Reklama

Reklama

Dívka ve žlutých botách

  • Česko Ta holka ve žlutých botách (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Její matka zemřela a šestnáctiletá sestra spáchala sebevraždu, a tak se Britka Ruth vydává do Mumbaie v Indii a snaží se najít svého otce…  Thriller sleduje Ruth, která se snaží najít svého otce – muže, kterého sotva zná. Ze zoufalství Ruth přijme práci v masážním salónu, ovšem bez pracovního povolení. Mumbai je pro Ruth cizí, ovšem zároveň podivně známá. V metropolis, která pro ni ztělesňuje miliony snů ale i běsů, se Ruth snaží najít svou vlastní nezávislost a prostor, ovšem stále více se utápí v městském politickém labyrintu. Město se živí jejím utrpením, láskou, která jí uniká a především zdrcující pravdou o jejím otci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

lenuse 

všechny recenze uživatele

„Její matka zemřela...“, a proto si s ní často telefonuje. Neměl by synopse k filmu psát překladatel titulků nebo dabingu, který film viděl? Když už ten obsah je prý oficiálnít text distributora? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podla mna film balansuje medzi Hollywoodom a Bollywoodom, niektore sceny z filmu ked som pozeral som mal pocit ze ide o cisto hollywoodsku zalezitost, potom ma ale indicke bombajske realie predsa len presvedcili ze film je indicky. REzisersky na urovi, Kashyap ako reziser sa vyzna do remesla, obycajne dialogy prevladaju, tak to mam rad. Jo a prevladaju exteriery nad interiermi, coz je u mna tiez plus . 80 % ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dívka ve žlutých botách je nesourodý film, který trpí ujetostí Bollywoodu. Dramatické ztvárnění vystřídávají prapodivné chvíle, kdy mi zůstával rozum stát, proč se zrovna do filmu usmyslili dát tu či onu scénu. Pointu si film nechává na konec, alespoň tedy nevyznívá bezúčelně. Co mě lámalo hlavu nejvíce je, jak bezstarostně působí hlavní hrdinka a ke svému otci je schopna se dostat ručním uspokojováním řady neznámých mužů. Ostatně ruční práce má ve filmu důležitou roli. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Obsah od oficiálního distributora opravdu nesedí. Matka nezemřela a sestře bylo nejspíše patnáct, když spáchala sebevraždu. Ten popis je vskutku až moc teatrální a zavádějící. Možná bych film přejmenoval na: „Dívka se zlatýma rukama". Hodně podivný příběh. K celkovému hodnocení musím zohlednit dva faktory. Ten první přidává takový zvláštní nádechem jinosti, až jemně uměleckého provedení. Ten druhý je však v čistém opaku nepřesvědčivý a nudný. Kalki Koechlin hrála sice dobře, ale její postava mě opět vůbec nebrala. Jediné, co mne zaujalo a rozesmálo, byla ta scéna z masážního salónu, kde hlavní hrdinka hrála na city tomu gaunerovi, který přišel na uvolňující proceduru. Jinak bída s nouzí a vůbec mi to nesedlo. Ač na konci to vypadalo, že půjde o osudové završení, tak se nic nestalo, a vše vyšumělo do ztracena. Zklamán nejsem, protože jsem nic moc zajímavého ani neočekával, což se nakonec i potvrdilo. Je to prostě o ničem, i když na indický film určitě lehce odvážné. Snadno a rád na tento zážitek zapomenu. Nic než tři hvězdy nelze směrem nahoru udělit. ()

Galerie (2)

Související novinky

49. MFF Karlovy Vary coming soon

49. MFF Karlovy Vary coming soon

10.04.2014

Už za tři měsíce začne 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Podobně jako každý rok budou i letos v programu představeny retrospektivy několika osobností světového filmu. Diváci… (více)

Reklama

Reklama