Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po velice úspěšném prvním dílu, kde nešlo o nic převratného, ale přece jen to vydělalo, tak se musel okamžitětočit druhý díl. Bohužel téma šmoulů mě osobně nikdy moc nebralo a v druhém díle je to stále to samé. Tyto 3D šmoulové nejsou špatným animákem pro děcka, pro ně je to paráda, ale pro mě to je pouze podprůměrný animák, který mě nerozesměje a ani nepobaví a to není dobře. Shrek, Doba ledová, Hledá se nemo nebo Asterix jsou úplně jiné ligy a nelze to skoro vůbec srovnat. 40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je zas šmoulovina :D Jedničku jsem nějak přežil a i když se tušil, že druhej díl bude to samý v bledě modrým (dobrej fórek celkem :D), tak jsem zkouknul i ten. Děti to pobaví, rodiče to nějak přežijou, i když je to trošku delší. Na prvním dílu sem chválil cgi efekty, a ani zde si nemohu stěžovat. Příběh je pořád stejně plitkej, ale to je celkem jedno, vždyť je to přece film o šmoulech! ... 50% ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na pokračování a taky se mi líbilo. Příběh byl zajímavý, podívali jsme se více na zrození Šmoulinky a seznámili se s jejími novými "sourozenci". Jen se mi zdálo, že v tomhle filmu si šmoulové nedávají pozor a je jim jedno, že je lidé vidí, že neskrývají svoji identitu. Možná je to tím, že z Gargamela se stala celebrita, která kouzlí a proměňuje lidi v obří žáby nebo kachny. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama