Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Recenze (188)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lautr némlich donr vetr krucajz element na oko stejný jako jednička. Amíci tady zase vcelku slušným způsobem znásilnili belgickej originál a udělali si z toho hraně-kreslenou podívanou, která dětem podle mě udělá radost, ale dospělým se bude zdát strašně naivní. Tudíž účel to splní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $71,017,784Tržby Celosvetovo $348,547,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,095,282 //počet predaných kusov 390,797Tržby za predaj DVD v USA $12,166,123 //počet predaných kusov 741,601║ tuctový zbytočný výplach, ktorý je akurát tými moderným vtípkami dokonale otravný, už to nemá čaro pôvodného animáku ani z ďaleka /25%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je zas šmoulovina :D Jedničku jsem nějak přežil a i když se tušil, že druhej díl bude to samý v bledě modrým (dobrej fórek celkem :D), tak jsem zkouknul i ten. Děti to pobaví, rodiče to nějak přežijou, i když je to trošku delší. Na prvním dílu sem chválil cgi efekty, a ani zde si nemohu stěžovat. Příběh je pořád stejně plitkej, ale to je celkem jedno, vždyť je to přece film o šmoulech! ... 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl se mi sice líbil o něco více, ale hlavní je, že to nejdůležitější se nezměnilo - naprosto perfektní Gargamel v podání kouzelného komedianta Hanka Azarii, který opravdu nemá chybu, a jeho digitální kočičí parťák Azrael. Příběh mi tentokrát připadal o něco jednodušší a přímočařejší, navíc bez pořádného finále, z nových neanimovaných tváří mě potěšil Brendan Gleeson, z těch ostatních Neplecha s příjemným hlasem Christiny Ricci. Nejvíc jsem ale litoval toho, že se k výpravě nepřipojil Pasivně-agresivní šmoula, jen se mihnul ve vesnici a pak z děje zmizel. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Šmoulíci šmoulili jako vždy fajnově, i v tomto druhém díle se šmoula MMR radostně šmouloval na plátno a u toho šmoulil Coca-Colu a Nachos. A pak si to s nadšením odšmouloval domů, a i když malinko zmoknul, náladu mu to nezkazilo =) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Za ty rádoby vtipný a totálně trapný odkazy na Audrey Hepburn by tvůrci zasluhovali vykleštit. A za čím dál otravnějšího Gargamela ostatně také. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malinko lepší než minulý díl, přesto stále pro mě příliš dětské. Režisér si dal tentokráte o něco více záležet a scénář také patří v rámci možností k těm lepším. Přesto stále lituju že mě není 8 let...... To by byla teprve pecka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Modré dobrodružství pokračuje a s ním spíše nadprůměrný děj, i když jsem se nasmál o hodně méně, než v prvním díle. Je to spíše pro děti, takže že by stříkala modrá krev a byly k vidění nějaké šmoulí orgie, to zas né. :D ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ale jo je to snesitelné. Docela dost. Já se na to prostě koukám jako na animák a pořád je to lepší než animované filmy z Portugalska. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Se Šmouly šmoulovat i ve druhém díle může úplně každý. Tentokrát se v ohrožení ocitne Šmoulinka, kterou zlý čaroděj Gargamel unese za pomocí vlastnoručně stvořených skřítků Neplechů - nevypočitatelné Vexy a natvrdlého Hackuse, kterými Gargamel opovrhuje, protože se sice Šmoulům podobají, ale nedokážou zmodrat. Složení kouzelného lektvaru zná jen Šmoulinka, kterou kdysi sám stvořil, aby zničila nenáviděné Šmouly infiltrací do jejich vesnice. To se mu nepodařilo, protože ji přijali mezi sebe, ale Gargamel to nevzdává a stejné chyby už se nechce znovu dopustit. Na záchranou misi se vypraví Tatka Šmoula, Nešika, Fešák a Mrzout, který dokonce postupem času přehodnotí své negativní postoje v partě. Výprava se spojí s rodinou Patricka Winslowa (Neil Patrick Harris), se kterou se skamarádili v prvním díle, a na scénu vstoupí Patrickův nevlastní táta a děda (Brendan Gleeson), se kterým má poněkud komplikovaný vztah a bláznivé dobrodružství v Paříži může začít. Přetažení šmoulích hrdinů z jejich animovaného království do hraného filmu, skýtalo od počátku nejedno úskalí, a bylo nutné klasické postavičky skřítků zmodernizovat a přizpůsobit současnému dětskému divákovi, který by se u původního pojetí vycházejícího z animovaného seriálu zaručeně nudil. Není tedy výjimkou, kdy šmoulí parta a spol. hláškují ostošest, Gargamel běžně používá tablet nebo mobil, a dokonce není nouze ani o peprnější hlášky, které v dětském filmu nepůsobí nejlíp (např. "Gargakoule"). Filmem zní moderní písničky, děj splašeným tempem pádí kupředu, jsme svědky krátké proměny dědy v kachnu, nechybí řada originálních gagů a film je od začátku do konce jednou trikovou atrakcí, která má jen nepovedeného kocoura Azraela coby nepříliš optimální kombinaci živé kočky s digitální. Početný scenáristický tým, v čele s režisérem Raja Gosnellem specializujícím se na filmy pro celou rodinu, namíchal šmoulí guláš ještě s lepšími ingrediencemi než poprvé. Je sice proklatě modrý, ale neznamená to, že by byl nepoživatelný. Mé hodnocení: 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mírou infantility snímek nepřekonal jedničku, ale to pořád není důvod k radosti. Protože jinak to stále je infantilní rodinný film určený hlavně pro děti. Na druhou stranu, pokud vám tohle nevadí, tak jinou zásadn výtku nemám. Je to tuctovka, u které jsem se asi dvakrát zasmál a největší přínos byl Vexyin outfit a hlas Christiny Ricci # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 4 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Tedy hlavně z počátku stopáže. Gargamel je solidní psychopat a celý film táhne. Společně s jeho výborně nadabovaným koucourem tvoří ďábelskou dvojici. Šmoulové už jsou zábavní o pořádný kus méně, ale u nich to rozumný člověk ani neočekává a zřejmě mají potenciál pobavit maximálně nějaké to dítko. Animace vzhledem k mládí filmu není ničím vyjímečná ani nijak zvlášť úžasná. Přesto věřím, že veškeré děti by byly pohádkou pohlceny, takže kdo už si nějaké vyrobil, nechť stahuje. Ale i pořádný dospělák nepříjde úplně zkrátka, neboť se ve filmu myslelo i na ně. Nemám problém si troufnout tento snímek označit povedeným. Bohužel, mě film ke konci přestával více a více bavit, takže bych to viděl na krásné 3*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct.Taková je už prostě dnešní doba...jednoduchá.Kdežto my jako děti sledovali filmy jako Nekonečný Příběh, Sám Doma, Princezna Nevěsta a podobné, dnešní děti baví tyhle tupé MTV barevné omalovánky, plné úmorného patosu, klišé a moralit bez ducha.Když se ale podíváte na sál plný vytlemených dětí, uvědomíte si, že tak to prostě je a nezmůžete proti tomu vůbec nic a ten film prostě plní svůj účel, děti maximálně pobaví a dospělého neunudí ani nenasere.Od jedničky sem nečekal nic a dostal sem přesně to co sem si myslel, že dostanu a to je i v duchu drůhém.Jednoduché vtipy položené v základech na nešikovnosti Gargamela (výtečný Azaira) a jeho nehod.Lidi se můžou dál dohadovat o tom, jak moc jsou takové filmy ubohé, jenže prostě fungují a Gosnell si na starý kolena vytvořil zlatou dojnou krávu.Šmoulých filmů může takových být totiž klidně celá pentalogie.Přiznám se bez mučení, že náš prcek sleduje jedničku furt dokola a při hlášce Azraeli, žiješ ještě se musim smát jako děcko i já.To samé platí o druhém díle, Azrael funguje, děti se smějí a já příliš netrpím.Film co plní učel, neurazí, nenadchne, nenaštve a co je důležité, na dvě hodiny umlčí a dokonale pohltí vaše nezbedné ratolesti.50% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Šmoulománie jede v naší rodině naplno, takže si už z principu nemůžu dovolit jít s hodnocením níž. Paradoxně je dvojka horší ne příběhem, ale pro typický bolestín animáků, jež se snaží vnutit širšímu okruhu diváků různými odkazy a vtipy pro dospělé, kterým děti pochopitelně nerozumí (šmoulhomský syndrom) a kvůli dalšímu obvyklému nešvaru zrychlovat skeče, až se na jedno podívání nedají stíhat, natož pochopit. A to prosím nejsem žádný škarohlíd, naopak modrásky mám ráda, nijak mi albertománie nevadí a už vůbec si nepřeji vyhlazení veškerého šmoulstva. ;-) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale pořád koukatelné. Bohužel nepatřím do cílové skupiny diváků, takže nedovedu patřičně ocenit infantilní humor. Musím však uznat, že Azariův Gargamel byl opět bezchybný a hlášky s La Hůlkou nebo hrátky s tabletem byly pádným důvodem pro úsměv. Pokud se však děti přenesou přes parádní vizuální zpracování a zamyslí se alespoň na chvíli nad hlavní myšlenkou, pak bude smysl filmu splněn. 50% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nadšení po vydařeném prvním díle opadlo hned v prvních minutách. Příběh by vůbec nevadil, proč ne. Gargamel si vždy šel jen za jedním cílem a bylo by naivní si myslet, že by to změnil. Problém ale je, když tvůrci vyhází skoro všechen humor a nahradí ho samoúčelnými držkopády, nárazy apod. To byly také jediné scény, u kterých se malé děti v sále aspoň trochu zasmály. Jinak bylo v sálu ticho, které občas přerušil pláč, protože na některého prcka to bylo moc dlouhé. Na mě se sestrou upřímně také. Někteří se během filmu zvedly a na popud svých ratolestí, které film nebavil, odešli. Šmoulové 2 se snaží sice diváka rozesmát jak mohou, ale šmrc jedničky to nevidělo ani z rychlíku. Skvělé vtípky a hlášky z jedničky nahradili poněkud laciné "vtipy" s někdy až sexuálním podtextem či nadávky typu "do šmouly", která se podezřele podobá oblíbenému "do p*dele". Jen ve "šmoulí řeči". A tak dále, a tak dále. Nemohu filmu sice upřít pár hezkých scén, které ale obstarávají nové postavy v čele s Vexou a Hakusem, do kachny proměněného nevlastního otce Patrika konče. Bohužel právě pár scén s kachnou byly to jediné, kdy jsem se u filmu aspoň trochu více pousmál. Škoda, potenciál na slušné pokračování to rozhodně mělo, jen se to zvrhlo v naprostý brak. Co je ale pro mě naprosto neodpustitelné je naprosté, omluvte výrazivo, zmrvení postavy Gargamelova kocoura Azraela! V prvním díle jsem ho miloval. Byl roztomilý, chytrý a hlavně: VTIPNÝ! V pokračování se na něj naprosto vybodli, Udělali z něj vcelku nepodstatnou postavu, kterou vidíme se jen buď něčemu/někomu smát a nebo si o něco namlátí, do něčeho narazí apod. apod. To co dělalo Azraela Azraelem je naprosto pryč. A hlavně, MLUVÍ! Z roztomilého mňoukání, pod kterým si divák mohl představit že říká cokoli, tvůrci udělali hrozně mluvícího, spíše pískajícího, kocoura a v mých očích je takové podělání postavy neodpustitelné. Říkal jsem si, že kdyby film stál za nic, tak Azreal to zachrání. Krutě jsem se spletl. Tečku za touto maškarádou dává závěrečná alá Shrek písnička. Brrrr! Letos jsem z kina ještě neodcházel takto krutě zklamán. Veliká škoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je na čase ušmoulit pár kouzel..... Tohle mě nešmouluje. Nejsem sice modrý, ale moudře to nechám na dětech, ať si to dokoukaj. Osobně mě to vůbec nazašmoulovalo a tak mo(u)dře dávám za dvě. CITÁT - Co budeme dělat??!!....... ()

Reklama

Reklama