Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 1

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Do filmu vytvářelo efekty australské studio Animal Logic, které se může pochlubit vícerem slavných filmů, jako například trilogií Matrix, oba díly série Happy Feet, Legendou o sovích strážcích (2010) nebo třeba Sucker Punch (2011). Speciálně pro Putování s Dinosaury vytvořili dva nové programy. Steroid, který zajišťoval interakci mezi kůží, podkožním tukem a svaly. Dalším byl RepTile. Ten byl určený k tvorbě detailů pokožky, jako jsou šupiny, pírka a chmýří. (Pod)
  • Snímek byl natočen technologií Fusion 3D system, kterou vytvořil režisér James Cameron pro svůj film Avatar (2009). (Pod)
  • Tvůrci původně plánovali film bez dabingu či vyprávění, tudíž měl být "němý". Distribuční studio 20th Century Fox však na poslední chvíli rozhodlo, že z důvodů lepšího výdělku bude lepší zpřístupnit film dětským divákům tím, že přidají "hlasové myšlenky dinosaurům", čímž postavám dodají více charakteru a dětem budou podstrkávat příběh. Nakonec však kvůli tomuto dabingu diváci i kritici snímek příliš nedocenili. (Pod)
  • Studio 20th Century Fox koupilo práva na distribuci filmu ve Spojených státech, Velké Británii, Francii, Austrálii, Japonsku, Jižní Koreji, Latinské Americe a dalších oblastech. V Kanadě pak distribuoval film studio Alliance Films a v Německu Constantin Film. (Pod)
  • Navzdory skutečnosti, že se jedná o nezávislý film, vyšla produkce na 80 milionů amerických dolarů. (Pod)
  • Na začátku závěrečných titulků je několik kreseb dinosaurů od známého malíře pravěkých tvorů Luise V. Reye, převedených do 3D formátu. V titulcích však jeho jméno uvedeno není. (Pod)
  • Jako vědecký poradce byl přizván Scott Sampson, paleontolog a evoluční biolog se specializací na svrchnokřídové dinosaury, který již spolupracoval např. na seriálu Planeta dinosaurů (od r. 2003). (Honzik004)
  • Příběh je vyprávěn prostřednictvím vypravěče Alexe, jednoho z ptáků rodu Alexornis, kteří mají symbiotický vztah s Pachyrhinosaury. Vyprávění je chvílemi doplněno hlasovými přenosy hlavních postav, "jakoby slyšíme jejich myšlenky," říká Barry Cook. (Pod)
  • Filmaři po celém světě hledali vhodné lokace, aby věrně vylíčili prehistorickou krajinu. Nakonec se usadili na Aljašce a na Novém Zélandě. (Pod)
  • Film měl zprvu režírovat Pierre de Lespinois s Barrym Cooem. Poté se informace změnili a skloňována byla jména Neil Nightingale a Barry Cook. Nakonec je uváděn pouze Neil Nightingale. Zda se režiséři měnili v průběhu natáčení, nebo šlo pouze o nějaký zmatek na internetových sítích,  není jasné. (Pod)
  • Animátor Marco Marenghi sa podieľal aj na originálnej predlohe spred štrnástich rokov. (Crybaby)
  • Tyrannosaurus v tomto filme je zobrazený ako šupinatý tvor, hoci najnovšie poznatky poukazujú na skutočnosť, že by mohol byť osrstený. Tvorcovia však dali prednosť tradičnému šupinatému modelu, pretože predpokladali, že verejnosti sa bude viac páčiť tradičná predstava. (misterz)
  • Na projekte sa podieľal jeden z najuznávanejších dizajnérov v oblasti modelovania dinosaurov - David Krentz. Predtým pracoval napríklad ako hlavný dizajnér pre animovaný film Dinosaurus (2000). (misterz)

Reklama

Reklama