Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Soňu Norisovou sice pokládám za jednu z našich/vašich nejpohlednějších a překvapivě schopných (je-li vhodně obsazena) hereček, ale u tohohle pilotu nemůžu říct nic jiného, než že to byl pokus o Julču Leskot ze Šumavy. Neurazí, ale ani nepotěší, a říkat, jestli rozhodnutí netočit regulérní seriál bylo dobré nebo špatné, se dá při patřičném srovnání s aktuální nabídkou TV programů zargumentovat tak i zcela naopak. Faktem nicméně je, že to čeští respektive českoslovenští televizní detektivkáři kdysi uměli podstatně líp. 60% za to, že to vypadá celkem k světu. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že nejspíš jde o pilotní díl k (nejspíš nerealizovanému) seriálu, budu hodně hodnej. Na malém prostoru se rozehrává zbytečně mnoho zápletek, které díky úsporné stopáži zákonitě nejdou úplně rozplést, postav mnoho, charaktery postav nevýrazné. Jinak pěkná šumavská atmosféra, pěkná Soňa Norisová (tu kapitánku jsem jí docela i věřil) a celkově pěkná oddechová podívaná. Jaroslav Soukup se vrátil, ne sice na výsluní, jako spíše do podvědomí diváků, že ještě nepatří (či nechce patřit) do propadliště filmových dějin. 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic (moc). Z herců i "herců" se snažila jen rázná Soňa Norisová, po režijní stránce mě to nezaujalo vůbec (i záběrů na šumavská panoramata se člověk přejí, je-li jich příliš a jsou-li zoufale statické) a co si myslet například o postavě policisty, který je podle scénáře rodilým Šumavanem a přitom jej hraje člověk s velmi silným slovenským přízvukem? Na tenhle seriál se rozhodně dívat nebudu, a tak hodnotím jen jeho chabý pilotní díl. Těm, kterým se líbil, ale bez jakékoliv škodolibosti doporučuji Soukupovu starší Drsnou planinu - s pohraničníky místo policistů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ségry Norisovy jsou kočky, ale jak se mi dříve více líbila Zuzana, tak teď je to Soňa. Na ní se nějak neprojevuje stárnutí. Zuzka v Rebelech a dnes, to je halt rozdíl. Soňa ve Václavovi a dnes to je pořád stejná liga... Eh ale hodnoťme seroš. Seriálu škodí především četnost seriálů z policejních prostředí. Když už se i dopolední divák přesytil v šech těch námořních, podvodních, leteckých, armádních a já nevím jakých ještě vyšetřovacích služeb.. vrhla se naše tvorba na seroše z ryze domácího prostředí. Jenže i zločiny v Hostivaři a jinde asi už nejsou to pravé a tak zde evidentně padl nápad spojit přírodu, jistou odlehlost a svéráznost místních lidiček na Šumavě s krimi serošem. Zatím jsem z toho trochu rozpačitý. Na koho jsem alergický je pan TUC Tomsa, takže mám obavy, že i přes hezkou přírodu a Soňu mi tam bude křenit tahle sušenka... Zatím za tři policejní placky. * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: neokoukaní herci, kteří hrají příjemně a uvěřitelně, krásné prostředí a občas podmanivá hudba, zápletka, která postupně nabírá na intenzitě, i proto je hodně zajímavá poslední čtvrthodinka MÍNUS: nemůžu si pomoc, ale přijde mi to hodně sestříhané, sice to ve výsledku moc nevadí, přesto je to očividné a některé postavy a dějové linie mají příliš málo prostoru, slyšel jsem že z toho mohl být seriál, tak si říkám škoda, že nakonec nebyl***(Celkem 71%)***Příjemná, oddychová kriminálka s normálními typy postav, zajímavou zápletkou a uvěřitelnými postupy při jejím rozšifrování. Nehraje si na efekt a to se v dnešní době taky počítá./// PS: Opravdu mě překvapuje, že se tohle nechytlo a spousta jiných a daleko horších scénářů vesele okupuje programy televizních stanic. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Achjo. Policie Modrava má prakticky stejné problémy jako nedávná Expozitura. Děj je strašně předvídatelný a místy až příliš připitomělý. Hlavní hrdinka je vysoce nesympatická a navíc zde z jejího hereckého umění (pokud nějaké existuje) není nic vidět. Záporáka a falešného záporáka rozeznáte na první pohled a navíc tu neni skoro nic originálního. Opět špatný pokus o zajímavý krimifilm. Aspoň to prostředí je pěkné, ale od toho tenhle snímek natočen nebyl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, ačkoliv seriály nesleduju a ani to nezamýšlím, tohle by mělo šanci. "Na vině" je především milé prostředí Šumavy, kam našinec cyklista vždy rád zavítá. Drobná připomínka - Filip Tomsa v pilotu opravdu nehrál. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem si myslel že jde o pilotní díl seriálu - a jako takový by "Policie Modrava" byla mnohem snesitelnější. Jako jednorázový počin honí však tvůrci mnoho zajíců najednou a to ještě nepříliš úspěšně. Kromě řešení kriminálních kauz se snaží o jakýsi vhled do osobního života členů policejního oddělení, ale všechno jen nakousnou a "soukromá dramata" vzápětí vyzní do ztracena. Zároveň je tu venkov vykreslen bezmála jako cizí planeta obydlená z velké části primitivy neschopnými kloudného vyjádření (rodina mentálně zaostalé dívky) nebo přímo karikaturami, které ukazují jak si někteří jedinci představují "vesnický burany" (Véna Kurva, poustevník - inženýr kradoucí svůj vlastní vercajk atd. atp.) Unylý a značně vlezlý hudební motiv celkový dojem z filmu rozhodně nevylepší. Pro Soňu Norisovou mám odjakživa slabost, lokality kde se natáčelo dobře znám a mám rád, ale u mne to za víc než za ty dvě * nebude... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Venca Straka ve filmu Na pytlácké stezce byl mnohem věrohodnějším detektivem než mordparta z Modravy. Pytláctví, znásilnění, vražda v jednom balení. Na Šumavu a Soňu se ale hezky dívá... ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není se divit, že trvalo pár let, než k tomuhle pilotu přiklepli seriál. Herecky ani scenáristicky nic moc. Z herců si kromě hlavní představitelky pořádně nikoho nezapamatujete. Potom je to dost přeplácané. Řešit tři případy na ploše jedné hodiny je prostě moc, navíc se vyřeší více méně náhodou, něž nějakou policejní prací. 40 % ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Podle mne velmi přijemné televizní pokoukání. Asi místy trochu amatérské, trochu uspěchané, přece jen tu toho najednou řešili dost. Na druhou stranu tu ale zase nebyla hluchá místa. Možná je škoda, že sympatické kapitánce nebylo dopřáno řešit další případy. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Koukám jako blázen,že hlavní herečka je právě Soňa Norisová - a to z toho důvodu, že mi neustále někoho připomíná a pak mi došlo, že jde o sestru Zuzany Norisové. Abych se dostala k tématu tak těhle 66 minut života by se mi celkem hodilo zpátky, ovšem co bych asi tak chtěla od nováckého televizního filmu s béčkovými českými herci(bez urážky).Bohužel to na mě působilo jako Kriminálka Anděl spolu se vztahovými situacemi podobnými s Ulicí a hudbou na stejné brdo jako se vyskytuje v Nemocnici na kraji města. Příběh byl vykreslený málo do hloubky a vůbec ty dialogy mladé slečny,která měla jakousi vadu a nechala se zbouchnout jsem vůbec nepochytila a hrozně mě rozčilovalo jak opakuje neustále hladit a pařez a podobně( i když za to nemůže).Takže tohle byla naprostá smůla, ale mě se to prostě moc nelíbilo - odůvodnění jedné hvězdy je prosté : jsou zde i horší věci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Herci v podstatě neměli co hrát, protože jim nebyl dán na tak malém prostoru potřebný čas k vyjádření a vývoji, takže jejich postavy byly moc ploché a navíc se Nově podařilo udělat z lidí trvale žjijích na Šumavě burany a tupce, kteří mlatí své ženy a mluví sprostě. Lidé žijící na horách mají skutečně jinou povahu než lidé žijící třeba v Praze, ale tady mi to přišlo trpané. Série zločinů, které se tu řešili mi přišly až moc překombinované. Jako by se někdo snažil, co nejvíce událostí nacpat do krátkého času. Jelikož na Šumavu dlouhá léta jezdím, tak jsem se zaměřila na identifikovaní míst, kde se točilo a příběh mě přestal zajímat. Ty záběry na zachmuřené lesy mě potěšily a srdce při nich radostí zaplesalo, protože Šumavu miluju. Neškodilo by, kdyby se tvůrci pokusily natočit seriál a tohle byl jen pilot, bylo by to daleko zajímavější. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nenašla jsem jedinou sympatickou postavu, děj taky nestojí za nic, napětí byste hledali lupou. Docela tragédie, ale dokoukala jsem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu, který nakonec nevznikl, sám o sobě obstát nemůže. Takto se jedná jen o lacinou televizní detektivku béčkové kvality. Sice je to pořád lepší než poslední dva Soukupovy filmy, ale to je jako říct, že tenhle bobek je lepší než tamta dvě velká lejna. Snad nikdy nepůsobil snímek natočený v přírodních exteriérech tak studiově. Zkrátka nuda, mizérie a mrhání filmového materiálu. ()

Reklama

Reklama