Reklama

Reklama

Poté, co se s úspěšným grafikem rozejde dívka, se jeho dříve záviděníhodný život promění v čiré zoufalství. Charles (Charlie Sheen) je úspěšný grafik, který díky své slávě, penězům i šarmu vede zdánlivě perfektní život. Když se s ním však náhle rozejde jeho velká láska, nevyzpytatelná kráska jménem Ivana, Charlesův život se rázem rozpadne a on se zmítá v sestupné spirále pochybností, zmatku a sebereflexe. S pomocí svých věrných bližních – Kirbyho, Saula a sestry Izzy – se vydává na trnitou cestu sebepoznání, na které se musí smířit se životem bez Ivany. Film vyvolává otázku: Je možné někoho milovat a nenávidět zároveň? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (23)

Jungolink 

všechny recenze uživatele

Joseph Campbell kdysi řekl: „Pokud se zeptáte umělce, co vlastně jeho dílo mělo znamenat či symbolizovat, a on Vás chce urazit, tak Vám to do nejposlednějšího detailu vyloží.“ U tohoto snímku bych docela rád udělal výjimku a klidně bych si jej vysvětlit nechal. Například: v čem vlastně spočívalo ono prozření? V (znovu)objevení veršů Miro Žbirky „čo bolí, to prebolí“? Za 86 minut hrubého času bych čekal víc, než toto vskutku šokující zjištění a vtipně ujeté výjevy z imaginace hlavního protagonisty. ()

anotherdm 

všechny recenze uživatele

Skvělej scénář. Stejně jako u CQ držely film nad vodou scény z Dragonfly, i tady jsou zábavnější a kinematograficky vděčnější surrealistický sekvence odehrávající se v hlavě hlavního hrdiny. Celkově film docela dobře šlape, jenom se občas nelze ubránit dojmu (stejně jako u CQ), že přehnaná stylizace zabíjí lehkost a poetiku, který chtěl Coppola dosáhnout, což v konečnym důsledku může vést k absolutnímu mišmaši.)) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto naozaj nie. Štýl akým bol podaný tento film ma vôbec nezaujal a nebavil. Odhliadnuc od toho, že ani príbeh nebol nič extra, tak aspoň nejaký zaujímavejší spôsob prezentácie by tom určite prospel. A rozhodne by som to neoznačil ako komédiu, vlastne ani drámu. Netuším ako by som charakterizoval tento žáner. Tá Charlieho predstavivosť a zasnívanosť bola fakt poriadne odveci. Ale aspoň soundtrack bol znesiteľný + tá scénka s indiánkami bola asi vrchol celého filmu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen..........já ho miloval, uctíval, líbal zem na kterou vstoupil. Sháněl jsem každý film, i ten ve kterém se jeho účinkování počítalo na pouhé minuty. Četa, Žhavé výstřely, První liga, Mladé pušky, Wall Street, Kluci od vedle......byl to můj král. Pak se však, asi tak v půlce devadesátých let, něco zlomilo. Zítra se žením, Zeptejte se Cindy, Řeč peněz, Teror......snímky jejíž bytí bych častoval přídomkem zbytečné. A naprosto zbytečné (tedy alespoň pro mne) je i sebereflexní Prozření Charlieho Swana III. Nemyslete, Charlieho mám pořád rád, Všichni starostovy muži, Dva a půl chlapa, ale pominuli 3 a 4 pokračování Scary Movie, tak co se týče celovečerních filmů se nemáme za posledních dvacet let o čem bavit!?!?!? ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Roman Coppola spolupracoval s Wesem Andersonem na scénářích The Darjeeling Limited, Moonrise Kingdom a na kraťasu Castello Cavalcanti. A je to znát. Ze snímku A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III vyzařuje velmi podobná atmosféra protkaná lehce úsměvnou melancholií. Postavy jsou příjemně podivínské a Coppolova režie je osobitá, ale zároveň podobně hravá a krásně ujetá jako u (mého oblíbence) Andersona. Zde tu hravost podtrhuje i fakt, že hlavní postava je snílek obdařený bujnou fantazií a tak není nouze o prolínání "skutečného světa" s roztodivnými sny a představami. Jak jsem od tohoto snímku téměř nic nečekal a vzhledem k hodnocení jsem se ho i trochu bál, tak jsem byl strašně mile překvapen. Zasloužené 4*, ale nesedne to každému... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama