Dívám se dívám, že pilot k seriálu to neevokovalo jen mě a máme pravdu. Že by se nova bála svého Soukupa? Nečekaně decentní. 50%.(20.10.2011)

• Radek99

Policie New York, Policie z New Orleans , Policie Hamburk, Policie Modrava...ta sestupná tendence je, doufám, zřejmá...(16.10.2011)

Vzhledem k tomu, že nejspíš jde o pilotní díl k (nejspíš nerealizovanému) seriálu, budu hodně hodnej. Na malém prostoru se rozehrává zbytečně mnoho zápletek, které díky úsporné stopáži zákonitě nejdou úplně rozplést, postav mnoho, charaktery postav nevýrazné. Jinak pěkná šumavská atmosféra, pěkná Soňa Norisová (tu kapitánku jsem jí docela i věřil) a celkově pěkná oddechová podívaná. Jaroslav Soukup se vrátil, ne sice na výsluní, jako spíše do podvědomí diváků, že ještě nepatří (či nechce patřit) do propadliště filmových dějin. 50%.(1.11.2011)

• Vitex

No.. průser..(9.10.2011)

• Crocuta

Původně jsem si myslel že jde o pilotní díl seriálu - a jako takový by "Policie Modrava" byla mnohem snesitelnější. Jako jednorázový počin honí však tvůrci mnoho zajíců najednou a to ještě nepříliš úspěšně. Kromě řešení kriminálních kauz se snaží o jakýsi vhled do osobního života členů policejního oddělení, ale všechno jen nakousnou a "soukromá dramata" vzápětí vyzní do ztracena. Zároveň je tu venkov vykreslen bezmála jako cizí planeta obydlená z velké části primitivy neschopnými kloudného vyjádření (rodina mentálně zaostalé dívky) nebo přímo karikaturami, které ukazují jak si někteří jedinci představují "vesnický burany" (Véna Kurva, poustevník - inženýr kradoucí svůj vlastní vercajk atd. atp.) Unylý a značně vlezlý hudební motiv celkový dojem z filmu rozhodně nevylepší. Pro Soňu Norisovou mám odjakživa slabost, lokality kde se natáčelo dobře znám a mám rád, ale u mne to za víc než za ty dvě * nebude...(13.10.2011)

• triatlet

Venca Straka ve filmu Na pytlácké stezce byl mnohem věrohodnějším detektivem než mordparta z Modravy. Pytláctví, znásilnění, vražda v jednom balení. Na Šumavu a Soňu se ale hezky dívá...(13.10.2011)

Překvapivě dobré, ačkoliv seriály nesleduju a ani to nezamýšlím, tohle by mělo šanci. "Na vině" je především milé prostředí Šumavy, kam našinec cyklista vždy rád zavítá. Drobná připomínka - Filip Tomsa v pilotu opravdu nehrál.(20.11.2011)

• blackrain

Velké zklamání. Herci v podstatě neměli co hrát, protože jim nebyl dán na tak malém prostoru potřebný čas k vyjádření a vývoji, takže jejich postavy byly moc ploché a navíc se Nově podařilo udělat z lidí trvale žjijích na Šumavě burany a tupce, kteří mlatí své ženy a mluví sprostě. Lidé žijící na horách mají skutečně jinou povahu než lidé žijící třeba v Praze, ale tady mi to přišlo trpané. Série zločinů, které se tu řešili mi přišly až moc překombinované. Jako by se někdo snažil, co nejvíce událostí nacpat do krátkého času. Jelikož na Šumavu dlouhá léta jezdím, tak jsem se zaměřila na identifikovaní míst, kde se točilo a příběh mě přestal zajímat. Ty záběry na zachmuřené lesy mě potěšily a srdce při nich radostí zaplesalo, protože Šumavu miluju. Neškodilo by, kdyby se tvůrci pokusily natočit seriál a tohle byl jen pilot, bylo by to daleko zajímavější.(10.10.2011)

Podle mne velmi přijemné televizní pokoukání. Asi místy trochu amatérské, trochu uspěchané, přece jen tu toho najednou řešili dost. Na druhou stranu tu ale zase nebyla hluchá místa. Možná je škoda, že sympatické kapitánce nebylo dopřáno řešit další případy.(7.11.2011)

Achjo,ty český filmy-rádoby kriminálky-naprosto postrádají sebemenší napětí a nedokáží v člověku probudit vůbec žádné emoce.Tady byl celkem zajímavý příběh točící se kolem znásilnění a později i vraždy,vyšetřovatelka sympatická,příjemné prostředí (i když až moc připomínalo německé filmy),ale jak už jsem řekla,že by u toho člověk seděl a skoro nedýchal zvědavostí nad tím,KDO je pachatel,to rozhodně nehrozí.Nemá to pražádné vyvrcholení (hm,tak nám to rovnou řekněte do protokolu-hm,tak jo,měl jsem to předem promyšlený-konec).Na druhou stranu jsem to nepřepla,když u toho člověk úplně vypne mozek,dá se překousnout nulová atmosféra a slabý scénář.Tři hvězdičky z milosti za to,že jsou daleko,ale daleko horší české filmy(což je vážně smutné)..(9.10.2011)

• Colonist

Pilotní film k seriálu, který nakonec nevznikl, sám o sobě obstát nemůže. Takto se jedná jen o lacinou televizní detektivku béčkové kvality. Sice je to pořád lepší než poslední dva Soukupovy filmy, ale to je jako říct, že tenhle bobek je lepší než tamta dvě velká lejna. Snad nikdy nepůsobil snímek natočený v přírodních exteriérech tak studiově. Zkrátka nuda, mizérie a mrhání filmového materiálu.(22.10.2011)

• WoWoW

Začnu tím, že jsem z Prahy, kde se divní lidé rozprostřou v davu, ale tady scénárista vytvořil malou vesnici, kde je magorů až na půdu. Takže vše je postaveno na hloupých postavách, ještě hloupějších dialozích a děj se tahne jak Lovosice. Detektivky náš filmový průmysl uměl a v mnoha případech dodnes umí, a tak doufám, že Policie Modrava je jen špatný vtip.(9.10.2011)

• laky158

aneb jak to určitě nefunguje..(13.10.2011)

• Goldbeater

Achjo. Policie Modrava má prakticky stejné problémy jako nedávná Expozitura. Děj je strašně předvídatelný a místy až příliš připitomělý. Hlavní hrdinka je vysoce nesympatická a navíc zde z jejího hereckého umění (pokud nějaké existuje) není nic vidět. Záporáka a falešného záporáka rozeznáte na první pohled a navíc tu neni skoro nic originálního. Opět špatný pokus o zajímavý krimifilm. Aspoň to prostředí je pěkné, ale od toho tenhle snímek natočen nebyl.(10.10.2011)

jestli náhodou tady tu kritiku nepíšou zastánci "Ordinace v růžové zahradě" a mají strach o svůj "nedokonalý seriál"! Jelikož je to asi jediné co dokážou během jediné hodiny pochopit, prostě lehký děj... A mají strach aby místo toho netočily Modravu. Nicméně, netvrdím že je to něco extra ale rozhodně je to natočeno "odlschool" stylem a to poslední dobou chybělo..... pomalé tempo...(10.10.2011)

Mám ráda Soňu Norisovou, takže díky ní jsem se na to vrhla. Příroda je nádherná a že jsou postavy jak z Doktora z hor jsem taky přežila. Krátké dialogy se na Nově hledají lupou, jen konec by to chtělo překvapivější.(10.10.2011)

• Ferinka

To byl jako televizní film? já si celou dobu myslela, že první díl nějakého seriálu... Zvláštní(23.10.2011)

Slabota. Velmi levně vypadající film. Navíc spíchnutý horkou jehlou - na filmu je až bolestně vidět, v jakým fofru byl natočen. Přitom celá ta kriminální historka je celkem ucházející. Teda není to žádná pecka, ale má to hlavu a patu, což stačí. Velký problém ovšem je, že herci prachbídně ochotničej. A to by přitom možná i měli co hrát, ale to by si s tím musel režisér dát víc práce. A na to evidentě nebyly peníze a tím pádem ani čas. Jedině o Soně Norisové se dá říct, že se snaží hrát a docela ji to i jde. Dalším kladem filmu je Šumavská příroda. Díky tomu dávám tak vysoký hodnocení, páč jinak je to opravdu slaboučkej film.(10.10.2011)

Objektivní názor na vzkříšení rady Vacátka z kozama nemám, protože se mi líbí Soňa Norrisová. Tak jsem to zkousnul a docela se mě to líbilo. Nedovedu prohlásit, zda se mi líbil detektivní příběh Soukupův nebo Soňa na obrazovce. Ale v každém případě jsem vydržel až do konce. Stává se to málo.(30.12.2011)

Dobře, možná se to vhledem k mému hodnocení nebude tak úplně zdát, ale vážně mě mrzí, že z tohohle televizního filmu nakonec nevznikl seriál (jak totiž původně měl). Více než kde jinde je totiž cítit doslova na každém kroku, že všechny tyhle spletité vztahy a otázky nelze vyřešit za 66 minut, ale minimálně za "několikrát 66 minut". Vážně mě mrzí, že Nova nakonec od tohohle projektu z důvodu vysoké ceny upustila, protože po dlouhé době tu mohl vzniknout kriminální seriál v příjemném prostředí, se sympatickou hrdinkou a co je na kriminálky posledních let neobvyklé, krom hlavního případu (vražda) se řeší i několik dalších věcí (třeba se hledá otec).(11.10.2011)

<< předchozí 1 2 3