Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Brada Cohena (James Wolk), který se navzdory tomu, že od útlého dětství trpí Tourettovým syndromem, vzepře všem předpokladům a stane se nadaným učitelem. (tribican)

Recenze (3)

artemis2 

všechny recenze uživatele

Hlavným hrdinom príbehu založeného na skutočných udalostiach je Brad Cohen, mladý učiteľ, ktorý trpí Touretovým syndrómom. Ten sa prejavuje rôznymi tikmi a zvukmi, čo vyvoláva nepochopenie okolia a sťažuje každodenný život....Príjemný film o tom, že aj keď nám okolnosti a osud neprajú, netreba sa vzdávať, ale prekonávať prekážky a predsudky a ísť za svojim snom. ()

Reklama

vavsek 

všechny recenze uživatele

Film milý a inspirující, který ukazuje tvrdou cestu životem Brada Cohena, který od šesti let trpí Tourettovým syndromem. Obecně filmy, které poukazují na nějakou nemoc nebo vadu a snaží se šířit osvětu mezi diváky mám rád. I když si myslím, že tento typ filmů je většinou dobře hodnocen především kvůli lítosti hlavní postavy a smutnému příběhu. Tento film se však snaží již od začátku být pozitivní a ukázat, že i přes to, že ti život hází klacky pod nohy, tak se máš držet svého přesvědčení a třeba to jednou přinese zasloužené ovoce. Film za mě mohl být delší a více rozvádět různé scény, ale zase díky příjemné délce příběh krásně odsýpá a nenudí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film vyšel na DVD v roce 2009. Byla vydána také speciální edice DVD, kterou podepsal sám Brad Cohen –⁠⁠⁠ autor knihy, podle které byl inspirován scénář. (vavsek)
  • Autor knižní předlohy filmu Brad Cohen se objevil v pořadu Oprah Show (od r. 1986) a začal motivovat ostatní a cestovat po celé zemi. Později se příběh dostal do rukou Hallmark Hall of Fame Productions, kteří se rozhodli natočit film inspirovaný Cohenovou knihou. (vavsek)
  • Herci James Wolk (Brad Cohen) a Dominic Scott Kay (mladý Brad Cohen) se učili ztvárnit Tourettův syndrom z videonahrávek a spolupracovali s trenérem na dialektu. Sám autor předlohy Brad Cohen řekl, že jeho tiky herci ztvárnili velmi autenticky. (vavsek)

Reklama

Reklama