Reklama

Reklama

Můj otec George Voskovec

  • angličtina My Father George Voskovec
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film přibližuje osobní život a uměleckou kariéru Jiřího Voskovce od jeho příchodu do Spojených států v roce 1950 až po jeho úmrtí v roce 1981. Film je vyprávěn z pohledu jeho mladší dcery Gigi, která po letech zjišťuje kdo byl její otec Jiří-George Voskovec. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (24)

anli 

všechny recenze uživatele

Dokument o Jiřím Voskovci,který tu už dlouho chyběl a který mapuje jeho život v USA.Divák se z něho dozví spoustu nových a zajímavých věcí(jak se například nemohl uplatnit ve filmu,kvůli svému přízvuku),které Voskovec po příchodu do Ameriky zažíval a hodně o tom,co dělal a jak se uplatnil třeba na divadelní scéně(včetně několika ukázek jeho skvělého divadelního herectví).Osobně jsem se dozvěděl spoustu nových informací,nejen o Jiřím Voskovci,ale i o jeho životě v zámoří a jeho práci.Tohle už mělo být natočeno dávno,,protože Jiří Voskovec bezesporu patří mezi československou hereckou elitu.Režisérka Libuše Rudínská prokládá pohled na Voskovcův život rozhovory s lidmi,kteř ho znali a mapuje tak částečně i jeho emoce,chování a sny.Trochu mi tu scházela(pro srovnání)linie Werichovy tvorby po odchodu Voskovce do Ameriky.I když je to známé,patřilo by to sem.Jinak co se týče technických kvalit dokumentu,musím říct,že do kin se moc nehodí,neb na velkém plátně je vše vidět a slyšet a tenhle film technicky patří do velmi slabého průměru,jak co do kvality obrazu,tak do kvality zvuku,takže se hodí spíše do televize,kde by si ho ale většina lidí neměla nechat ujít.Opravdu se hodně dozví.Protože mi tam nějaké informace sem a tam scházely a technicky se nejedná o žádný zázrak,koukám-li na to,jako na film pro kino,dávám 70% a Amerika je holt Amerika. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Špatně uchopený a zrežírovaný dokument o JV. Stálo to za obsáhlejší a hlubší sondu do jeho života, zhodnocení díla, vztahu s rodnou zemí, jeho názory na situaci v Čechách, co prožíval, jak těžce se "aklimatizoval", vztah s českou menšinou, herci, myslím, že Voskovce znala dalece větší škála lidí a obraz jen pár z nich, nedá ucelený obraz/představu o tom, kdo to ve skutečnosti byl a co pro českou kulturu udělal a co jí zanechal ... Jinak žluté titulky jsou pro mě v dokumentech smrt, já je prostě nevidím. 1-2* ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Určitě důležitý doplněk k četbě Korespondence V&W – jednak je fascinující vidět ukázky Voskovcovy americké herecké práce a druhak a hlavně si očima jeho blízkých lehce poupravit obrázek o jeho tamním životě a vztazích, jak je vykresloval v dopisech Werichovi. Za zkouknutí stojí i kompletní výpovědi Formana a Havla v bonusech (Suchý tradičně mluví víc o sobě než o Voskovcovi, ale je aspoň milej). Filmařsky bohužel šedivý průměr, který pár atmosférických záběrů Manhattanu nespasí. ()

Terr.ka 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost nezáživný dokument ze kterého se dalo vytěžit maximum, ale z nějakého důvodu se tak nestalo. Jediné v čem jsem se naprosto utvrdila bylo to, že Christine byla opravdu blbka první třídy ( hodně slušně řečeno z nějakého zdravého respektu ke každému člověku ) a to je na 75 minut dlouhé trati dost krátké zjištění :) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jako film skutečně nic moc (už jen ten příšerně zvolený hudební podkres), ale jako výpověď o velké osobní tragédii jedné z největších legend českého kulturního prostředí to za vidění určitě stojí. Paralelní příběhy Voskovce a Wericha, kteří oba dva prožívali určitý typ nesvobody na různých stranách železné opony by vydal na celovečerní film. Nebo lepší dokument... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama