Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

zuzka236 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie po dvoch rokoch uzierajú svetlo sveta Smurfs 2 a valcujú strieborné plátno. Konštatujem, že Smurfs nepatria medzi tie najlepšie a najvydarenejšie kúsky, ale vo svojej kategórii rodinná animovaná komédia patria k poprediu. Druhá časť si prišila na tričko oveľa väčšiu akciu, záživnejšie prostredie a mnoho prekvapení, kvôli ktorým sa oplatí zasadnúť pred telku. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

A tak Taťka Šmoula a jeho béčkový tým vyrazili zachránit Šmoulinku, kterou unesl Gargamel a jeho šmoulové tzv. Neplechové. Cestou samozřejmě posbírali všechny hrané postavy z předchozího dílu spolu se spoustou nových. Během toho si Šmoulinka vyřešila krizi identity a Gargamel s Azraelem zase ostrouhaly. Film nejvíce boduje ze zajímavého pojetí rodiny(vztah mezi nevlastními příbuznými) ze zajímavé dvojky Mrzout-Fešák, kterým sekunduje Nešika. Celkově pěkný rodinný film, který ačkoli nemusí být pro každého mě pobavil dostatečně, když jsem na to s dětmi koukal. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mírou infantility snímek nepřekonal jedničku, ale to pořád není důvod k radosti. Protože jinak to stále je infantilní rodinný film určený hlavně pro děti. Na druhou stranu, pokud vám tohle nevadí, tak jinou zásadn výtku nemám. Je to tuctovka, u které jsem se asi dvakrát zasmál a největší přínos byl Vexyin outfit a hlas Christiny Ricci # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 4 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

newstedson odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nudné, bez štipky zábavy a hlavne dejovo nedotiahnuté. Katastrofálne herecké výkony hlavných postáv v kombinácií s úchylne vyzerajúcim Gargamelom a množstvom lietajúceho 3D odpadu po celom plátne, v podobe magických hviezdičiek a neviem čoho všetkého. Sám sa čudujem, že som pri tomto filme vydržal sedieť celých 105 minút a neodišiel som už niekde v polovici. Jednoznačný kandidát na odpad a myslím, že možno aj najhorší polo animák za tento rok. Veď uvidíme. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě komerční kalkul. Herci nehrají, jen se pitvoří, jediný Brendan Gleeson má trochu šťávu. Příběh nemá s komiksem opět nic společného, jen se odkazuje na to, že Šmoulinka je ve skutečnosti Gargamelův výtvor. Aby to bylo superzajímavé, odehrává se děj v Paříži. Zajímavé to není. Celý film je klasický příprava na emoční kalkul v závěru, kde jen sem tam je nějaký vtípek, kterému je možné se skutečně zasmát. Je toho ale strašně málo. Jsem rád, že o šmouly tímhle dílem bude stále zájem, ale doufám, že se děti dostanou spíš ke komiksu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)

Reklama

Reklama