Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý londýnský podnikatel Trayne (Albert Lieven) vymyslí důmyslný plán, jak ukrást slavné korunovační klenoty z Toweru. Za tím účelem unese odsouzeného vězně Grahama (Gary Raymond), který se nápadně podobá na jednoho ze strážných. Avšak události se nevyvíjejí tak, jak si je organizátor představoval, zvláště když se do loupeže připlete roztržitý německý turista Hector (Eddi Arent). (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrná wallaceovka o krádeži korunovačních klenotů. Osobně mám raději ty s nádechem gothiky, starobylými sídly a šílenými vrahy. Začátek pěkný - mlha, krajina, prchající vězeň s policisty a psy v patách (připomnělo mi to jeden z dílů komunistického Zemana) a Kinski vystoupivší z křoví. Pěkná je návštěva striptýzového podniku, velmi to sluší Catherine Schellové. Naopak výměna stráží byla ubíjející. Ani hudba od osvědčeného P.Thomase nijak výrazně nevybočovala. Celkem 2,5* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

21. "wallaceovka" v poradí má viacero odlišností od ostatných. Je nakrútená v koprodukcii s Anglickom ( nie s Dánskom ako to býva zvykom ) a takých filmov je málo, réžie sa zhostil netradičný režisér a celý príbeh je rozprávaný z pohľadu skupiny zločincov, ktorí chcú ukradnúť kráľovské korunovačné klenoty. Z tohto pohľadu je to natočené iným spôsobom, rozhodne však zaujímavým. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Banda kriminálníků se chystá na ukradení královských klenotů v Londýně a součástí plánu je výměna jednoho ze strážných jeho dvojníkem… Děj je vyprávěn prakticky jen z pohledu zlodějů, a tím je mi tato wallaceovka velmi sympatická, ocenil jsem také, že je tu minimum komediálních scén s Eddiem Arentem, takže film pěkně plynul nepřerušován podle mě spíš trapnými, než vtipnými scénami. (Snad jen na samotném konci byla jedna přehnaně „vtipná“ scéna, ale nad tím jsem už mávl rukou…) Režisér Freddie Francis natočil jen jeden film podle knižní předlohy Edgara Wallace, což je stoprocentně škoda. (Jenom poznámka ke komentu bierce, postava hraná Klausem Kinskim vrtulníkem sice letí, ale rozhodně neprchá…) ()

Reklama

Reklama