.1.2012)

• castor

Zbytečně brzký návrat.. Všichni rovnou do Las Vegas (protože nic lepšího jsem nikdy v životě neviděl), aneb okatě umělé orgie neustále aplaudující a prdele zvedající poroty s jednou nepřirozenou hysterkou v čele..(30.10.2011)

• MM_Ramone

Neubehol ešte ani rok a znova sa hľadá obrovský talent, čo by sme poslali do Las Vegas predviesť Amíkom poriadnu show, na ktorú sa budú pozerať s otvorenou hubou. Určite sú tam všetci zvedaví na nejakého čudáka z bývalého východoeurópskeho bloku. Ešte sa tam nestihli hádam dostať ani víťazi prvej rady tejto súťažnej reality-show a už sa chystáme odhaliť nový objav. Veď predsa "Česko slovensko má talent". Hlavne producenti českých a slovenských komerčných televízií majú nepopierateľný talent na to ako vytrieskať z každého projektu maximum peňazí. Preto sa aj teraz tak rýchlo vrhli na nové hľadanie talentov z radou prostých občanov. Naposledy sa to skvele chytilo, sledovanosť bola výborná, zisky z predaja reklám stáli za to. Tak to poďme teda všetko zasa zopakovať. Spustime znova ten nablískaný cirkus. Určite to bude ešte ľudí baviť. Televízny divák je v podstate jednoduchý, nenáročný tvor. *(11.9.2011)

TV/// Finalisté 8/10 Soutěžící 7/10 Porota 6/10 Show 7/10/// Celkem 70%///(27.11.2011)

Česko-Slovensko má talent PROČ NE v bodech: 1. "Je to hrozně krásný a strašně hezký". Někdo by měl paní Bílé vysvětlit, že s oxymorony se musí šetřit. 2. Do finále vždy postupuje romská holčička, je totiž hrozně krásná a strašně hezká a strašně hezky a krásně zpívá. Je tedy třeba mít vždy ve finále alespoň jednoho zástupce menšiny. Tedy alespoň jednoho Roma, jednoho homosexuála a jednoho kouzelníka. Ne, že by mně to vadilo, spíš to, že je to do očí bijící nepsané pravidlo. 3. Mezi amatérskými umělci, kteří tu bojují o svou budoucnost, se vždy najdou nějací profesionálové z cirkusu. 4. Stává se, že kolikrát postoupí soutěžící bez budoucnosti s naprosto ubohým číslem, prostě element bez perspektivy na úkor talentovaného jedince. Snad chyba poroty, snad marketinkového bosse, který to zpovzdálí organizuje jako principál nějakého loutkového divadla. 5. Pokud se rozhodnete sledovat poctivě všechny díly, budete se muset často prokousat přes chichotání, okázalost, afektované emotivní výstupy a lidovost naší top celebrity paní Lucie Bílé. Někdo to má rád, neříkám.                       Česko-Slovensko má talent PROČ ANO v bodech: 1. V porotě sedí Jaroslav Slávik, pseudopunker, leč člověk, který očividně svému řemeslu rozumí a jeho názory na některé talenty-netalenty dokáže podat způsobem, který mě prostě baví. 2. Člověk má možnost vidět "hvězdnou pěchotu" permanentně, díl co díl a dokonale se bavit něčí nehoráznou nabubřelostí a nesmyslnou sebedůvěrou, často přetékající v naprostou aroganci vůči porotě a soutěži samotné. 3. Občas zahlídne opravdu zajímavé představení, sice na amatérské úrovni, ale o to víc zajímavé. 4. Občas se dá pobavit šoumenskými exhibicemi jednoho z moderátorů, totiž Jakuba Prachaře, jehož jsem si během tohoto pořadu docela oblíbil s podotknutím, že Leoš Mareš zkrátka potřebuje konkurenci.(1.12.2011)

No aspoň Nova pochopila, že na její talent-kokot-manii nikdo není zvědavej. Jinak já tyhle soutěže můžu. Vždycky mě jen zklame, když jde profesionalita stranou a posílaj se do dalších kol úplní neschopáci (klauni, travesťáci, podprůměrní zpěváci, kteří by si v superstar ani neškrtli apod.), na úkor třeba dobrých tanečníků. Jinak nejlepší vystoupení prozatím: skupina SEGMENT s písničkou Wake up.(11.9.2011)

Zábava, která i když není svým druhem taková, kterou vyhledávám, mne překvapivě dokáže zaujmout. Jestli jde o zlomyslnou radost z hlouposti nebo přehnané domýšlivosti některých soutěžících nebo o opravdový obdiv nějakého zvláštního talentu nevím, ale je to celkem lákavá podívaná, která má na našich obrazovkách určitě své místo. Negativem je samozřejmě samotná náplň a to dokola chválení soutěžící, kde jeden den je nejlepší ten a druhý už zas někdo jiný a dokola je vlastně nejlepší ten, který tu zrovna aktuálně stojí. Komerční stránka je každému jasná a není nutné na ni nijak zvlášť upozorňovat. Desítky reklam, které svou délkou mohou konkurovat samotnému času pořadu. To všechno ale dokážu s údivem přejít a vzít si z toho to, co mne baví a to je ukázka opravdu zajímavých lidí a jejich umění a pak také na druhé straně opravdových hlupáků a podivínů :-)(9.10.2011)

Sleduji jen okrajově, ale myslím, že o něco lepší než 1. řada, kterou jsem trochu zkritizoval a ani nehodnotil. Obdivuji soutěžící, kteří v sobě mají tu odvahu se přihlásit a vystoupit před početným publikem. Já osobně bych to nedokázal. Nejvíce se mi líbila malá cikánská holčička, která neuvěřitelně hezky zpívala. Každopádně chci takovýchto soutěží více, abychom viděli, co se u nás, či na Slovensku nachází za talenty! Chválím Lucku Bílou za nádherný účes v semifinále. Taky jste si všimli, že porotce Jaroslav Slávik vypadá skoro stejně jako fotbalový trenér Barcelony Pep Guardiola?:) Palec nahoru za tento pořad. Příjemné nedělní zpestření před náročným pracovním týdnem. Dávám pěkné tři hvězdičky.(20.11.2011)

Pan Patrovič je prostě bourák. Jedna hvězdička za něj a zbytek za dvě tři další povedená vystoupení (Bertík, kouzelnická čísla atd.).(13.11.2011)

• iamek

Dejdar bezvadně do poroty zapadl a oproti první řadě je moderátorská dvojice docela vtipná. Tenhle pořad pravidelně nesleduju, ale když už ho náhodou naladím tak se bez problému vydržím dívat až do konce.(9.11.2011)

• borsalino

Protože to ESETovi při scanování trochu trvalo, shlédl jsem kousek tohoto. Jsem za to v podstatě rád, protože jsem snad nakoukl pod pokličku šou, které dnes hýbou světem. Nicméně jsem to nepochopil - proč se hovoří o talentu, když tam vystupují kolotočáři, taneční skupiny nebo kouzelníci, propichující mečem bednu s kdysi sličnou děvou? Trochu jsem se podíval na youtube, jakže talent mají jinde a našel jsem zřejmě otřepané, ale dobré hvězdy - Paul Potts, Susan Boyle či Martin z Nizozemí. To, že amatér zazpívá árii tak, že člověku běhá mráz po zádech, je obdivuhodné a vede mě to k závěru, že člověk buď talent má nebo nemá Ale o tom to zřejmě není. Hodnotit toto nelze, spíše mi to připomnělo, že jsem se se svými franouzskými či italskými filmy ocitl mimo mainstream, což mi manželka dává ostatně dosti najevo. Ale vyměnit drama s Lino Venturou za toto prostě nelze. A já beru Lina, sorry talenti...(21.11.2011)

Tak je to stejné jako minulý rok. Talentovaní lidé jsou. Někteří více, jiní méně. Tak z mého hlediska je to asi tak, že se opravdu podívám na to co kdo umí, budu je obdivovat a nebo se zaměju nad nějaký retardem, co si myslí že je nej.. Moderátorská dvojice Martin "Pyco" Rausch a Jakub Prachař si získali mé sympatie. Jejich komenty v zákulisí mě doslova skládají na kolena. A porotci Lucie Bílá, Martin Dejdar a Jaroslav Slávik tvoří bezvadnou trojku. Nejvíce se mi samozřejmě v porotě líbí Slávik. Jeho hlášky jsou opravdu na vysoké úrovni. Tohle je pro mě snad jediná show, kterou na internetu můžu sledovat a neomrzí mě. A tak mě napadá i věc, že co by znamenala tahle soutěž bez toho nej nej nejlepšího soutěžícího...Jozefa Patroviče..(19.9.2011)

• Z0oMb3E

Čo sa dá napísať k asi najneobjektívnejšej relácii, ktorá sa kedy dostala do našich televízií? Ako sa dá objektívne posúdiť vystúpenie upoteného mutujúceho a najskôr vykastrovaného sólistu snažiaceho sa o vytiahnuť vysoké Cé oproti nacvičenému tančekmu 20 brejkdenserov, s ktorým obehali pol sveta? Odpoveď nijak. Preto je celá sútaž len plejádou čo sa vidí a čo sa dá predať. Telku moc nekukám, ale keď som jednu necelú časť videl v bare nedalo mi a nejaké to zamyslenie napíšem. Odpad brázdi hlavný primetime a prostý ľud to žerie plnými lyžicami. Však čo, prvá séria zarobila prečo to neskúsiť a nevystaviť podobné obludky aj druhý krát. Apropo z minulej série tu ostalo aj niekoľko ošúchaných kulís v podobe homopertie pozostávajúcej z Pýča a Prachára, doplneného o Dejdara a jediného na slovo vzatého scouta. Nie nie na moje počudovanie to nieje Habera, ale nejaký Slávik (možno mu talent po Gottovej smrti priniesie aj zlatého). Nad štvoricou teplých frontov tu ako jediná ostala svietiť občas vtipná Lucie Bilá. To fakt nieje v československom éteri žiadna vtipná a trefná moderátorka bez toho aby to nebola Banášová? Písať o tom, že Česko a Slovensko nemá v niektorých prípadoch súdnosť snáď netreba ani písať. Však úvodná hviezna rota či podobní netalentovaní pokémoni k obrazovke pritiahnu najviac škodoradostných ľudí. Tak prečo im nedať najväčší priestor? Odpad dávam síce po kuknutí jednej a aj to nie celej časti, čo sa pár ľudom moc nepáči, no priestor na potenciálne vylepšenie dojmu tomu už nedám!(26.9.2011)

Show dobrá, někteří učinkující vynikající talenti, porota dobrá i s výskající Lucii Bílou. Jediní šašci jsou tam ti dva zbyteční moderatoři, kteří tam skáčou a chovají se jako debilové. Nechápu, proč tam vůbec jsou ?! Nic smysluplného neříkají a o ničem zajímavém nás diváky neinformují. Jen hrabou gáží - jistě nemalou !(13.10.2011)

• Pepinec

Ten dělá to a ten zas tohle, a všichni dohromady vyděláme moc.(31.10.2011)

Martin "Pyco" Rausch, Jakub Prachař, Lucie Bílá, Martin Dejdar, Jaroslav Slávik ____ to je důvod, proč mě to baví, proč to sleduji. Není to ubohá nova, je to příjemně naladěná PRIMA, která mi nikdy nevadila a ani vadit nebude, V tomto ročníku nezapomenu na Skota, který polikal a vracel zpět(rybičky, míčky, vodu, cukr), na odpadní i krásné zpěvy a na hromadu originálnějších nápadů, než jsem napsal.(7.10.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6