Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodnímu pilotu k seriálu Policie Modrava chybí drajf. Jde tak skutečně o obyčejnou televizní detektivku, kterých se natočilo mraky a ještě mraky natočí. Napětí nikde, jen sbírání důkazů a klasické detektivní ježdění sem a tam s pár výslechy. První případ se točí kolem nesvéprávné 25ti leté dívenky, kterou někdo sbouchnul a "udělal" jí dítě. Otec dívky je pak nalezen oběšen. Pravda je však daleko a hlavní hrdinové mají co rozplétat. I přes mnohé proti to není zas tak špatné, uvidíme, zda seriál rozkvete z poměrné pochmurnosti. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: neokoukaní herci, kteří hrají příjemně a uvěřitelně, krásné prostředí a občas podmanivá hudba, zápletka, která postupně nabírá na intenzitě, i proto je hodně zajímavá poslední čtvrthodinka MÍNUS: nemůžu si pomoc, ale přijde mi to hodně sestříhané, sice to ve výsledku moc nevadí, přesto je to očividné a některé postavy a dějové linie mají příliš málo prostoru, slyšel jsem že z toho mohl být seriál, tak si říkám škoda, že nakonec nebyl***(Celkem 71%)***Příjemná, oddychová kriminálka s normálními typy postav, zajímavou zápletkou a uvěřitelnými postupy při jejím rozšifrování. Nehraje si na efekt a to se v dnešní době taky počítá./// PS: Opravdu mě překvapuje, že se tohle nechytlo a spousta jiných a daleko horších scénářů vesele okupuje programy televizních stanic. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivní příběh nic moc, tahle záležitost má ovšem velmi velké plus a to je krásná šumavská příroda kolem Kašperských Hor a velmi sympatická Soňa Norisová. Musím tedy dohromady říct, že to skřípe skoro všude a jako krimi to opravdu není příliš kvalitní, ale na pár nudných večerů to jako kulisa stačí, mně jako milovníka Šumavy, potěší každý záběr z této překrásné části naší republiky a k tomu trocha krimi je pestré zpestření. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na nový seriál, protože české "kriminálky" a "policie" mě bavily. Nesledoval jsem dění, čili jsem netušil, že se jedná o film. Škoda, protože takto bylo několik případů vměstnáno do jednoho "dílu", takže výsledek byl trošku rozpačitý. Musím přiznat, že mě překvapilo i jméno režiséra, ztvárnění filmu bylo spíše jako do někoho mladšího, nováčtějšího. Hezké prostředí, celkem slušný příběh a postavy, ale příliš seriálové zpracování. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Slabota. Velmi levně vypadající film. Navíc spíchnutý horkou jehlou - na filmu je až bolestně vidět, v jakým fofru byl natočen. Přitom celá ta kriminální historka je celkem ucházející. Teda není to žádná pecka, ale má to hlavu a patu, což stačí. Velký problém ovšem je, že herci prachbídně ochotničej. A to by přitom možná i měli co hrát, ale to by si s tím musel režisér dát víc práce. A na to evidentě nebyly peníze a tím pádem ani čas. Jedině o Soně Norisové se dá říct, že se snaží hrát a docela ji to i jde. Dalším kladem filmu je Šumavská příroda. Díky tomu dávám tak vysoký hodnocení, páč jinak je to opravdu slaboučkej film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama