Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

FIlm zajímavej, ale abych ho mohl nazvat i „poučnej“ a udělal si z něj závěr, musel by být podle skutečnosti. Takhle vidím jen fikci a bez hlubšího kontextu nevím, kdo je parchant – v průběhu filmu se navíc mé názory měnily – muslim, právnička, jedna agentrura, druhá agentura... ok, ale co je za tím? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,237,855Tržby Celosvetovo $35,047,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $297,513 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $927,684 //počet predaných kusov ?║ škoda toho komorného prevedenia, príbeh má čosi do seba aj herci sú skvelý ale k lepšiemu výsledku chýba o niečo hútnejší živelnejší dej /60%/ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najhľadanejší muž je tak trochu zaujímavý film aj pre bežného diváka. Určite tomu napomáha aj príbeh zo súčasnosti. Aj teraz si to vyžaduje pozorného diváka pri plnej sile, pretože prípadná únava vám to poriadne skomplikuje. Dôležité informácie a momenty buď zachytíte, alebo máte proste smolu. Film sa však podobne necitlivo ako k divákom správa aj k postavám. Philip Seymour Hoffman vo svojej poslednej hlavnej úlohe predviedol nadštandardne kvalitný výkon. Ak máte radi špionážne filmy a hľadáte niečo realistické a inteligentné, nebudete ľutovať. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Serióziní špionážní talky thriller z evropského prostředí, který je vystavěný na nekompromisních hereckých výkonech a pesimistické drama zápletce-pointě. Akce zde moc nenajdete, takže kdo nevydrží dvě hodiny sledovat dialogy, ať se od tohoto drží dál. Jako poznámku bych doplnil, že začínám být averzní na Willema Dafoea, je to už několikátý film, ve kterým mě ten jeho špiclovský xicht nasral. Jinak fajn zábava na aktuální téma dneška - terorismums. 75% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Bez debaty dôležitý film, ktorý nahliada na globálny hon na teroristov a spravodajské služby trochu inak, než sme zvyknutý. Tam, kde iní prezentujú túto poľovačku ako rafinovanú hru, Corbijn na ňu poukazuje ako na rizikový podnik, v ktorom nič nie je isté a jeden chybný krok môže znamenať definitívny koniec. Nesúdi, ale poukazuje na fungovanie vnútropolitických relácií a skutočnej špionáže, ktorá je často manipulovaná k žiadanému výsledku alebo má zviazané ruky. To spolu s nečiernobielym pohľadom z druhej strany barikády utvára celistvý obraz o modernom boji s terorizmom, z ktorého sa stáva výhodný biznis obchádzajúci zákony, manipulujúci s hráčmi v prednej línii a preťahujúci dôležité persóny na svoju stranu šachovnice. Skvele zvolené herecké obsadenie, pedantná, sústredená réžia a zručné remeselné prevedenie z neho robia jeden z najkvalitnejších špionážnych thrillerov súčasnosti. Deziluzívny drastický záver zážitok ešte umocňuje. 85% P.S.: Metafora rybolovu je dokonalá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)
  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama