Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Freza77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natáčení v opravu úžasné krajině, kterou minuluji a rád se tam vracím. Spousta místních rádi vzpomínají na natáčení. Škoda je, že chata ve které bydlela teta Modravy je zbourané. Nějaky pražák prý koupil pozemek i s chatou, pak si pozval statika, který konstatoval zbourání chaty po tom co ji koupil a že si tam udělá biofarmu, tak uvidíme. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic (moc). Z herců i "herců" se snažila jen rázná Soňa Norisová, po režijní stránce mě to nezaujalo vůbec (i záběrů na šumavská panoramata se člověk přejí, je-li jich příliš a jsou-li zoufale statické) a co si myslet například o postavě policisty, který je podle scénáře rodilým Šumavanem a přitom jej hraje člověk s velmi silným slovenským přízvukem? Na tenhle seriál se rozhodně dívat nebudu, a tak hodnotím jen jeho chabý pilotní díl. Těm, kterým se líbil, ale bez jakékoliv škodolibosti doporučuji Soukupovu starší Drsnou planinu - s pohraničníky místo policistů. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem si myslel že jde o pilotní díl seriálu - a jako takový by "Policie Modrava" byla mnohem snesitelnější. Jako jednorázový počin honí však tvůrci mnoho zajíců najednou a to ještě nepříliš úspěšně. Kromě řešení kriminálních kauz se snaží o jakýsi vhled do osobního života členů policejního oddělení, ale všechno jen nakousnou a "soukromá dramata" vzápětí vyzní do ztracena. Zároveň je tu venkov vykreslen bezmála jako cizí planeta obydlená z velké části primitivy neschopnými kloudného vyjádření (rodina mentálně zaostalé dívky) nebo přímo karikaturami, které ukazují jak si někteří jedinci představují "vesnický burany" (Véna Kurva, poustevník - inženýr kradoucí svůj vlastní vercajk atd. atp.) Unylý a značně vlezlý hudební motiv celkový dojem z filmu rozhodně nevylepší. Pro Soňu Norisovou mám odjakživa slabost, lokality kde se natáčelo dobře znám a mám rád, ale u mne to za víc než za ty dvě * nebude... ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že jsem z Prahy, kde se divní lidé rozprostřou v davu, ale tady scénárista vytvořil malou vesnici, kde je magorů až na půdu. Takže vše je postaveno na hloupých postavách, ještě hloupějších dialozích a děj se tahne jak Lovosice. Detektivky náš filmový průmysl uměl a v mnoha případech dodnes umí, a tak doufám, že Policie Modrava je jen špatný vtip. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Slabota. Velmi levně vypadající film. Navíc spíchnutý horkou jehlou - na filmu je až bolestně vidět, v jakým fofru byl natočen. Přitom celá ta kriminální historka je celkem ucházející. Teda není to žádná pecka, ale má to hlavu a patu, což stačí. Velký problém ovšem je, že herci prachbídně ochotničej. A to by přitom možná i měli co hrát, ale to by si s tím musel režisér dát víc práce. A na to evidentě nebyly peníze a tím pádem ani čas. Jedině o Soně Norisové se dá říct, že se snaží hrát a docela ji to i jde. Dalším kladem filmu je Šumavská příroda. Díky tomu dávám tak vysoký hodnocení, páč jinak je to opravdu slaboučkej film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Reklama

Reklama