Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Už si nepamatuji první díl takže nemůžu srovnávát jen vím že se mi líbil a dvojka to samé možná o něco více . Je to taková pohodová oddychovka na večer . Nasazení nových postav se mi líbilo a vztahy které se kolem nich odehrávaly byly zajímavé a ikdyž to nebylo úplně dokonalé dávám plný počet , prostě mi to nedá asi mě mě dřímá srdce dítěte . ( 26.11.13/MAC ) ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Dvojka nedopadla vůbec špatně a mám-li být upřímný, tak si myslím, že je o chlup lepší, než jednička. Pro mě to spíš film z povinnosti, šel jsem na něj spolu s dětmi, ale nadruhou stranu, proč se na to nepodívat, když je příležitost. A světe div se, ten film je celkem vtipný a k tomu i svižný, tudíž jsem se u toho nenudil, čehož jsem se trochu bál. Celý je to parádně zpracovaný, efekty nabitý a po šmoulovsku roztomilý. Nejfamóznější je pochopitelně Gargamel, který prostě nemá chybu. Tady je z něj kouzelnická celebrita a holenek si to náležitě užívá. Ale přece jen je to v určitých momentech příliš přešmoulovaný, tedy přehnaný s některými hláškami . Být menší tak snad i skáču blahem nad vším tím šmoulováním, ale tady už mi to místy lezlo krkem a výrazy typu "ušmoulnul jsem si", či "šmoulézní" opakující se v různých obměnách co minutu, začnou brzo srát každýho normálního člověka. Nicméně je to film hlavně pro děti a těm se to určitě všechno líbí. A mě vlastně taky. Co naplat, moderní kabátek Šmoulům zkrátka sedí. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Jednička byla krásné připomenutí legendárního seriálu. Tohle pokračování není zas tak špatné, ale něco velmi citelně tomu chybí. Možná míchat kreslené postavičky se skutečnými herci a ne zrovna dobrými, dělá tu pachuť na horním patře. Dlouho jsem váhal jak pojmout hodnocení a nakonec jsem se přiklonil k přísnějšímu hodnocení a snad i nedoporučení mé. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

A tak Taťka Šmoula a jeho béčkový tým vyrazili zachránit Šmoulinku, kterou unesl Gargamel a jeho šmoulové tzv. Neplechové. Cestou samozřejmě posbírali všechny hrané postavy z předchozího dílu spolu se spoustou nových. Během toho si Šmoulinka vyřešila krizi identity a Gargamel s Azraelem zase ostrouhaly. Film nejvíce boduje ze zajímavého pojetí rodiny(vztah mezi nevlastními příbuznými) ze zajímavé dvojky Mrzout-Fešák, kterým sekunduje Nešika. Celkově pěkný rodinný film, který ačkoli nemusí být pro každého mě pobavil dostatečně, když jsem na to s dětmi koukal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl se mi sice líbil o něco více, ale hlavní je, že to nejdůležitější se nezměnilo - naprosto perfektní Gargamel v podání kouzelného komedianta Hanka Azarii, který opravdu nemá chybu, a jeho digitální kočičí parťák Azrael. Příběh mi tentokrát připadal o něco jednodušší a přímočařejší, navíc bez pořádného finále, z nových neanimovaných tváří mě potěšil Brendan Gleeson, z těch ostatních Neplecha s příjemným hlasem Christiny Ricci. Nejvíc jsem ale litoval toho, že se k výpravě nepřipojil Pasivně-agresivní šmoula, jen se mihnul ve vesnici a pak z děje zmizel. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama