Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Home Invasion/Slasher který jsem vůbec kdy viděl a dost možná vlastně jediný, který mě opravdu bavil a proto ho hned z fleku nadhodnotím na plnou palbu.Ani si neumíte představit, jak jsem se spokojeně usmíval, že konečně vidím pořádně hutnou vykosovačku, kde každá postava nemá IQ bublajícího bláta, zabiják není nesmrtelný a nedotknutelný jako Walker Texas Ranger a celé to neskončí totálně imbecilně, ano tohle všechno v You're Next díky bohu není.Jistě, scénář místy prostě pokulhává a to hlavně v motivaci některých postav, předvídatelný to bylo jako ta nejsložitější epizoda Kobry 11 a občas to bylo zase hodně naivní, hlavně v tý pasáži, kdy nechají v klidu nahoře jednu z manželek poté, co matku vrah pod postelí rozsekl mačetou jako řezník čtvrtku prasete v Bille a oni jdou dolů a vůbec je netankuje, že tam ten filuta nejspíš ještě asi někde bude, na druhou stránku je to snad první slasher, kde je ten šok postav z brutálního masakru kolem vyobrazený paralizováním a přirozenými chybami ve stresu a né idiocismem scénáristy, který napíše postavám tak debilní myšlení, jen aby vrah měl co nejvíc komparzistů k porcování.Regulérně jsem se zabouchnul do Sharni Vinson!Konečne postava, co někde v koutku tiše nepláče a kurefsky kosí jednoho zmrda za druhym, to bylo prostě skvělý a konečně udělal někdo hlavní hrdinku, která má větší koule než banda vopičáků v latexovej maskách.Pointa mě došla dost dřív, než nám chtěl pan režisér ukázat, ale úplnej finiš jsem nečekal, to bylo překvapení a ta sekera se měla podle mě zaseknout to úplně jiné postavy, takže aspoň jeden scénáristický zvrat, který už sem nečekal.Bylo to brutální, nekompromisní, atmosferický a hlavní hrdinka je šukatelnější verze Ramba a já se po skončení filmu slastně usmíval a to se mi u home invasion/slasheru ještě nikdy nestalo, takže 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý hororový film. Ty dlouhé měsíce, které uplynuly mezi světovou premiérou na torontském festivalu (podzim 2011), na němž You're Next získalo status budoucí "klasiky", a momentem, kdy se film dostal i k českým divákům, však očekávání vyšponovaly do takových výšin, že se nemůžu ubránit mírnému zklamání. Kdyby ten film přišel úplně odnikud, tak bych byl naprosto spokojenej. Svižná, výborně natočená, zábavná vyvražďovačka se sympatickou hlavní postavou. Jenže ten hype je svině. Home invasion je jeden z mých oblíbených subžánrů, na kterém mám rád právě ten průnik zla do obývacích pokojů, do oázy domácí pohody a bezpečí, čímž postavy ztrácejí jakékoli jistoty, stávají se bezmocnými a vydanými na milost či nemilost nebezpečným vetřelcům. To tady sice chvíli platí také, ale film má i několik zádrhelů. Zaprvé podle mě zcela nevyužil potenciálu maskovaných zabijáků - Lamb, Tiger a Fox se mohli stát do jisté míry ikonickými hororovými postavami. Jenže žádná větší interakce mezi nimi a kladnými hrdiny neprobíhají, film kolem nich žádnou výraznější auru nebuduje. Zadruhé se film postupně překlápí spíše do subžánru slasher, v němž už ten psychický nátlak na postavy absentuje úplně. V tu chvíli se You're Next stává zábavnou a poměrně krvavou jízdou, ale hlubší účinek už na mou osobu nemá. No a zatřetí až překvapivě nevyrovnané herecké výkony, kdy především v závěrečné třetině už jsem měl místy problém postavám uvěřit to, co právě říkají či činí. V tomto negativním ohledu bohužel zcela vede závěrečný důležitý rozhovor, který dosavadní pozitivní dojem z dobrého filmu trochu kazí. Takže celkově mírné rozpaky neskrývám. Čekal jsem nejlepší home invasion široko daleko, což se tak úplně nestalo. Ale zábavné, řemeslně perfektně zvládnuté hororové pokoukání, u nějž se nebudu bránit dalším projekcím, to je. 8/10 ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Starší manželé slaví výročí a pozvou na ní nejenom příbuzenstvo. Brzy začne být jasné, že fleky od zvratek na koberci v koupelně nebudou to nejhorší, co skupinku slavících ten večer potká. Začne je totiž terorizovat několik sadistů prezentujících se ve zvířecích maskách. Zbývá dodat poslední informaci. Byť je to děsivé, krvavé a kruté - zároveň se i zasmějete. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka ve velkopanském sídle, kde v podstatě všem těm nesympatickým snobům přejete, ať pochcípají a jen potěšeně sledujete, jak přesně k tomu dojde. Docela nápaditě krvavé pičičovinky a naprosto ujetý song, který jsem si musela vyšťourat. Výborně tam pasoval: Dwight Twilley -Looking for the Magic ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ...tohle je pro mne jeden z filmů roku. Ten se přesně trefil do mýho vkusu. Je to čistej "home invasion" flick v nejčistší podobě a kvalitě. V podstatě se zde na nic nečeká. Velmi početná rodina je sezvána k večernímu stolu rodiči. Po několika dialozích začne masakr, když jeden z chlapíků dostane u okna šípem z kuše do hlavy... Pak začne okamžitě rychlej, intenzivní vybíjecí masakr, kdy několik vrahounů v prasečích maskách likviduje jednoho člena rodiny za druhým... Postavy jsou relativně sympatické, takže s nima i soucítíte... Proč se tohle všechno děje? Jakýto má význam a smysl?? To se divák dozvídá postupně během vybíjecích jatek... Vrahouni ovšem nepočítajís tím, že jedna přítelkyně syna z rodiny má za sebou hodně hustej život a není žádný ořezávátko. Karta se postupem času obtížně otáčí, ale hrdinka se nesere absolutně vůbec a celý plán vyvraždění rodiny se vrahounům vymyká z rukou... Závěrečná řežba - hrdinka versus chlap a jeho přítelkyně v kuchyni, je absolutní vrchol ... Krev teče proudem čím dál víc, na konci je hrdinka úplně celá od krve (ale ne svojí...). A nadšený divák Flipnic jásá a fandí jí čím dál víc ... Způsoby zabití jsou běžné, ale naprosto nečekané,stejně jako je nepředvídatelný celý film ... Tohle je pro mne třetí nejlepší horor roku 2013 ... První je Evil Dead 2013, druhý je I Spit on Your grave dvojka 2013, tohle je třetí ... Jízda jako sviň!!!!!!! ;-))) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)
  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama