Reklama

Reklama

Stuff

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1992, 12 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní dokument o domě kytaristy Red Hot Chili Peppers Johna Fruscianteho z dob jeho závislosti na opiátech, kdy svou domovskou kapelu opustil. I přes výraznou stylizaci je snímek autentickým dokladem chaosu, v němž tehdy mladý umělec žil. Ve filmu, který spolurežírovali herec Johnny Depp a zpěvák Gibby Haynes (mj. Butthole Surfers), se mihne i guru LSD Timothy Leary. (J.Connor)

(více)

Recenze (7)

eLeR 

všechny recenze uživatele

John Frusciante je výborný gitarista (to viem), je to vskutku krásny chlap (teda vždy sa mi pozdával), ale toto som o ňom vôbec netušila. Na aké dno dokáže človek padnúť (vlastnou vinou), a potom sa z toho bahna vyhrabať (vlastnými silami). Materiál, ktorý by mohli púšťať deťom na školách, veľmi poučné, veľmi silné. Ako filmový počin nič ohromujúce, ale veľká výpovedná hodnota. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Docela solidní mikro sondička do života umělce a narkomana. Škoda, že není moc rozumět voiceoveru. Doporučuji shlédnout v kombinaci s interview s Frusciantem z roku 1994 (ne ani tak kvůli obsahu, ale jeho zevnějšku). Spolurežíroval a produkoval zpěvák Butthole surfers Gibby Haynes. "Kill pigs by letting them become shits peanuts." ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Mansonovo sAint, akorát real shit. Depp s Haynesem a Learym se šli na pozvání sesmažit k Frusciantemu, ten se na to i slušně oblík, ale když dorazily na místo, tak jim ztěžkly nohy, natočili hostitelův bejvák a poslali do éteru jako vlastní art. Samozřejmě krom Learyho, kterej si prostě přišel dát papír a taky, že si ho dá, kurva. Lol, kámoše si nevybíráš. Fascinující náhled do 90s crackhousu se zbytečnými postprodukčními efekty v první půlce. Ten barák mluví za sebe. Důkaz toho, že ať vypadá život a barák skutečného hudebního nadšence jakkoli, kytary jsou vždy na stojanech a desky seřazený v poličkách. ()

Reklama

Reklama