Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

salalala 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná úroveň jako jednička. Gosnell to natočil skoro jako přes kopírák, takže tu jsou vlastně stejné chyby a zápory. Opět je to cílené hlavně na děti, takže humor je primárně infantilní, pořád se vyluzují různé zvuky, někdo někam padá, zpívají se jednoduché a otravné písně atd. Také je tu unylý a stále nevýrazný Harris, který podle mě neumí prodat jediný vtip, protože se tváří pořád stejně. Naštěstí nechybí Hank Azaria jako Gargamel, který si roli užívá pořád stejně a je charismatický a alespoň u něj se dospělý dobře pobaví. Tvůrci tentokrát přidali Brendana Gleesona, který je velmi dobrý, ale je svým způsobem smutné, že se musí objevovat ve filmech podobného typu. Dost otravné je poselství filmu, které je triviální a tak zdůrazňované z několika stran, že to prostě nudí. Oproti předchůdci se výrazně vylepšila snad jen kooperace živých a digitálních herců, na druhou stranu 3D nebylo vůbec výrazné a vlastně zbytečné. Hodnocení tak zůstává na dvou hvězdách a doufám, že trojky už se nedočkáme. 40% PS: Ocenit musím vydařený český dabing, který je více než snesitelný a netahá za uši. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Tak asi se všichni shodneme, že Šmoulové jsou primárně určeni pro děti, protože všechny ty infantilní držkopády na "šmoule", tomu se zkrátka zasmějí především ti nejmenší. Ale zas musím uznat, že tvůrci se snažili zakomponovat i něco pro dospělé - třeba ta část s Audrey Hepburn mě fakt pobavila. A v rámci možností se Šmoulové dají přežít, obzvlášť pokud k nim máte od dětství vřelý vztah! :D ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se po dvou letech vrací a v plné zbroji ukazují, že se i v lidském světě dokáží prosadit. Počkat! Tohle jsme už přece někde viděli! No ano, začíná stejná exkurze do šmoulí vesnice plné lásky, míru a klidu. Následuje zmizení (ukradení) milovaného člena party (tentokrát to je o to horší, že se jedná o Šmoulinku, chudinka). Taťka Šmoula opět přichází s řešením prekérky a s akčním záchranným týmem vyráží do světa lidí. Za vším hledej trapného Gargamela s poněkud méně trapnou číčou. Akce kopec, šílená napínačka ke konci bijáku a šťastný hepyend se šmoulí hymnou je prostě povinným prvkem každého dílu Šmoulů. Alespoň tak nám to scénáristé a autoři pokračování Šmoulů srdnatě předkládají. Tak jo, beru, je to pro malý haranty, ale i ti by si zasloužili něco nového, neotřelého a hlavně s vtipem. Ono, když se Vám v celém sále od srdce zasměje jedno dítě pouze jednou za celou dobu filmu, tak je na tom asi něco špatně. Takže došel vtip, došly nápady, došla dobrá nálada. Jediný, kdo to alespoň chvilku zachraňoval, byl Mrzout, který konvertoval k dobráctví a je z něj jaksepatří dobrej ťulpas. 3D verze snímku je koukatelná, neříkám, že si z toho sednete na zadek, ale neruší a dobře doplňuje efekty a pomáhá celkem vyvažovat průsernost celého snímku. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Víc zasloužené čtyři hvězdy než u jedničky. Ano, nastavovaná kaše. Musím ale vzít film, tak že je situovaný na naše nejmenší a ti tohle neřeší. Je tu víc Šmoulů než v jedničce. Teda spíš, že dostali více prostoru. Akorát Hezoun už je docela otravnej, ale otravnost nuluje Mrzout, protože je skvělej. Je tu i více hlášek a taky lepší 3D. Já se bavil a to už je mi víc než 7… :-D ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

If you weren't in excruciating pain, you'd be laughing hysterically, believe me.......... Stále milé a vtipné. Najlepší šmolkovia sú Vanity a Positive Grouchy.......... Vanity: She's not going to give him the formula, is she, Papa? Papa: If she does, it would mean the end of all Smurf kind. Vanity: Wait. Even the handsome ones?............Grouchy: Oh, no! Are you smurfing kidding me? You nearly killed... I mean, look at this view. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)

Reklama

Reklama