Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Recenze (357)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý hororový film. Ty dlouhé měsíce, které uplynuly mezi světovou premiérou na torontském festivalu (podzim 2011), na němž You're Next získalo status budoucí "klasiky", a momentem, kdy se film dostal i k českým divákům, však očekávání vyšponovaly do takových výšin, že se nemůžu ubránit mírnému zklamání. Kdyby ten film přišel úplně odnikud, tak bych byl naprosto spokojenej. Svižná, výborně natočená, zábavná vyvražďovačka se sympatickou hlavní postavou. Jenže ten hype je svině. Home invasion je jeden z mých oblíbených subžánrů, na kterém mám rád právě ten průnik zla do obývacích pokojů, do oázy domácí pohody a bezpečí, čímž postavy ztrácejí jakékoli jistoty, stávají se bezmocnými a vydanými na milost či nemilost nebezpečným vetřelcům. To tady sice chvíli platí také, ale film má i několik zádrhelů. Zaprvé podle mě zcela nevyužil potenciálu maskovaných zabijáků - Lamb, Tiger a Fox se mohli stát do jisté míry ikonickými hororovými postavami. Jenže žádná větší interakce mezi nimi a kladnými hrdiny neprobíhají, film kolem nich žádnou výraznější auru nebuduje. Zadruhé se film postupně překlápí spíše do subžánru slasher, v němž už ten psychický nátlak na postavy absentuje úplně. V tu chvíli se You're Next stává zábavnou a poměrně krvavou jízdou, ale hlubší účinek už na mou osobu nemá. No a zatřetí až překvapivě nevyrovnané herecké výkony, kdy především v závěrečné třetině už jsem měl místy problém postavám uvěřit to, co právě říkají či činí. V tomto negativním ohledu bohužel zcela vede závěrečný důležitý rozhovor, který dosavadní pozitivní dojem z dobrého filmu trochu kazí. Takže celkově mírné rozpaky neskrývám. Čekal jsem nejlepší home invasion široko daleko, což se tak úplně nestalo. Ale zábavné, řemeslně perfektně zvládnuté hororové pokoukání, u nějž se nebudu bránit dalším projekcím, to je. 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,494,006Tržby Celosvetovo $26,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ koho čo na tomto mohlo baviť, banálne až hrôza a naivite škoda hovoriť, len samé blato /25%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

no co vam poviem. film ma dve casti. prva, kym sa vsetko rozbehne, je psychologicky a psychicky teror, kedy neviete, z ktoreho kuta na vas vyskoci nejake milucke zvieratko a druhu cast, kedy zacina to prave rosambo a z jednej ucastnicky zajazdu sa stava novodoba drsna Xena. a este aj ofinku ma. Paradna zalezitost. Asi trikrat som si na stolicke poskocila a moje srdce tiez. Takmer az do infarktoveho stavu. Well done. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ?“ … A PROČ KURVA NE?…“ /// Když se na vokně v obejváku (zevnitř) vobjeví krvavej nápis ,,SEŠ NA ŘADĚ“, jedná se o složitej okamžik v životě lidským. Víc nemá smysl se nějak rozepisovat. Prostě barák, osoby, nějakej hajzl…. a jde jen vo to, kdo bude mít navrch. Vzhledem k počtu zúčastněnejch, bych si vsadil na… Přesně tak, je jich tolik, že můžete v kolektivu uzavírat sázky, taky ti, co rádi čuměj na rodinný setkání, během kterejch se všichni chovaj jako kokoti, budou moc spokojený. Ale aby nedošlo k nějaký mýlce, tady nejde vo žádný drama s plešounskejma ambicema, tady jde vo krev. Naštěstí má tahle hra víc pravidel, takže nečumím jen na prachsprostej slasher, ale celkem si tuhle vybíjenou užívám. Snad i proto, že bylo komu opravdovsky fandit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jak rodičům zpestřit výročí. 2.) Miluju holky, co za to uměj vzít! 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * (a proč kurva ne?) AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý film a navíc dobré lekačky, jen ta hudba mi rvala uši :-) Zajímalo by mne, který idiot označil film do žánru komedie? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani né tak zklamání, jak spíše chytání se za hlavu nad promarněným potenciálem. Home invasion žánr miluji,zejména proto,že obvykle první půli sledujeme od útočníků psychický tlak na oběti a ve druhé půlce sledujeme jejich likvidaci. Zde byla pouze ta likvidace,což mě lehce zamrzelo. Gore mi také nepřišlo příliš výrazné,vraždy mi přišly docela stereotypní,nepočítám závěrečný intezivní masakr,který měl koule,kdyby se celý film nesl v duchu jako posledních 10 minut, tak nejspíš skáču radostí, ale jinak atmosféra a napětí funguje skvěle,zvraty solidní,ale dalo se vytěžit více.Snad po druhé projekci přehodnotím výše. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klišé sa Wingard rozhodne nevyhýba (odhalenie zradcu vo vlastných radách, dôvod prečo sa to všetko deje, neschopnosť hrdinky zabiť omráčeného vraha a radšej ho následne nechať ujsť). Miestami dosahuje predvídateľnosť takých rozmerov, až je to jemne trápne. Nie je to úplne zlé, niektorí herci sú fajn, výprava domu v nočnom lese OK, takisto drsné scény OK, ale slušný home invasion potenciál ničia nechutné schválnosti (nefungujúce mobily) a nelogické správanie hrdinov (väčšinu úmrtí si spôsobia sami, keby boli niekde zalezení, nič by sa im nestalo). Absurdne pôsobí celkový zmysel „toho všetkého“. Keď som sa dozvedel, prečo sa dialo to, čo sa dialo, tak som sa začal nechápavo klopkať na čelo a pýtať sa „a to prečo takto komplikovane, nestačil požiar?“. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovací invazivní exploiter, kde je terčem jedna povedená rodinka a který měl na to dopadnout velmi dobře, ale zklamal. Konkrétně jsem měl problém s řadou detailů spojených s chováním postav (když už se to tváří realisticky), absencí emocí (vám snad sešlo na osudech většiny postav?), bohužel i nevyužitým hororovým potenciálem vrahů v maskách a slabou atmosférou. Naopak vyplatí se to vidět kvůli pár slušným krveprolitím, badass hlavní hrdince a nakonec zajímavému překvápku. Takže rozhodně nelituji, že jsem YOU'RE NEXT viděl, nenudil jsem se, ale jednou bohatě stačí a nijak to nerezonuje. Vím, že někteří by krutě nesouhlasili, ale já stejně říkám "je to měkký". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ...tohle je pro mne jeden z filmů roku. Ten se přesně trefil do mýho vkusu. Je to čistej "home invasion" flick v nejčistší podobě a kvalitě. V podstatě se zde na nic nečeká. Velmi početná rodina je sezvána k večernímu stolu rodiči. Po několika dialozích začne masakr, když jeden z chlapíků dostane u okna šípem z kuše do hlavy... Pak začne okamžitě rychlej, intenzivní vybíjecí masakr, kdy několik vrahounů v prasečích maskách likviduje jednoho člena rodiny za druhým... Postavy jsou relativně sympatické, takže s nima i soucítíte... Proč se tohle všechno děje? Jakýto má význam a smysl?? To se divák dozvídá postupně během vybíjecích jatek... Vrahouni ovšem nepočítajís tím, že jedna přítelkyně syna z rodiny má za sebou hodně hustej život a není žádný ořezávátko. Karta se postupem času obtížně otáčí, ale hrdinka se nesere absolutně vůbec a celý plán vyvraždění rodiny se vrahounům vymyká z rukou... Závěrečná řežba - hrdinka versus chlap a jeho přítelkyně v kuchyni, je absolutní vrchol ... Krev teče proudem čím dál víc, na konci je hrdinka úplně celá od krve (ale ne svojí...). A nadšený divák Flipnic jásá a fandí jí čím dál víc ... Způsoby zabití jsou běžné, ale naprosto nečekané,stejně jako je nepředvídatelný celý film ... Tohle je pro mne třetí nejlepší horor roku 2013 ... První je Evil Dead 2013, druhý je I Spit on Your grave dvojka 2013, tohle je třetí ... Jízda jako sviň!!!!!!! ;-))) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A mám jasno! Co se týče letošní nabídky hororových filmů, nic lepšího (The Conjuring sice prohrál jen o chlup, ale stříbrná příčka taky není žádná ostuda) nemohlo ke konci roku přijít. Nonstop adrenalinová jízda, kterou se vezete od začátku do konce, a během těch 95 minut nemáte chvilku na oddech. Dobrá, tak nutná seznamovačka s rodinou zrovna necáká volty, ale jejich hlavy začnou padat dřív, než řekneš Bloody. You're Next překvapil hned v několika ohledech. Tím nejpříjemnějším prvkem bude určitě hrdinka, která nejenže je nadmíru sympatická, ale je to hlavně pohotový a neuvěřitelně schopný soupeř pro bandu maskovaných zabijáků. Dalším pozitivem je šílené tempo a brutalita, kterou vás Wingard obdaruje. Kromě kuší, drátů a sekyr dojde i na mixér, s nímž se pojí snad nejkrvavější scéna celého snímku. Samostatnou kapitolu tvoří nečekaně humor, kterého sice není moc, ale třeba v závěru působí trošku jako pěst na oko. Naštěstí se tu vyskytuje pouze v podobě hlášek, takže jiných karambolů nebo eskapád se nemusíte bát. You're Next je totiž v prvé řadě našlapaný "Home Invasion" vál, který při porovnání s příbuznými filmy posledních let nemá konkurenci. A pokud ano, i tyhle vzácné případy blednou závistí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Solidní slasher, který do nadprůměru táhne spíš než scénář slušná režie a hlavní hrdinka. Zábavnost poslední půlhodinky rozhodla o tom, že zaokrouhluju nahoru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sebeuvědomění už je dnes u hororů naprosté minimum a vyvracení, nebo naopak přesné stavění zajetých schémat už mě neuspokojí z principu. You're Next moc málo vybočuje z řady, abych ho považoval za nějakou událost. Je to jen příjemný horor, docela tuctový, abych pravdu řekl. A final girl jsem její náhlé převzetí kontroly neuvěřil ani na chvíli. Nahoru zaokrouhluju primárně za poslední dialog. 3 a 1/2 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když jsem psal komentář k Haute Tension, a chválil hlavně ono v žánru dlouho nevyužívané "zlo ve vašem vlastním domě", netušil jsem, jak se v budoucnosti s filmy na téma "home invasion" roztrhne pytel. Tyto snímky obvykle nestojí za mnoho (nudní The Strangers, kteří krom tématu na němž staví, nenabídnou už nic jiného, nebo třeba Mother's Day či Secuestrados, v nichž je kamenem úrazu hlavně neschopnost tvůrců ukočírovat slibné rozjezdy). V poslední době mne však docela zaujal komorní Home Sweet Home, a líbila se mi thrillerově zábavná Očista (The Purge), těžící ze scifistické premisy. You're Next je možná ještě o chloupek lepší. Sice tu časem může trochu vadit poměrná nezničitelnost jedné z postav, ta je ale v podstatě nezbytným hnacím motorem napětí v druhé polovině filmu. O to víc je škoda promarněné šance v samotném závěru, kdy by vypnutí onoho motoru zanechalo film i dojmy z něj zcela vyvážené. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

You're Next se daří zábavně reflektovat žánrová schémata, aniž by přitom sklouzával k sebeuvědomělé ironii (jako třeba Chata v horách). To samo o sobě dnes považuju za slušný úspěch. Nechci prozrazovat nic ze zápletky, protože nejlepší je nevědět skoro nic, ale v zásadě se tady některé klíčové atributy slasherů dostávají do střetu s realismem typickým pro mumblecore poetiku a vede to k přehodnocování určitých hororových pravidel a jejich dopadů. Je to ale všechno poměrně nenásilné (ve smyslu toho přehodnocování, gore tu rozhodně je!), pro někoho možná téměř nezřetelné a hlavně se to skoro celou dobu - minimálně od chvíle, kdy začne rodinná večeře - veze na hodně vtipné vlně černého humoru, které se z poslední doby nejvíc blíží Friedkinův Killer Joe. Jasně, expozice by mohla být svižnější a některé herecké výkony přesvědčivější (na druhou stranu Swanbergovi tady ta idiotská role dost svědčí a Sharni Vinson je ultimátní), ale graduje to zvlášť ke konci parádně a celkově vzato je to hodně svěží a funkční. (kino, Vue West End Cinema London) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přehypeovaný tupý home invasion slasher, u kterého stejně jako u podobné OČISTY platí, že kdyby se nijak zvlášť sympatické nebo snad zajímavé postavy nechovaly jako idioti a neustále nesmyslně neopouštěly skupinu, aby mohly být krvavě zavražděny (jako by z nich všechnu inteligenci vysála nadstandartně schopná final girl), film by skončil dřív, než začal. A rádoby šokující závěrečné vysvětlení mě fakt do kolen nedostalo. Ale spíš asi nejsem úplně cílovka, když mi ke štěstí nestačí jen pár masopustních masek a rozmlácených hlav. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánrových přesahů velmi zdařilý snímek, kterému podkopává nohy zejména nevyrovnané tempo v prostřední části, několik zbytečných scén a nepříliš přesvědčivé výkony některých představitelů. Výborný je film zejména ve své doslovnosti, kdy úmyslně dodržuje některá žánrová pravidla, nechává diváka klepat si na hlavu, aby se v závěru dal daným scénám své opodstatnění. Bohužel podobným způsobem nedokáže potěšit vždy. Asam Wingard též velmi obratně pracuje s nadhledem, jenž se stupňuje spolu s narůstající stopáží. V závěru se mu daří dosáhnout téměř až žánrových met splatteru, nicméně vzhledem k neustále hrozícímu nebezpečí nenechá diváka vydechnout. Komediálnost totiž krom úsměvů vzbuzuje nečekanou bezradnost a značně zaskakuje divákovu předvídavost. Skladba Looking for the Magic skvěle oscilující mezi vážností a nadhledem, a tím perfektně doplňující tento snímek, má velkou šanci zapsat se zlatým písmem mezi nejznámější hororové songy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jehňátko, lištička a tygřík si chtějí hrát na jezinky, aneb další kousek do thrillerové škatulky, kde nepochodíte s větou: „Nechci se chovat neuctivě, ale byli by jste tak laskaví a opustili náš dům?“ Wingard si pohrává s žánrovými přesahy takovým způsobem, že občas není poznat, jestli se jedná o nadsázku, či nechtěnou idiocii vepsanou do vínku postav (viz. výběh naboso z domu se slovy „umím 5 km za 23 minut"), kamera je otravně roztěkaná a hudba místy připomíná syntezátorové počátky Michaela Manna. Když si připočtete mrzkou originalitu, laciné lekačky či pocit lhostejna nad osudem postav a k tomu se trochu zajímáte o hokej, možná dojdete k závěru, že větu: „You´re Next!“ uměl účinněji použít bývalý zadák NHL Scott Stevens.. Stále tak v žánru host do domu, smrt do domu trvá „Looking for the Magic“ (nejblíže mu byl Peckinpah se svými Straw Dogs).. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Konec (resp. závěrečná dvacetiminutovka) to malinko pozvedne. Atmosféra je ale až na pár střípků poměrně slabá, takže ač jsou mordy pěkně křupavé a chutné, nějaký strach, nedej bože napětí se nekoná. A první zvrat už okatější být nemohl. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů, kde velká hromada anonymních postav v rozhodujícím momentu hystericky řve a dělá vše pro to, aby zemřeli oni i jejich milovaní (první pokus o útěk, chození k oknu, odvádění těch citlivějších do jiných pokojů, aby se z toho vyspali apod.). Velké překvapení bude pozornějším jasné cca po 20 minutách. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

S těma maskama měli jít radši na maškarní... Hrozná rutina, myslel jsem, že tam toho žánrovýho "sebeshazování" bude mnohem víc. 60% ()

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama