Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 1

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (CinemArt)

(více)

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $36,076,121Tržby Celosvetovo $130,580,730Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,448,839 //počet predaných kusov 195,142Tržby za predaj DVD v USA $5,291,390 //počet predaných kusov 397,244║ opäť zbytočný prešľap ohľadne dinosaurej témy, banálny príbeh, ktorý maximálne unudí, príbeh kde nefunguje poriadne ani humorná vložka, režisérsky rutinné a zvolená sonda do života dinosaurov moc zaujímavého neprináša, grafika újde a po dlhšej dobe ma troška sklamal aj Slovenský dabing, zbytočnosť /40%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vím, že děti nepohrdnou žádným obrázkem, ale přece jenom bychom je neměli krmit takovouhle stupiditou. Věděl jsem, že to nebude žádný terno, ale něco tak neskutečně hloupého jsem nečekal. Navíc nechápu, jak něco takového mohlo BBC schválit. Nejvíc wtf scéna, jak se vypravěč směje T-rexovým malým ručičkám, když podle nejnovějších studií ty ručky možná ani neměl? Fox zřejmě chtěl imitovat Dinosaura, ale to se krutě nepovedlo. Občas se ani nedá poznat, kdo vlastně mluví, protože dinosauři nehejbou tlamou. Alespoň, že cgi je povedené, jinak by se na to ani nedalo dívat, pokud vám není 5...30% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu je to dost slabé a příběh je extrémně nudný. Uspávalo mě to, a to je špatně. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Inu proč ne, zábavně a hravě na menší diváky, tak se to má, český dabing v čele se Suchánkem není zlý.. Mně se líbilo. :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc pěkně udělané, ale spíše pro děti a to mi docela vadilo. Párkrát jsem se pousmál a občas mi bylo trapně. Scéna s Gorgosaurusem a jak se mu vysmíval kvůli rukám byla skvělá a asi jedna z nejvtipnějších, bohužel nic víc Putování s dinosaury nenabídlo a zařadí do takového pěkného lehkého nadprůměru .. 5/10 = 58% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Dabing 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// PLUS: je to krásné, poutavé a krátké, není to tedy nudné nebo nezajímavé, prostředí a animace je téměř dokonalá MÍNUS: příběh je jednoduchý a děj příliš ukecaný/// Shrnutí: Na film jsem šel se svojí drahou polovičkou, která takové filmy zbožňuje, vlastně má ráda všechny filmy o dinosaurech v jakékoliv podobě. Putování s dinosaury vyčnívá svojí kvalitou zpracování, která je i na současnou dobu technicky dokonalých filmů na velice dobré úrovni. Příběh je pěkný, zápletka jednoduchá. Film je tedy vhodnější spíš pro mladší diváky. Je poučný ale jak už jsem zmínil, příliš upovídaný./// Celkem 66%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbehovo síce prostučké, ale príjemné a veľmi dobre pozerateľné. Mám rád dinosaury, takže oceňujem aj snahu autorov o každom povedať aspoň základné informácie. Na to, aby si človek film užil stačí, keď sa nechá unášať peknými obrázkami, krásnou prírodou a ľahkým, milučkým príbehom... Spokojnosť sa určite dostaví. Preto u mňa po Jurskom parku a skvelých dokumentoch (hlavne od BBC) po dlhej dobe jeden z lepších filmov na danú tému. 75/100 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný si tam nahoře v tiráži rovnou škrtněte. Co se děje týká, tak vás tenhle film může maximálně uspat. Ač mám slabost pro dinosaury (odkojen Burianem a Zemanem), tohle jsem dokoukal jen se sebezapřením. Navíc k tomu zní uspávací výtahová hudba. Tohle šlo fakt do kin? :( ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne veľmi pekné. Občas však nie je poznať, či seriál chce byť náučným, zábavným alebo rovno len detinským.. Zakomponovaním každej tejto zložky sa z toho stáva taký mix informácií a detských príbehov, kde ani jeden z týchto elementov nie je dostatočne dotiahnutý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Putování s dinosaury je film s dechberoucími efekty, které se rovnají Jurským parkům a BBC dokumentům, ale příběh je prosťoučký, což bylo zapříčeněno tím, že byl snímek určen primárně mladšímu a ne tolik náročnému publiku. Ale i tak mě některé hlášky pobavily, takže nemohu říct, že by to byl scenáristicky úplný průšvih. Tvůrci si opět vybrali oblíbené putování těchto impozantních tvorů z místa A do místa B, takže já jsem se zejména kochal vizuálním zpracováním, které bylo vážně na vysoké úrovni. Zkrátka příjemná a jednoduchá oddychovka, na kterou se pěkně kouká a nemusí se u ní nijak zbytečně přemýšlet. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže z pohľadu dospelého diváka. Ide v podstate o úlet, o akýsi náučný program pre tých mladších a najmenších, na svoj pôvod vizuálne dosť chudobný ( aj keď CGI triky sú na vysokej úrovni ) a príbehovo podobný stovkám iných filmov obdobného razenia. A ak chcete vedieť, aké je to z pohľadu detského diváka, zoberte na to svoje ratolesti a možno sa dočkáte kladnejšej recenzie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná animace, ale to je všechno. Televizní dokument pro děti s poněkud nepadnoucím moderním humorem, který dospělým nepříjde zábavný ani zajímavý a děti ho nepochopí. Těch představovaček různých saurů a informací o nich bylo na 80 minut hodně málo, za to zbytečného rodinného příběhu o dospění outsidera bylo moc. Méně rádoby příběhu, více informací, čas tak na 50 minut a bude to zajímavý televozní jednoduchý dokument nebo seriál. Jako film to ale fungovat nebude. A ani nefunguje. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film je samozřejmě určen hlavně pro menší děti,ale i já jsem se bavil docela dobře.V některých částech bylo hodně vtipů a to se mi líbilo.Pak musím také ocenit vizuální stránku filmu,která je více než podařená.Tvůrci si s animací dali pořádnou práci a je to vidět.Český dabing také ušel,i když v některých částech byl krkolomný a nedal se skoro ani poslouchat,ale co se dá dělat.Příběh byl velice jednoduchý,aby ho pochopili právě malí děti.Filmu dávám takové horší čtyři hvězdy.Hodnocení:70% ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Tak co na to krátce říci... krásné zpracování, příběh pro děti do desíti let a dabing na úrovni odpad. Přesto, pro děti, kterým je film hlavně směřován, snad zábavná podívaná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace a grafika jsou rozhodně silné stránky, což je ale tak nějak všechno. Dokumenty od BBC - BBC se podílela i na tomhle filmu - mi přišly vizuálně mnohem zajímavější a hlavně dospělejší. Jejich informativní funkce byla velmi na úrovni. V tomhle případě je to fajn, ale příběh je strašné klišé a ani sami dinosauři to nezachrání. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako pokus nalákat děcka na paleontologii a do muzeí (hlavně dle toho konce). Vizuálně ucházející a hlavně potěšil pokus o realističtější pojetí animáku (rozumějte, že to to všechno vypadá v podstatě reálně a ani dinosaurům se nehejbe tlama, když žvatlaj). Problém ale je, že je to v celku nuda a ani hláškující pták to žel bohům nezachraňuje. A celé je to takové vážně pro děti - žádná krev, žádné vnitřnosti, žádné vzájemné požírání. Prostě pravěká pohádka. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Víceméně nuda, která je čistě jen pro děti, protože dospělí většinu filmu odzývají. Nechat mluvit dinosaury, aniž by otevírali pusu, nebyl dobrý nápad, protože ty voiceovery působí zvláštně a navíc se distributorovi moc nepovedlo odlšit hlasy od sebe, takže těžko určit, kdo vlastně mluví. Taky nedokonalá animace působí chvílemi spíš směšně a dinosauři pak vypadají jeden jako druhý, což také není úplně nejlepší. Samotný příběh je předvídatelný, ale to se tak nějak dá očekávat. Jakási vzdělávací rovina filmu funguje, jak má a sdělí přesně to, co sdělit chce a dokáže vyzdvihnout to nejpodstatnější. Pár vtipných momentů tu sice je, ty ale z celkové nevýraznosti a zbytečnosti nevytrhnou. Hraná pasáž, která celý film uvozuje, je nevydařená, špatně nadabovaná a nemá víceméně význam, takže nemá cenu se s ní moc zabývat, kdyby tu nebyla, bylo by to možná lepší. Celkově vzato jde o nevýrazný a nijak zajímavý film, jehož vznik je mi záhadou. Filmů o dinosaurech je plno a tenhle nepřináší nic nového. 40% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem v živém obraze ještě seriál BBC se stejným názvem, který jsem opravdu milovat. A tak jsem chtěl zkusit film, přestože jsem jaksi v koutku duše očekával, že to nebude pro mojí věkovou kategorii. Bohužel se prognózy naplnily, a já jsem se nebavil, jak jsem čekal. Dinosauři o.k., ale dabing Michala Suchánka a ostatní "mistrů" mi dokonale zkazil požitek z těchto prehistorických potvor. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce je to opravdu moc hezké, jenže zbytek (příběh, texty, humor) je dělán jak pro děti předškolního věku. Což je velká škoda pro starší část publika. .. V tom prvním Putování s dinosaury jsme měli také příběh, ale ustupoval té hlavní věci, a to byly fakta o životě pravěkých ještěrů, díky tomu se to stalo fenoménem na který se dívá ráda jakákoliv generace. Zde máme ale jako hlavní právě příběh a dokumentární fakta se nám smrští jen na pár poznámek o jménu některých zvířat. To, ale dává smysl, však je to film.. Film pro malé, né pro dospělé, i když i oni si můžou ve snímku najít pár úsměvných momentů. :) .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Reklama

Reklama