Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Achjo. Policie Modrava má prakticky stejné problémy jako nedávná Expozitura. Děj je strašně předvídatelný a místy až příliš připitomělý. Hlavní hrdinka je vysoce nesympatická a navíc zde z jejího hereckého umění (pokud nějaké existuje) není nic vidět. Záporáka a falešného záporáka rozeznáte na první pohled a navíc tu neni skoro nic originálního. Opět špatný pokus o zajímavý krimifilm. Aspoň to prostředí je pěkné, ale od toho tenhle snímek natočen nebyl. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není se divit, že trvalo pár let, než k tomuhle pilotu přiklepli seriál. Herecky ani scenáristicky nic moc. Z herců si kromě hlavní představitelky pořádně nikoho nezapamatujete. Potom je to dost přeplácané. Řešit tři případy na ploše jedné hodiny je prostě moc, navíc se vyřeší více méně náhodou, něž nějakou policejní prací. 40 % ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že nejspíš jde o pilotní díl k (nejspíš nerealizovanému) seriálu, budu hodně hodnej. Na malém prostoru se rozehrává zbytečně mnoho zápletek, které díky úsporné stopáži zákonitě nejdou úplně rozplést, postav mnoho, charaktery postav nevýrazné. Jinak pěkná šumavská atmosféra, pěkná Soňa Norisová (tu kapitánku jsem jí docela i věřil) a celkově pěkná oddechová podívaná. Jaroslav Soukup se vrátil, ne sice na výsluní, jako spíše do podvědomí diváků, že ještě nepatří (či nechce patřit) do propadliště filmových dějin. 50%. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Průměrný český kriminállní seriál, který nikoho neurazí. Zajímavý je pohled na policejní sbor, který se nevyhýbá vykreslení mnohdy nepříliš vzorných charakterů jednotlivých policistů. Úspěchu seriálu napomáhá notná dávka romantiky, koncentrace těžkých zločinů na tak malém a klidném místě je však značná. V praxi by služba místního policejního sboru byla zřejmě klidnější. Vadou na kráse je ovšem slabý scénář s mnoha logickými chybami. Prozatím mě nejvíc rozladil 8. díl (vražda podnikatele psychicky nemocnou manželkou). Zde se vyšetřovatelé stereotypně dotazují na alibi v době vraždy. Oni však přesně vědí, že střílela manželka a tak alibi na tuto dobu je nesmyslné zjišťovat. Mají přece v úmyslu vypátrat, kdy došlo k záměně léků a pak má smysl hledat podezřelé, kteří nemají alibi právě na tuto dobu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film se v podstatě odehrává v duchu seriálu. Jasně, že nejvíc zaujme nádherná krajina. Také jednotlivé zvláštní figury zaujmou a leckdy pobaví ženské drby či problémy, které postavy řeší. Na druhé straně herci text odříkávají téměř bez emocí jako stroje a trochu mi chybí právě herecké projevy jako takové. Jako by si každý prostě odehrál to své a o víc se nestaral. Celý film, stejně jako jednotlivé epizody, mi tak místy přijde trochu plytký a bez záživnosti. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)

Reklama

Reklama