Reklama

Reklama

Můj otec George Voskovec

  • angličtina My Father George Voskovec
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film přibližuje osobní život a uměleckou kariéru Jiřího Voskovce od jeho příchodu do Spojených států v roce 1950 až po jeho úmrtí v roce 1981. Film je vyprávěn z pohledu jeho mladší dcery Gigi, která po letech zjišťuje kdo byl její otec Jiří-George Voskovec. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film těžící ze svého opravdu zajímavého obsahu, propadající však svou formou...tak nezáživně pojatý snímek o tak pozoruhodné osobnosti, jakou bezesporu Jiří Voskovec byl, se jen tak nevidí... O to větší škoda, neb v obecném povědomí o biografii pana Voskovce je doba po jeho druhé emigraci do Spojených států víceméně jen nezmapovaným bílým místem... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obdobně průměrný dokument jako Písničkář, který nezemřel. Důležitost sdělení je mnohem důležitější, než vytříbená forma. Ony všechny ty zahraniční kariéry našinců mají vždycky limitovanou recepci, takže jakákoli informace, dokument, kniha, cokoli, má svou hodnotu. K dokumentu o americké kariéře Voskovce jsem se vrátila po představení Korespondence V + W, která bude letos v Divadle Na zábradlí po cca 300. repríze končit. Člověk ten houževnatý obsah docení až v momentě, kdy mu dojde, že Voskovec vlastní paměti (ani svůj vysněný román) nikdy nedokončil, takže nám toho po něm v takto celistvé formě zas tolik nezůstalo. Proto ta všeobecná láska k dopisům (stejně jako všeobecné neporozumění jeho exilu). ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pro mne zcela objevný dokument, ze kterého jsem se o Jiřím Voskovcovi, jeho životě v Americe a jeho vztazích k dětem, svým ženám a Janu Werichovi dověděl spousty nových věcí a hlavně souvislostí. Příjemné překvapení, navíc i příjemně podané. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentu o Voskovcovi neni mnoho. Kouzelna je navsteva jeho adoptovane dcery v centru Prahy v divadle tatinka.Zaujala me Voskovcova prijemna ptrdstava nic nedelat, cist si knizku a obcas premyslet. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jako film skutečně nic moc (už jen ten příšerně zvolený hudební podkres), ale jako výpověď o velké osobní tragédii jedné z největších legend českého kulturního prostředí to za vidění určitě stojí. Paralelní příběhy Voskovce a Wericha, kteří oba dva prožívali určitý typ nesvobody na různých stranách železné opony by vydal na celovečerní film. Nebo lepší dokument... ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem televizní verzi. A bavila mě. I když si dovedu představit, že to mohlo být trochu faktograficky bohatší. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ne tak špatný dokument, který přináší hodně zajímavých a pro mě neznámých informací o životě československé legendy v zámoří. Je to takové smutné poslouchat, jak neměl u filmu šanci kvůli svému přízvuku a vůbec celý ten jeho nelehký úděl. Škoda je, že se Rudinská nezabývala jeho názory na Werichovu normalizační a režimní tvorbu, to by možná bylo hodně zajímavé. Úžasné je, když se čtou ty jeho dopisy a pod tím běží fádní anglické titulky - takhle jsem pochopil, jak moc ho bolelo, že zkrátka nemůže tak často mluvit česky. Do kina se ale dokument moc nehodí, protože technicky není zas na takové úrovni a plátno je dost nemilosrdné. Kolem a kolem docela vyvedené dílko, které má svoje místo v televizi. 60% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Za jediný dokument o Voskovcovi za oceánem se sluší než poděkovat, za "přivezení dcer do Prahy" taktéž... Ke kontroverznímu tématu zda byl nebo nebyl Voskovec za oceánem nešťastnej a zda se mu po ČR stýskalo... dodám: Voskovec ve svých pamětech uvádí že si zde (na planetě) připdal vždy jako cizinec,ať už byl kdekoliv měl pocit že by měl být jinde...(sakra že tomu rozumím).Druhá věc je že když potkáte svou soulmate a tou byl pro Voskovce Werich a nemůžete s ní být je to velkej průser...takže myslím že ho nejvíc bolelo to že nemůže být s Jeníčkem, než to že nemohl být v Praze či na Sázavě...Proto taky jasně po smrti Wericha řekl, že skončil důvod tu být...a chvilku po něm ač v mnohem lepší fyzické kondici umírá... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Určitě důležitý doplněk k četbě Korespondence V&W – jednak je fascinující vidět ukázky Voskovcovy americké herecké práce a druhak a hlavně si očima jeho blízkých lehce poupravit obrázek o jeho tamním životě a vztazích, jak je vykresloval v dopisech Werichovi. Za zkouknutí stojí i kompletní výpovědi Formana a Havla v bonusech (Suchý tradičně mluví víc o sobě než o Voskovcovi, ale je aspoň milej). Filmařsky bohužel šedivý průměr, který pár atmosférických záběrů Manhattanu nespasí. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ten tajemnější. Z klání klaunů. Osudu schovanější. Přesazen ze sladkých sázavských, do slavných, slaných vod. Vozkou, který přetáhl, rozpojil odpoutané. Pány opon. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dokument o Jiřím Voskovci,který tu už dlouho chyběl a který mapuje jeho život v USA.Divák se z něho dozví spoustu nových a zajímavých věcí(jak se například nemohl uplatnit ve filmu,kvůli svému přízvuku),které Voskovec po příchodu do Ameriky zažíval a hodně o tom,co dělal a jak se uplatnil třeba na divadelní scéně(včetně několika ukázek jeho skvělého divadelního herectví).Osobně jsem se dozvěděl spoustu nových informací,nejen o Jiřím Voskovci,ale i o jeho životě v zámoří a jeho práci.Tohle už mělo být natočeno dávno,,protože Jiří Voskovec bezesporu patří mezi československou hereckou elitu.Režisérka Libuše Rudínská prokládá pohled na Voskovcův život rozhovory s lidmi,kteř ho znali a mapuje tak částečně i jeho emoce,chování a sny.Trochu mi tu scházela(pro srovnání)linie Werichovy tvorby po odchodu Voskovce do Ameriky.I když je to známé,patřilo by to sem.Jinak co se týče technických kvalit dokumentu,musím říct,že do kin se moc nehodí,neb na velkém plátně je vše vidět a slyšet a tenhle film technicky patří do velmi slabého průměru,jak co do kvality obrazu,tak do kvality zvuku,takže se hodí spíše do televize,kde by si ho ale většina lidí neměla nechat ujít.Opravdu se hodně dozví.Protože mi tam nějaké informace sem a tam scházely a technicky se nejedná o žádný zázrak,koukám-li na to,jako na film pro kino,dávám 70% a Amerika je holt Amerika. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

To,že dávám tak malé hodnocení,neznamená,že bych nectil pan Voskovce,ale ten dokument byl vážně nuda. ()

danek22 

všechny recenze uživatele

Bylo to nic moc a to přeci nejde, když je to dokument o Voskovcovi. A to jsem v hodnocení ještě mírný z úcty. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád,že se Voskovec nevrátil a nehrbil se tu jako Werich,ktrerý by komoušům podepsal cokoliv,jen aby si mohl semtam vrznout. ()

UncleSam 

všechny recenze uživatele

Slavnostní premiéra v Lucerně byla příjemným zážitkem :) Dokument samotný je zajímavý a překvapivě hodně osobní. Na můj vkus ale trochu moc americký... ()

Looka 

všechny recenze uživatele

100% Hodnotím spíše informační hodnotu než technické zpracování. Jediné co na mne působilo strojeně bylo finální rozprášení popela ala Big Lebowski, to si mohli potomci nechat do soukromí. ()

Reklama

Reklama